Buzz

O πρώτος γκέι πρωταγωνιστής σε ταινία της Pixar ήρθε στο Disney+ με την ταινία «Out»

στα 10

O πρώτος γκέι πρωταγωνιστής της Disney/Pixar είναι πλέον γεγονός και έρχεται με μια υπέροχη ταινία μικρού μήκους στο πρόγραμμα SparkShorts στο Disney+.

O πρώτος γκέι πρωταγωνιστής σε ταινία της Pixar ήρθε στο Disney+ με την ταινία «Out»

Παρά τις όποιες ανακοινώσεις από την πλευρά της Disney και της Pixar πως από εδώ και στο εξής οι ταινίες τους θα είναι πιο αντιπροσωπευτικές και ως προς την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, μέχρι στιγμής έχουμε δει ελάχιστα πράγματα να γίνονται ως προς αυτό.

Ναι, στο «Ζωούπολη» και στο «Ψάχνοντας την Ντόρι» είδαμε μια πρώτη υποψία ενός γκέι ζευγαριού και στο «Φύγαμε» τον πρώτο ανοιχτά γκέι χαρακτήρα (ασχέτως και αν στην ελληνική μεταγλώττιση το συγκεκριμένο ήθελε λίγο… φαντασία για να το καταλάβει κάποιος), μέχρι στιγμής όμως δεν υπήρχε κάποιος γκέι πρωταγωνιστής ή μια ιστορία όπου να περιστρέφεται γύρω από αυτόν.

Διαβάστε ακόμα: Μάθετε να ζωγραφίζετε αγαπημένους χαρακτήρες από τις ταινίες της Pixar με την σειρά βίντεο «Draw with Pixar»

out 607

Ολο αυτό όμως άλλαξε χτες όταν η Disney και η Pixar κυκλοφόρησαν το νέο SparkShort στο Disney+ με τίτλο «Out», την πρώτη μικρού μήκους ταινία με πρωταγωνιστή έναν ανοιχτά γκέι χαρακτήρα. Η ιστορία μιλάει για τον Γκρεγκ ο οποίος θα μετακομίσει με το αγόρι του τον Μάνουελ. Το πρόβλημα είναι πως ο Γκρεγκ δεν έχει πει στους γονείς τους πως είναι γκέι, οι οποίοι φτάνουν στο σπίτι του για να τον βοηθήσουν. Με την βοήθεια όμως των δυο νεραϊδο-κατοικίδιών, ενός σκύλου και μιας γάτας οι οποίοι έρχονται στο σπίτι του πάνω σε ένα ουράνιο τόξο (φυσικά), αλλάζουν τα σώματα του Γκρεγκ με τον σκύλο του τον Τζιμ. Καθώς τρέχει σαν τρελός στο νέο του σώμα για να κρύψει τα στοιχεία πως είναι γκέι από τους γονείς του, γρήγορα καταλαβαίνει πως δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα απολύτως.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Κλέι Χάντερ και ένα πρώτο τρέιλερ μπορείτε να δείτε παρακάτω. Ελπίζουμε σύντομα κάτι ανάλογο να δούμε και σε κάποιες κινηματογραφικές ταινίες... για παιδιά.

Στην αρχή του 2019 η Pixar δημιούργησε το πρόγραμμα SparkShorts, μέσα από το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στα νέα ταλέντα της εταιρίας, απ’ όποιο τμήμα κι αν προέρχονται, να πειραματιστούν με μεγαλύτερη ελευθερία, αναπτύσσοντας τις δικές τους προσωπικές ιδέες και γυρίζοντας μικρότερης κλίμακας, και πιο ανεξάρτητου προσανατολισμού από τις συνήθεις παραγωγές της, ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα η Pixar παρουσίασε ήδη τρεις ταινίες από νέους δημιουργούς, τα «Purl», «Smash and Grab» και «Kitbull».