Φεστιβάλ / Βραβεία

«American Utopia»: To Φεστιβάλ του Τορόντο ανοίγει με τον Σπάικ Λι να κινηματογραφεί τον Ντέιβιντ Μπερν

στα 10

Η κινηματογραφική εκδοχή του επιτυχημένου σόου του Ντέιβιντ Μπερν στο Μπρόντγουεϊ είναι το επίσημο άνοιγμα του φετινού - και online - Φεστιβάλ του Τορόντο.

Flix Team
«American Utopia»: To Φεστιβάλ του Τορόντο ανοίγει με τον Σπάικ Λι να κινηματογραφεί τον Ντέιβιντ Μπερν

Το «American Utopia» ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ το φθινόπωρο του 2019 και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 με sold out παραστάσεις και στις 10 Σεπτεμβρίου η κινηματογραφημένη του εκδοχή από τον Σπάικ Λι θα προβληθεί (και ψηφιακά στη διαδικτυακή πλατφόρμα του) ως επίσημο άνοιγμα του φετινού Φεστιβάλ του Τορόντο, που όπως ήδη έχει ανακοινωθεί θα αποτελείται και από online προβολές, αφού είναι πολλές οι εταιρίες που δεν θα προτιμήσουν τη φυσική παρουσία τους στη διοργάνωση λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Διαβάστε ακόμη: Το Φεστιβάλ του Τορόντο ανακοινώνει (θεαματικούς!) τίτλους, αλλά και online προβολές για τον Σεπτέμβριο

american utopia

Το κονσέρτο/σόου/παράσταση αποτελείται από τον Ντέιβιντ Μπερν και μια εντεκαμελή ομάδα χορευτών που ερμηνεύουν επί σκηνής τραγούδια από την καριέρα του Μπερν αλλά και των Talking Heads, με τον ίδιο να κάνει - καλύτερα από όλους - τον άνθρωπο ορχήστρα (τραγούδάει, μιλάει, παίζει όργανα, χορεύει) σε ένα «διασκεδαστικό φιλμ που μεταφέρει τους θεατές σε ένα μουσικό ταξίδι που μιλάει για την ελευθερία, την αισιοδοξία, την πίστη στην ανθρωπότητα, κάτι πολύ σημαντικό σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας», όπως περιγράφει το «American Utopia» ή Τζοάντα Βισέντε του Φεστιβάλ του Τορόντο.

Διαβάστε ακόμη: Ο Σπάικ Λι δεν θα ξαναπάει σινεμά αν δεν βρεθεί πρώτα το εμβόλιο

american utopia 607

american utopia

american utopia

Οσο για τον Σπάικ Λι, κάνει τη δεύτερη (κινηματογραφική) του εμφάνιση φέτος, μετά το θριάμβο του «Da 5 Bloods» που έκανε πρεμιέρα στο Netflix τον Ιούνιο. «Ο Σπάικ Λι υπήρξε πάντα ένας άνθρωπος της εποχής του και μάλιστα μπροστά από την εποχή του», δηλώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ του Τορόντο Κάμερον Μπέιλι.

«Με το "American Utopia" μεταφέρει τα κλασικά τραγούδια και τη μοναδική σκηνική παρουσία του Ντέιβιντ Μπερν στην οθόνη ακριβώς τη στιγμή που τα χρειαζόμαστε. Το τελευταίο του εγχείρημα είναι ένα κάλεσμα που ενώνει τον ένα με τον άλλον, για τον αγώνα κατά της αδικίας και πάνω απ' όλα για να γιορτάσουμε τη ζωή.»