Buzz

Ο Ρίτσαρντ Ντάβαλος ήταν ένα pop icon

στα 10

Συμπρωταγωνιστής του Τζέιμς Ντιν στο «Ανατολικά της Εδέμ» και του Πολ Νιούμαν στο «Cool Hand Luke», ο Ρίτσαρντ Ντάβαλος θα έμενε στην ιστορία περισσότερο ως ένα από τα icons στα θρυλικά εξώφυλλα των Smiths.

Ο Ρίτσαρντ Ντάβαλος ήταν ένα pop icon

Ο Ρίτσαρντ Ντάβαλος θα ήταν γνωστός ακόμη και μόνο για τη συνεργασία του, αλλά και τη φιλική του σχέση με τον Τζέιμς Ντιν, με τον οποίο συγκατοίκησαν την εποχή που γυριζαν το «Ανατολικά της Εδέμ». Στην ταινία του Ελία Καζάν, ο 25χρονος τότε ηθοποιός από το Μπρονξ υποδυόταν τον αδερφό του χαρακτήρα του Ντιν, Αρον, ξεκινώντας μια καριέρα που διέθετε τελικά τις στιγμές της, αν και δεν έκανε ποτέ τον Ντάβαλος σταρ πρώτου μεγέθους.

Δείτε ακόμη: Οταν ο Ντένις Στοκ άφηνε στην αθανασία τον Τζέιμς Ντιν

Richard Davalos 607

Richard Davalos 607

Ο δεύτερος μεγάλος ρόλος του θα ήταν στο «Cool Hand Luke», στο πλευρό του Πολ Νιούμαν το 1967, ενώ η φιλμογραφία του αποτελείται μάλλον από μικρές λησμονημένες ταινίες («I Died a Thousand Times» του 1955, «All the Young Men» του 1960, «Hot Stuff» του 1979, «Something Wicked This Way Comes» του 1983 κ.ά.) και μια σύντομη καριέρα στην τηλεόραση (με περάσματα ανάμεσα σε άλλα από τα «The Americans» το 1961, «Bonanza», «Rawhide», «Hawaii Five-O», «Hart to Hart», «Murder, She Wrote»).

Η χαρακτηριστική του παρουσία στο σινεμά - αν και μικρή ή ασήμαντη για πολλούς, υπήρξε σημαδιακή για τον Morrissey, τον frontman των Smiths που συνήθιζε να ντύνει τα εξώφυλλα των δίσκων τους με σταρ του σινεμά. Ο Ρίτσαρντ Ντάβαλος ήταν από τους προνομιούχους, καθώς βρέθηκε στο εξώφυλλο αυτού που έμελλε να είναι το τελευταίο άλμπουμ των Smiths με τίτλο «Strangeways, Here We Come» το 1987, ενώ κόσμησε και δύο αμερικάνικα Best of του συγκροτήματος που κυκλοφόρησαν στα 90s.

Οταν ρωτήθηκε για την επιλογή του Morrissey να βάλει τη φωτογραφία του στο εξώφυλλο του «Strangeways, Here We Come, o Ντάβαλος απάντησε: «Είμαι σε τρομερό δίλημμα για το λόγο για τον οποίο ο Morrissey επέλεξε εμένα για το εξώφυλλο, αλλά με κολάκεψε τρομερά».

Richard Davalos Smiths 607

Richard Davalos Smiths 607

Richard Davalos Smiths 607

Ο Ρίτσαρντ Ντάβαλος πέθανε στα 85 του χρόνια στην Καλιφόρνια. Είναι ο παππούς της Αλέξα Ντάβαλος, πρωταγωνίστριας στο «The Chronicles of Riddick» και πιο πρόσφατα στο τηλεοπτικό «The Man in the High Castle».

Διαβάστε ακόμη: O Morrissey δεν σταμάτησε ποτέ να πηγαίνει σινεμά...