Buzz

Ο Πίτερ Λίντμπεργκ τους φωτογράφιζε υπέροχα

στα 10

Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ένας από τους μεγαλύτερους φωτογράφους της εποχής μας.

Ο Πίτερ Λίντμπεργκ τους φωτογράφιζε υπέροχα

«Μισώ το ρετούς. Μισώ το μακιγιάζ. Πάντα λέω: Βγάλτε το μακιγιάζ.»

Περισσότερο γνωστός ως ο άνθρωπος που ανακάλυψε τα τοπ μόντελς των 90s (Λίντα Εβαντζελίστα, Ναόμι Κάμπελ, Τατιάνα Πάτιτζ, Σίντι Κρόφορντ, Κρίστι Τέρλινγκτον), ο Γερμανός Πίτερ Λιντμπεργκ υπήρξε και αγαπημένος του Χόλιγουντ, έχοντας φωτογραφήσει μέσα στις δεκαετίες τους μεγαλύτερους σταρ της βιομηχανίας σε πορτρέτα που έχουν μείνει εκτός από τη μνήμη και στην ιστορία.

Peter lindbergh Ο Πϊτερ Λίντμπεργκ με τα μοντέλα που άλλαξαν τη μόδα στις αρχές της δεκαετίας του '90

Υπέρμαχος ενός νατουραλισμού που κατάφερε να δώσει νέα πνοή στις φωτογραφήσεις μόδας τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, ο Λίντμπεργκ συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους οίκους και τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας στον κόσμο, ενώ φωτογραφίες του έχουν εκτεθεί στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Πέθανε στις 3 Σεπτεμβρίου του 2019. Η τελευταία του δουλειά ήταν στο πλευρό της Μέγκαν Μαρκλ, στο βρετανικό τεύχος της Vogue Σεπτεμβρίου, στο οποίο η Δούκισα του Σάσεξ εκτελούσε χρέη guest editor.

Δείτε εδώ μερικές από τις φωτογραφίες του Πίτερ Λίντμπεργκ από τον κόσμο του σινεμά:

Harry Dean Stanton 607 O Χάρι Ντιν Στάντον με την Μίλα Γιόβοβιτς

Peter Lindbergh Κέιτ Μπλάνσετ

Peter Lindbergh Μπενίσιο Ντελ Τόρο

Peter Lindbergh Τζούλιαν Μουρ

Peter Lindbergh Σαρλίζ Θερόν

Δείτε ακόμη: Οι μεγαλύτερες σταρ της εποχής μας χωρίς photoshop στο ημερολόγιο της Pirelli για το 2017

Ο Λίντμπεργκ φωτογράφησε τη διάσημη πόζα στο πόστερ του «The Hunger» του Τόνι Σκότ από το 1983 με την Κατρίν Ντενέβ και τον Ντέιβιντ Μπόουι, αλλά και το πόστερ για το «Μίλα της» του Πέδρο Αλμοδόβαρ το 2002.

The Hunger Poster

Talk to Her

Στην υπερ-παραγωγική καριέρα του, ο Πίτερ Λίντμπεργκ σκηνοθέτησε και ντοκιμαντέρ μεγάλου και μικρού μήκους, όλα αφιερωμένα στον κόσμο της μόδας, τις γυναίκες και τις πόλεις που αγάπησε. Ανάμεσά τους το «Models, The Film» για την έκρηξη των σούπερ μόντελς στις αρχές του '90, το «Inner Voices» του 1999, το «Pina Bausch: Der Fensterputzer» του 2001 για την Πίνα Μπάους, το «Everywhere at Once» το 2008 με αφήγηση της Ζαν Μορό.

Δείτε εδώ το ντοκιμαντέρ «Models, The Film» από το 1991:


Δείτε εδώ ένα making of από το ημερολόγιο Pirelli του 2017:


Δείτε ένα behind the scenes βίντεο με σταρ του σινεμά σε δρόμους από τον Πίτερ Λίντμπεργκ - από βίντεο για το περιοδικό W το 2017:

br/>

Δείτε ακόμη: Ο Χίτσκοκ είναι πάντα in Vogue