Buzz

O Λι Ανκριτς αποχαιρετά την Pixar μετά από 25 χρόνια

στα 10

Ακόμη ένας σπουδαίος δημιουργός αποχωρεί από την Pixar, γεγονός το οποίο για αρκετούς σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το στούντιο.

O Λι Ανκριτς αποχαιρετά την Pixar μετά από 25 χρόνια

O σκηνοθέτης μερικών από των πιο αγαπημένων ταινιών της Pixar, όπως το «Toy Story 3» και το «Coco» ανάμεσα σε άλλες, o Λι Ανκριτς, αποφάσισε να φύγει από την Pixar μετά από 25 χρόνια συνεργασίας. Την ανακοίνωση της αποχώρησής του την έκανε ο ίδιος με ένα tweet.

Διαβάστε ακόμα: Δείτε ολόκληρο το «Bao» της Pixar online

O Ανκριτς, ο οποίος ήταν στην Pixar από την εποχή που το στούντιο είχε ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στο πρώτο «Toy Story», δήλωσε στο The Hollywood Reporter πως «δεν φεύγω για να κάνω ταινίες σε άλλο στούντιο. Αντιθέτως ανυπομονώ να ξοδέψω χρόνο με την οικογένειά μου και να ασχοληθώ με άλλες δραστηριότητες που εδώ και καιρό είχα αμελήσει.»

Ο Ανκριτς είχε ξεκινήσει να εργάζεται ως μοντέρ σε διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές πριν δουλέψει για την Pixar το 1994, δουλεύοντας για το «Toy Story» και το «A Bug’s Life». Μετά συνσκηνοθέτησε αρκετές παραγωγές του στούντιο όπως τα «Toy Story 2», «Monsters, Inc.», και «Finding Nemo». H πρώτη του σόλο σκηνοθετική δουλειά έγινε με το «Toy Story 3» και αργότερα με το «Coco», δυο ταινίες μάλιστα που κέρδισαν το Οσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.

Διαβάστε ακόμα: Πρώτο teaser για το «Toy Story 4»

lee unkrich 607

Με την αποχώρηση του από το στούντιο, οι συνάδελφοί του είχαν να πουν μόνο τα καλύτερα για τον Ανκριτς. Ο Πιτ Ντόκτερ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του Τζον Λάσετερ μετά την αποχώρησή του (o οποίος βρήκε δουλειά στη Skydance Animation), είπε «ο Λι έφτασε στην Pixar την ώρα που φτιάχναμε το “Toy Story” και από τότε είχε μια τρομερή επίδραση σε όλες της ταινίες του στούντιο. Μας έμαθες σε όλους εμάς του αρχάριους σκηνοθέτες πράγματα για το πως να στήνουμε μια σκηνή και για το μοντάζ. Η τεχνική και καλλιτεχνική του οπτική ως μοντέρ και συνσκηνοθέτης ήταν ένα σημαντικός λόγος για τις υψηλής ποιότητες παραγωγές του στούντιο, και όταν ο Λι ξεκίνησε να σκηνοθετεί, η ικανότητά του να βρίσκει ένα βαθύ χιούμορ και συναίσθημα, τον έκαναν να δημιουργήσει μερικές από τις πιο δυνατές ταινίες που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα.»

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο με τον Λι Ανκριτς να βρίσκεται στη βιντεοθήκη της Criterion Collection και να μιλάει για την καριέρα του, καθώς επιλέγει μερικές από τις πιο αγαπημένες του ταινίες.


Διαβάστε ακόμα: