Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου

στα 10

Σημειώστε πόσες και ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την επόμενη Πέμπτη.

Flix Team
Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου

Με νέα μέτρα από Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου για την είσοδο στις αίθουσες 12μηνης δραστηριότητας και τον καιρό να δυσκολεύει ελαφρώς για την ώρα τα θερινά, οι νέες ταινίες συνεχίζονται με βραβευμένες ευρωπαϊκές πρεμιέρες, ντοκιμαντέρ εθνικής υπερηφάνειας και νέο Κλιντ Ιστγουντ.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και σε όλα τα θερινά.


otto main

Βασιλιάς Οττο (King Otto) του Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς

Το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι θεατές ανά τον κόσμο παρακολούθησαν με δυσπιστία και δέος τα αουτσάιντερ του θεσμού, μία ομάδα, η οποία χωρίς να έχει καμία απολύτως νίκη σε σημαντική διοργάνωση, κατατρόπωσε τους γίγαντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο αρχιτέκτονας πίσω από αυτό τον απροσδόκητο θρίαμβο ήταν ο θρυλικός Γερμανός προπονητής, ο ‘Βασιλιάς’ Όττο Ρεχάγκελ. Έχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες για την χώρα του, πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει την αυτοκρατορία του, για να αναλάβει την αδύναμη Ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. Αυτή είναι ιστορία για το πως δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην Ελληνική μυθολογία.

Ενα δονούμενο μέσα στην κατασκευαστική του γραμμικότητα ντοκιμαντέρ-υπενθύμιση της μεγαλύτερης διεθνούς ποδοσφαιρικής κατάκτησης του Ελληνα μέσα από την προσωπογραφία του Γερμανού που τη σχεδίασε. | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.

persian lessons main

Μαθήματα Περσικών (Persian Lessons) του Βαντίμ Πέρελμαν

Σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στην διάρκεια του Β Παγκόσμιου Πόλεμου, ο Ζιλ, ένας Εβραίος από το Βέλγιο υποκρίνεται ότι είναι Ιρανός και έτσι βρίσκεται υπό την προστασία ενός ιδιόρρυθμου αξιωματικού των Ναζί που έχει για όνειρο της ζωής του να μάθει περσικά και να ανοίξει εστιατόριο στην Τεχεράνη.

O Βαντίμ Πέρελμαν («House of Sand and Fog») σκηνοθετεί τους Ναχουέλ Περέζ Μπισκαγιάρ του «120 Χτύποι στο Λεπτό» και ο Λαρς Αΐντιγκερ σε μια ιστορία επιβίωσης και ελπίδας. | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.

Adieu Les Cons

Αντίο, Ηλίθιοι (Adieu les Cons) του Αλμπέρ Ντιποντέλ

Μια σαραντάχρονη κομμώτρια αποφασίζει να ακολουθήσει τα χνάρια του γιου της, που είχε αναγκαστεί να δώσει για υιοθεσία όταν είχε μείνει έγκυος στην εφηβεία της. Βοηθούς στην έρευνά της θα βρει δυο εντελώς αναπάντεχους τύπους: δύο δημόσιους υπάλληλους, που υπηρετούν στην υπηρεσία όπου αρχικά προσφεύγει για να βρει βοήθεια στην αναζήτησή της. Ο ένας είναι ένας υψηλά ιστάμενος δημόσιος υπάλληλος στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, ο οποίος, καθώς έχει μείνει πίσω στις προαγωγές του τμήματός του λόγω του ιδιόμορφου χαρακτήρα του, γίνεται αυτοκαταστροφικός και επικίνδυνος για τους συναδέλφους του. Ο άλλος, είναι ένας τυφλός άντρας, ο οποίος εργάζεται στα αρχεία της υπηρεσίας, καλύπτοντας στη συγκεκριμένη θέση την ποσόστωση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες που προβλέπεται από τη γαλλική νομοθεσία.

H τεράστια επιτυχία του Αλμπέρ Ντιποντέλ. 12 υποψηφιότητες για τα γαλλικά Σεζάρ, 7 βραβεία, ανάμεσά στα οποία καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας. | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.

cry macho 3

Cry Macho του Κλιντ Ιστγουντ

Eνας πάλαι ποτέ θρυλικός σταρ του ροντέο, γερασμένος πια, εκτρέφει άλογα. Το παλιό αφεντικό του τού ζητάει μία τελευταία χάρη: να διασχίσει τα σύνορα με το Μεξικό και να μεταφέρει παράνομα τον μικρό του γιο στο Τέξας και την μητέρα του. Αυτό το ταξίδι θα είναι γεμάτο εκπλήξεις, ανατροπές, στιγμές αντρικής/πατρικής φιλίας και, όπως προδιαθέτει κι ο τίτλος, πολλά δάκρυα.

Ο Κλιντ Ιστγουντ επιστρέφει στη σκηνοθετική καρέκλα μετά την «Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ», αλλά και μπροστά από τις κάμερες με πρωταγωνιστικό ρόλο, δυο χρόνια μετά το «Βαποράκι». | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.


ghosts 607

Πρεμιέρα σε streaming

Φαντάσματα στην Πόλη (Ghosts) της Αζρα Ντενίζ Οκιάι

Στο κοντινό μέλλον, η Τουρκία βιώνει ένα ανεξήγητο ενεργειακό μπλακ άουτ, που πυροδοτεί βίαιες ταραχές. Τέσσερις χαρακτήρες, σαν περιπλανώμενα φαντάσματα, καθρεφτίζουν τις πολλαπλές όψεις μιας αποπροσανατολισμένης χώρας, που βρίσκεται στο χείλος της έκρηξης. Μέσα από συνεχή άλματα μπρος-πίσω στον χρόνο και σκηνές που επαναλαμβάνονται από διαφορετική οπτική γωνία, αυτός ο συναρπαστικός γρίφος σκιαγραφεί ένα πλέγμα από ακραίες αντιθέσεις και αντιφάσεις– ένα πορτρέτο μιας κοινωνίας που βυθίζεται στο σκοτάδι.

Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο της Αζρα Ντενίζ Οκιάι. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πανελλαδική (σε Ελλάδα και Κύπρο) πρώτη online προβολή της ταινίας από 16 Σεπτεμβρίου 2021 και για δύο εβδομάδες. | Διαβάστε περισσότερα για την ταινία και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και σε όλα τα θερινά.