Buzz

Οσα ενώνουν τον Τζο Μανγκανιέλο με τον Morrissey

στα 10

O Morrissey έδωσε την ευχή του στον σταρ του «Magic Mike» για να προχωρήσει το «Shoplifters of the World», βασισμένο στην αληθινή ιστορία ενός φανατικού των Smiths.

Οσα ενώνουν τον Τζο Μανγκανιέλο με τον Morrissey

Στα τέλη της δεκαετίας του '80, το 1987, τη χρονιά δηλαδή που οι Smiths έβαζαν τέλος στην κοινή τους πορεία, ένας φανατικός τους θαυμαστής κράτησε ομήρους το προσωπικό ενός ραδιοφωνικού σταθμού στο Ντένβερ, αναγκάζοντάς τους να παίζουν τραγούδια του αγαπημένου του συγκροτήματος σε λούπα.

Αυτή θα είναι η ιστορία του «Shoplifters of the World», του πρότζεκτ που μετά από χρόνια συζητήσεων θα φέρει στη ζωή ο Τζο Μανγκανιέλο - μεγάλος φαν των Smiths και ο ίδιος, με τις ευλογίες μάλιστα του ίδιου του Morrissey που παραχωρεί και τον κατάλογο των τραγουδιών, αλλά δίνει και τη σφραγίδα του «επίσημου» στην ταινία.

H υπόθεση του «Shoplifters of the World» - ο τίτλος δανεισμένος φυσικά από το «Shoplifters of the World Unite» των Smiths - είχε εμπνεύσει και το «Airheads» του 1994 με τον Μπρένταν Φρέιζερ, τον Στιβ Μπουσέμι και τον Ανταμ Σάντλερ, στους ρόλους των μελών ενός συγκροτήματος που καταλαμβάνουν ένα ραδιοφωνικό σταθμό προκειμένου να πείσουν τον παραγωγό να παίξει το demo τους στον αέρα.

Διαβάστε ακόμη: O Morrissey δεν σταμάτησε ποτέ να πηγαίνει σινεμά...

The Smiths Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του «Shoplifters of the World Unite»

Το «Shoplifters of the World» είναι γραμμένο από τον Στίβεν Κίτζακ, σκηνοθέτη, ανάμεσα σε άλλα, του «Scott Walker - 30 Century Man» για τον Σκοτ Γουόκερ και του «Stones in Exile» για το «Exile on Main St.» των Rolling Stones. Η σχέση του Morrissey με τον Κίτζακ είναι και ο λόγος που ο πρώτος παραχώρησε τον κατάλογο των τραγουδιών των Smiths για χρήση στην ταινία. Εταιρία παραγωγής είναι η 394 Inc. που ανήκει στον Μανγκανιέλο και τον αδελφό του, ενώ ο ίδιος ο σταρ του «Magic Mike» λέγεται πως θα υποδυθεί τον DJ που βρίσκεται στο στούντιο τη στιγμή που θα γίνει η κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού.

Διαβάστε και δείτε ακόμη:

Tags: Morrissey