Industry

H Δύναμη του «Star Wars» ξύπνησε και στο ελληνικό Box Office

στα 10

Η ταινία του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς απέδειξε και στην Ελλάδα πως κάνει μια καινούρια αρχή στη saga του «Πολέμου των Αστρων»

H Δύναμη του «Star Wars» ξύπνησε και στο ελληνικό Box Office

Μπορεί στην Αμερική οι ταινίες της σειράς να ήταν πάντα μια σημαντικά υπολογίσιμη δύναμη, ακόμη και τα prequels που μεταξύ μας δεν ήταν καθόλου καλές ταινίες, αλλά στην Ελλάδα παρά την έντονη αγάπη μιας ομάδας αληθινά αφοσιωμένων φαν, δεν ήταν αυτό ακριβώς που θα περιγράφαμε ως τεράστια blockbuster.

To Star Wars: Episode I – The Phantom Menace είχε συγκεντρώσει κάτι παραπάνω από 190 χιλιάδες εισιτήρια, το «Attack of the Clones» κάτι λιγότερο από 120 χιλιάδες και το «Revenge of the Sith» 143 χιλιάδες εισιτήρια.

Καθόλου άσχημα, ναι, αλλά σίγουρα οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν καμιά σχέση με την απήχηση που είχαν οι ταινίες στην Αμερική. Μέχρι τώρα. Η καινούρια ταινία της σειράς, το «Star Wars: H Δύναμη Ξυπνάει» συγκέντρωσε μέχρι τώρα στα ελληνικά σινεμά 137.000 εισιτήρια (ο ακριβής αριθμός δεν είναι ακόμη διαθέσιμος), προσελκύοντας μέσα σε τέσσερις μέρες περισσότερους θεατές απ όσους το «Attack of the Clones» σε όλη την διάρκεια της προβολής του.

Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει».

Ναι είναι επιτυχία και ναι έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ταινία δεν έχει καμιά σχέση με τα prequels. Η συνέχεια της ιστορίας από το σημείο που την άφησε «η Επιστροφή των Τζεντάι» (ή μερικά χρόνια μετά) ήταν αυτό που χρειαζόταν η σειρά για να προσελκύσει όχι μόνο τους αφοσιωμένους φαν, αλλά και όλους εκείνους που ήθελαν όχι απλά μια βουτιά στο σύμπαν του «Star Wars», αλλά και μια καλή ταινία.

Διαβάστε και δείτε τα πάντα για το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει»: