Buzz

«Purl»: Η νέα μικρού μήκους ταινία της Pixar δεν είναι ακριβώς για παιδιά

στα 10

Η Pixar συστήνει το πρόγραμμα SparkShorts, μέσα από το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε νέους δημιουργούς να φτιάξουν τις δικές τους, ανεξάρτητες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους.

«Purl»: Η νέα μικρού μήκους ταινία της Pixar δεν είναι ακριβώς για παιδιά

Μπορεί να σαρώνει τα Οσκαρ και να σπάει ταμεία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Pixar έχει πάψει να είναι ανήσυχη. Γι’ αυτό το λόγο, το στούντιο δημιούργησε το πρόγραμμα SparkShorts, μέσα από το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στα νέα ταλέντα της εταιρίας, απ’ όποιο τμήμα κι αν προέρχονται, να πειραματιστούν με μεγαλύτερη ελευθερία, αναπτύσσοντας τις δικές τους προσωπικές ιδέες και γυρίζοντας μικρότερης κλίμακας, και πιο ανεξάρτητου προσανατολισμού από τις συνήθεις παραγωγές της, ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους.

Η πρώτη ταινία που γεννήθηκε από την πρωτοβουλία αυτή είναι πλέον πραγματικότητα, φέρει τον τίτλο «Purl» και την υπογραφή της Κρίστεν Λέστερ στο σενάριο και τη σκηνοθεσία, και είναι διαθέσιμη ελεύθερα στο διαδίκτυο, όπως θα συμβεί σύντομα και με τις επόμενες ταινίες του προγράμματος.

Διαβάστε ακόμη: Γράψε κι εσύ το σενάριο για μια παιδική ταινία μικρού μήκους!

Purl 607

Κι όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς βλέποντάς την, δεν απευθύνεται ακριβώς σε παιδιά, κι όχι μόνο επειδή περιλαμβάνει μερικά σαφώς πιο ενήλικα αστεία. Με πρωταγωνιστή ένα… κουβάρι μαλλί, το φιλμ μάς εισάγει στο ανδροκρατούμενο περιβάλλον μιας πολυεθνικής, όπου η ηρωίδα πασχίζει απεγνωσμένα να εγκλιματιστεί στη νέα της δουλειά. Δεν είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφήσει κανείς το ξεκάθαρα φεμινιστικό μήνυμα της ταινίας, δεν είναι ωστόσο κάτι που συναντάμε συχνά σε ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Δείτε ολόκληρη την ταινία στο βίντεο παρακάτω, μαζί με ένα βίντεο που συστήνει το πρόγραμμα SparkShorts και τους στόχους του.



Διαβάστε ακόμη

Purl 607

Tags: Pixar