Φεστιβάλ / Βραβεία

Ευτυχώς, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο αποφάσισε πως η μάσκα θα είναι «υποχρεωτική»

στα 10

Μετά και τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η χθεσινή τους δήλωση, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο αποφάσισαν να πουν ναι στην υποχρεωτική χρήση μάσκας προσώπου.

Ευτυχώς, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο αποφάσισε πως η μάσκα θα είναι «υποχρεωτική»

Χτες το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο έκανε μία κίνηση που πραγματικά ξάφνιασε αρκετούς: ανακοίνωσε ότι η χρήση μάσκας μέσα στις αίθουσες θα είναι προαιρετική. Μια ανακοίνωση που έκανε πολλούς να αναρωτιούνται πώς μπορεί να επηρεάσει αυτό το Φεστιβάλ, ειδικά μάλιστα όταν οι κυρίως επισκέπτες του θα έρθουν από την προβληματική σε ποσοστά εξάπλωσης Αμερική. Τι θα γίνει αν ανακοινωθούν κρούσματα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ; Και πόσο αυτό θα πάει πίσω τις διοργανώσεις που έπονται και είχαν κάπως αναθαρρύνει από τα καλά αποτελέσματα της Βενετίας;

Οπως ήταν φυσιολογικό, οι αντιδράσεις και οι επικρίσεις στο άκουσμα της ανακοίνωσης αυτή ήταν έντονες, με αρκετούς να μιλάνε για επιπολαιότητα από τη μεριά των διοργανωτών. Απ' ό,τι φαίνεται όμως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο αποφάσισε να αναθεωρήσει την απόφασή του και έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Hollywood Reporter, η χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ είναι πλέον υποχρεωτική.

Δείτε ακόμη: «American Utopia»: To Φεστιβάλ του Τορόντο ανοίγει με τον Σπάικ Λι να κινηματογραφεί τον Ντέιβιντ Μπερν

Toronto no mask policy 607 2

«Λόγω των πρόσφατων αναφορών για τη δημόσια υγεία που δείχνουν πως έχει σημειωθεί αύξηση των περιπτώσεων του Covid-19, πήραμε την απόφαση ότι για την ασφάλεια, την άνεση και την ηρεμία του κοινού μας, ο κινηματογράφος ΤIFF Bell Lightbox θα κλείσει το μπαρ και τα περίπτερά του, εξαλείφοντας έτσι ένα σημείο επαφής των θαμώνων. Δεδομένου ότι δεν θα καταναλώνεται ποτό ή φαγητό στις αίθουσες, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο θα απαιτήσει το κοινό να φορά τις μάσκες του καθ’ όλη τη διάρκεια που βρίσκεται στο TIFF Bell Lightbox», δήλωσε αντιπρόσωπος του Φεστιβάλ.

Ευτυχώς το Φεστιβάλ του Τορόντο πήρε γρήγορα τη σωστή απόφαση, μιας και το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε ήταν να χαρακτηριστεί ως ένα «superspreader event», το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη των φεστιβαλικών ταινιών όχι μόνο για φέτος αλλά και για του χρόνου. Και όλα αυτά πάνω που η κινηματογραφική βιομηχανία μόλις έχε κηρύξει δειλά-δειλά την έναρξη νέων και παλιών παραγωγών.

Διαβάστε επίσης: