Buzz

Ο Μαρκ Χάμιλ μιλάει για το «Star Wars VII»

στα 10

Σε συνέντευξή του στο BBC, χθες στο Λονδίνο, ο εμβληματικός πρωταγωνιστής της αυθεντικής «Star Wars» τριλογίας άνοιξε ελάχιστα τα χαρτιά του για τη συμμετοχή του στο Επεισόδιο 7.

Ο Μαρκ Χάμιλ μιλάει για το «Star Wars VII»

Μπορεί ο Μαρκ Χάμιλ να μη βρίσκεται στο Σαν Ντιέγκο για να συμμετέχει στο Star Wars πάνελ της Comic-Con. Βρίκεται στα γυρίσματα στο Λονδίνο, αλλά φρόντισε να μας δώσει μερικά ψίχουλα πληροφορίας για το «Star Wars VII», με τη χθεσινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο του BBC. Φυσικά δεν περιμένουμε θαύματα: ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς κρατά τα χαρτιά του κλειστά και απαγορεύει, όπως είναι αναμενόμενο, σε καστ και συνεργείο να δώσουν την οποιαδήποτε μη προ-εγκεκριμένη, από τον ίδιο και τα στούντιο, πληροφορία.

Αναζητήστε όλα όσα ξέρουμε για το «Star Wars VII» εδώ

Παρόλα αυτά, ο Μαρκ Χάμιλ, ο θρυλικός «Λουκ Σκαϊγουόκερ» της καρδιάς μας, φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι ο ρόλος της «παλιάς σειράς» είναι τιμητικός και... διακοσμητικός. Οπως υποπτευόμασταν δηλαδή, οι Μαρκ Χάμιλ, Χάρισον Φορντ και Κάρι Φίσερ θα κάνουν guest, μικρές εμφανίσεις. «Η νέα ταινία αφορά την νέα γενιά χαρακτήρων» είπε ο Χάμιλ. «Εμείς είμαστε εδώ για να τους στηρίξουμε και να αφήνουμε υποχρεωτικά, σύμφωνα με το συμβόλαιο μας, γενειάδες!» [ναι, είμαστε σίγουροι ότι δεν αστειεύεται!]

2

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το ατύχημα του Χάρισον Φορντ στο σετ του «Star Wars VII», ο Χάμιλ σχολίασε ότι δεν ήταν εκεί όταν συνέβη, αλλά καθησύχασε τους ακροατές: «Ο Χαν Σόλο είναι καλά τώρα. Θα χρειαζόταν κάτι πολύ πιο σοβαρό για να σταματήσει κανείς τον Χάρισον Φορντ».

Ο Χάμιλ στάθηκε περισσότερο στο προσωπικό του δέος, επιστρέφοντας στα σετ ενός επόμενου «Star Wars». Μίλησε για το δικό του σοκ: «Ζήσαμε με τις ταινίες μια αρχή, μία μέση, ένα τέλος. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα επέστρεφα σε αυτές...»

1

Ο πρωταγωνιστής όμως σ' αυτό το σημείο ύμνησε τον Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, αλλά και τον σεναριογράφο δύο εκ των τριών της αυθεντικής τριλογίας, Λόρενς Κάσνταν για το σενάριο που έγραψαν για το 7ο επεισόδιο. «Μπορείς αμέσως να καταλάβεις τους χαρακτήρες, να νιώσεις την ιστορία και τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν...»

Κι όσο για τη νέα γενιά πρωταγωνιστών που συγκέντρωσε ο Εϊμπραμς; «Είναι όλοι τόσο ταλαντούχοι! Τόσο διαφορετικοί και τόσο ξεχωριστοί - υπάρχουν ηθοποιοί που γνωρίζω όπως ο Αντι Σέρκινς, και κάποια νέα παιδιά που δεν είχα ξαναδεί ποτέ, όπως η Ντέιζι Ρίντλεϊ. Ομως είναι όλοι τόσο καλοί που σκέφτομαι να τους ζητήσω εγώ συμβουλές - δεν έχω τίποτα εγώ να τους δώσω!»

Τέλος, να προσθέσουμε ότι το BBC αποκάλυψε ότι το Ιρλανδικό νησάκι «Σκέλιγκ Μάικλ» θα χρησιμοποιηθεί για γυρίσματα που θα γίνουν σύντομα. Στο απομονωμένο νησί το μόνο που υπάρχει είναι τα χαλάσματα ενός Χριστιανικού Μοναστηριού, το οποίο τώρα έχει ανακηρυχθεί ως ιστορικός τόπος. Χμμ...

2

Ολα όσα θέλετε να μάθετε για το «Star Wars VII» (και φοβόσασταν να ρωτήσετε):