Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Wasted Youth» πάει Νέα Υόρκη!

στα 10

Την νεοϋορκέζικη πρεμιέρα του θα κάνει το «Wasted Youth» των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Γιαν Φόγκελ, στα πλαίσια του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ «Dissapearing Act» που προβάλλει μια επιλογή με τις καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες της χρονιάς.

To «Wasted Youth» πάει Νέα Υόρκη!

Το Φεστιβάλ «Disappearing Act», στην τέταρτη χρονιά του φέτος, αποτελεί μια πρωτοβουλία του Τσέχικου Κέντρου, του Πολιτιστικού Ινστιτούτου Ρουμανίας και του Group of European Cultural Institutes and Diplomatic Representations της Νέας Υόρκης.

Από τις 11 έως τις 22 Απριλίου, στο πλαίσιο του, θα προβληθούν 25 σύγχρονες ευρωπαϊκές ταινίες από την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Ισπανία, τη Σουηδία, την Ελβετία και την Ελλάδα.

Η ταινία που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα είναι το πολυταξιδεμένο «Wasted Youth» των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Γιαν Φόγκελ και αυτό που οι New York Times ξεχωρίζουν από ολόκληρο το αφιέρωμα ως το πλέον αντιπροσωπευτικό για την κατάσταση στην Ευρώπη. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος δήλωσε για την κρίση στην Ελλάδα: «Σαν πολίτης, το πιο εύκολο πράγμα είναι να ρίξεις το φταίξιμο στους πολιτικούς για τα τελευταία 30 χρόνια της ψευδούς ευημερία. Αλλά νομίζω πως ευθύνη έχουμε όλοι που πήραμε το ίδιο χάπι. Είπαμε "Ας πάρουμε τον πιο εύκολο δρόμο, αν και γνωρίζαμε ότι δεν είναι σωστός". Τώρα πληρώνουμε το αντίτιμο».

Οχι τυχαία, το «Wasted Youth», όπως έχουμε ξαναναφέρει (διαβάστε περισσότερα εδώ), υπήρξε το κεντρικό παράδειγμα και σε άρθρο του γαλλικού περιοδικού Les Inrockuptibles για τις συνθήκες της κινηματογραφική παραγωγής στην Ευρώπη.

Το «Wasted Youth» θα προβληθεί το Σάββατο 21 Απριλίου παρουσία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, ενώ από τις υπόλοιπες ταινίες που θα προβληθούν ξεχωρίζουν το «Das System» (Γερμανία), το «The Christening» (Πολωνία), το «Αστυνομία, Ταυτότητα» (Ρουμανία), το «Amador» (Ισπανία), το «Ασπρος, Ασπρος Κόσμος» (Σερβία), το «The Border» (Σλοβακία) κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα για τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο και τη νέα του ταινία και βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ στην επίσημη σελίδα του στο Ιντερνετ