Φεστιβάλ / Βραβεία

Πάμε μια βόλτα στην Κρουαζέτ;

στα 10

Πρώτη μέρα του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και αποφασίσαμε να σας πάμε βόλτα στην θρυλική Κρουαζέτ, μέσα από τα μάτια μας. Bienvenue à Cannes!

Flix Team
Πάμε μια βόλτα στην Κρουαζέτ;

Θα περίμενε κανείς ότι όλα θα ήταν έτοιμα και στην εντέλεια την πρώτη μέρα του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ στον κόσμο. Οι Κάννες όμως είναι διαβόητες για τις last minute ετοιμασίες τους.

Ελάτε μία βόλτα μαζί μας και χαζέψτε την διάσημη Κρουαζέτ, την παραλία των Καννών, όπως εκείνη προετοιμάζεται πυρετωδώς για να φιλοξενήσει πάνω από 3.878 δημοσιογράφους, 327 φωτογράφους, 1703 τηλεοπτικά συνεργεία, 26.861 παραγωγούς, σκηνοθέτες και ηθοποιούς.

red carpet

Το πρωί, στην πρώτη ουρά της πρώτης δημοσιογραφικής προβολής, πέρασε από μπροστά μας ...τυλιγμένο το κόκκινο χαλί, έτοιμο για τοποθέτηση.

RED

Μέχρι να τελειώσει η πρώτη ταινία το χαλί είχε στρωθεί. Ωρα για σκούπισμα!

PEOPLE

Μόλις 12.30 το μεσημέρι, αλλά το κοινό έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνεται για την πρώτη επίσημη πρεμιέρα του φεστιβάλ.

PEOPLE2

Με σκαμπό, ομπρέλες και σκάλες, οι φανατικοί βρίσκουν τη θέση τους απέναντι στο χαλί και περιμένουν υπομονετικά την στιγμή της επέλασης των σταρ.

SKALES

Κάπως έτσι είναι η θέα από το απέναντι πεζοδρόμιο νωρίς το πρωί. Μία νησίδα που ακριβώς απέναντι από το κόκκινο χαλί είναι γεμάτη από κλειδωμένες, με προσωπικά λουκέτα, σκάλες. Γιατί;

SKALES NIGHT

... γιατί κάπως έτσι είναι η θέα κατά τις 7 το απόγευμα, όπου συνήθως προγραμματίζονται οι επίσημες πρεμιέρες! Την ώρα που καταφθάνουν οι σταρ στο κόκκινο χαλί, ο κόσμος ανεβαίνει στις σκάλες, σε καρεκλάκια, ο ένας στην πλάτη του άλλου, στους ίδιους τους φοίνικες για να απολαύσει την επέλαση του Χόλιγουντ.

PEOPLE NIGHT

Αν τύχει να πρέπει να περάσεις αυτό το πλήθος για να προλάβεις κάποια προβολή, καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Η Κρουαζέτ είναι μόνο για χάζι και για όσους δεν βιάζονται.

INVITATION KISS

Σύνηθες φαινόμενο: ο κόσμος ντύνεται black tie και κρατώντας ταμπέλες προσπαθεί μέχρι και το τελευταίο λεπτό να βρει μια πρόσκληση για την επίσημη πρεμιέρα της βραδιάς. Οι ίδιες οι ταμπέλες είναι αρκετά ευφάνταστες και καμιά φορά πολύ αστείες. Εδώ ο νεαρός ανταλλάσσει μια πρόσκληση με ένα... φιλί. Δεν είχαμε να του δώσουμε.

MARKET

Συνεχίζοντας τη βόλτα μας, αυτή είναι η είσοδος των περιπτέρων της αγοράς. Κάθε περίπτερο πάνω στην παραλία και η κινηματογραφική αντιπροσώπευση μιας χώρας.

CARLTON1

Στο κέντρο σχεδόν της Κρουαζέτ δεσπόζει το Carlton. Το εμβληματικό ξενοδοχείο, κάθε χρόνο, ντύνει την είσοδό του με το θέμα μιας ταινίας. Φέτος την τιμητική του έχει ο «Δικτάτορας» του Σάσα Μπάρον Κοέν.

CARLTON2

Και ο Amazing Spider Man όμως κρέμεται από την ταράτσα του Carlton.

CINEMA PLAGE1

Αγαπημένο στέκι στην παραλία το Cinema de la Plage.

CINEMA PLAGE2

Το πρωί η οθόνη δεν υπάρχει - ένας σκελετός εγκατάστασης μόνο θυμίζει στους λουόμενους ότι τα βράδια η παραλία γίνεται ένα υπαίθριο σινεμά.

CINEMA PLAGE3

Το οποίο φέτος έχει αφιέρωμα στα 50 χρόνια Τζέιμς Μποντ!

PALM STREET

Οπου κι αν περπατάς στις Κάννες, το φεστιβάλ είναι παρόν. Οπου κι αν κοιτάξεις, όπου κι αν πατήσεις για να διασχίσεις το δρόμο. Κάτω...

ANGELINA

... ή πάνω! Λάβαρα που θυμίζουν αστέρες προηγούμενων φεστιβάλ διακοσμούν τον ουρανό της πόλης.

PALAIS INSIDE1

Φέτος που το φεστιβάλ γιορτάζει με νοσταλγικό τρόπο τα 65 του χρόνια, μπορεί η Μέριλιν να σβήνει τα κεράκια στην αφίσα και στην εξωτερική μαρκίζα του Palais des Festival, στο εσωτερικό του όμως δεκάδες φωτογραφίες απεικονίζουν σταρ του Old Hollywood να κόβουν τις τούρτες τους!

PALAIS INSIDE 2

Αγαπημένη μας αυτή της Ρίτα Χέιγουορθ με τον Ορσον Γουέλς.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο gallery και μην ξεχνάτε να ενημερώνεστε για το τι συμβαίνει μέσα κι έξω από τις αίθουσες του 65ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών στο ειδικό stream που το Flix ανανεώνει συνεχώς.

Tags: Cannes 2012