Buzz

May The Fourth Be With You!

στα 10

4 Μαΐου: ξημέρωσε και φέτος η «Star Wars» μέρα στην Αμερική. Αφιερώματα, βίντεο, μηνύματα από το διάστημα και φωτογραφίες των φανς από όλο τον κόσμο με κοστούμια και φωτόσπαθα, έχουν σαρώσει το διαδίκτυο.

May The Fourth Be With You!

Χτενίστε τα μαλλιά σας όπως η Πριγκίπισα Λέια. Βγάλτε τα φωτόσπαθα από τις ντουλάπες. Γιόντα όπως ο, μιλήστε εσείς. Σήμερα είναι 4 Μαΐου και το λογοπαίγνιο θέλει η Δύναμη να είναι μαζί σας: May the 4th be with you λοιπόν και με την αναμονή του 7ου επεισοδίου του franchise, οι φανς σε όλο τον κόσμο δεν έχουν και λίγα να γιορτάζουν φέτος. Πρόσφατα, μετά από φήμες που επιβεβαιώθηκαν, άλλες που διαψεύσθηκαν, comebacks που προκαλούν υστερία και νέο διαγαλαξιακό αίμα, ανακοινώθηκε το καστ του «Star Wars: Episode VII» που θέλει να πλαισιώνουν τους Χάρισον Φορντ, Μαρκ Χάμιλ και Κάρι Φίσερ οι Πίτερ Μέιχιου, Τζον Μπογιέκα, Ανταμ Ντράιβερ, Οσκαρ Αϊζακ, Αντι Σέρκις, Ντόμνχολ Γκλίζον, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Αντονι Ντάνιελς, Κένι Μπέικερ και Μαξ φον Σίντοφ.

Ξέρετε όμως πώς ξεκίνησε η παράδοση της «May, 4th» μέρας; Από την Μάργκαρετ Θάτσερ. Βλέπετε, η Σιδηρά Κυρία ψηφίστηκε Πρωθυπουργός στις 4 Μαΐου του 1979, δύο χρόνια μετά την πρεμιέρα του πρώτου «Πολέμου των Αστρων». Σύμφωνα με το Entertainment Weekly, μία επικεφαλίδα των «London Evening News» διάβαζε «May The Fourth Be With You, Maggie. Συγχαρητήρια!»

Μετά από λίγα χρόνια, η μέρα καθιερώθηκε. Από το 2011 και μετά όμως έγινε παγκόσμιο φαινόμενο. Σ' αυτό συνέβαλε το Underground Cinema του Τορόντο που άρχισε να προσκαλεί τους φανς σε Star Wars διαγωνισμούς κουστουμιών και μεταμφιέσεων και μαραθωνίους προβολών.

1Ιταλοί φανς σε εκδήλωση που έγινε πριν από λίγες ώρες μπροστά από το Κολοσσαίο

Και φτάνουμε στο σήμερα που τα πάντα έχουν μετατραπεί σε μία καλολαδωμένη επιχείρηση. Amazon, google, ebay, τα ίδια τα στούντιο και οι κατασκευαστές παιχνιδιών, βιβλίων, apps μυρίστηκαν ότι μπορούν να βγάλουν κέρδος από αυτή την καθιερωμένη πλέον παράδοση. Ετσι κάθε χρόνο στις 4 Μαΐου προσφέρουν σπάνια κομμάτια, εκπτώσεις και ειδικές προσφορές στους συλλέκτες (και πιστέψτε μας είναι οι φανατικότεροι στον κόσμο!) Star Wars αντικειμένων.

Από όλα τα gags που κυκλοφορούν σήμερα στο διαδίκτυο εμείς επιλέξαμε να σας δείξουμε ένα μήνυμα από τη NASA. Ο αστροναύτης Ρικ Μαστράκιο προσπαθεί να στείλει χαιρετισμούς από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε όλους τους «Star Wars fans». Ομως η Αυτοκρατορία είχε άλλη γνώμη. Θα σώσει την μέρα ο R2-D2;


Να θυμίσουμε ότι στο «Star Wars VII», που θα διαδραματίζεται 30 χρόνια μετά τα γεγονότα της «Επιστροφής των Τζεντάι», στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, το σενάριο υπογράφει ο ίδιος και ο Λόρενς Κάσνταν, ενώ ο Τζον Γουίλιαμς επιστρέφει για να γράψει τη μουσική.

Οι Εϊμπραμς και Κάσνταν έστειλαν κι εκείνοι χαιρετισμό στους φανς με ένα... video selfie από το Λονδίνο, όπου και τελειοποιούν το σενάριο της ταινίας. Δείτε το!


Το νέο επεισόδιο της πιο διάσημης saga του σινεμά αναμένεται στις αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου του 2015.

2

Διαβάστε τα πάντα για το «Star Wars: Episode VII»