Buzz

Δείτε ολόκληρο το «Bao» της Pixar online

στα 10

Η Pixar μας κάνει ένα πρόωρο χριστουγεννιάτικο δώρο με μια γλυκύτατη μικρού μήκους ταινία.

Flix Team
Δείτε ολόκληρο το «Bao» της Pixar online

Είναι σχεδόν θεσμός πια κάθε ταινία της Pixar να την προλογίζει ένα μικρού μήκους διαμαντάκι. Ετσι και φέτος λοιπόν, πριν τους «Απίθανους 2» απολαύσαμε στις αίθουσες τη μικρού μήκους ταινία «Bao» από την Ντόμι Σι, Καναδέζα με Κινεζική καταγωγή, και πρώτη γυναίκα σκηνοθέτη που ανέλαβε κάτι τέτοιο.

Και έτσι η Pixar για να γιορτάσει που το «Bao» πέρασε στα προκριματικά των Οσκαρ για την κατηγορία της Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, αποφάσισε να πρόωρο χριστουγεννιάτικο δώρο και να το ανεβάσει ολόκληρο online για να το απολαύσουν οι πάντες.

Διαβάστε ακόμα: «Bao»: Η νέα ταινία της Pixar θα σας κάνει ν' αγαπήσετε ένα ντάμπλινγκ, σαν να ήταν παιδί σας

bao 607

Το «Bao» διαρκεί επτάμισι λεπτά κι αφηγείται την ιστορία μια Καναδο-Κινέζας που βρίσκεται μόνη στο σπίτι όταν τα παιδιά της, πια, φεύγουν για να φτιάξουν τη δική τους ζωή: η ηρωίδα αντιμετωπίζει την κατάθλιψή της μαγειρεύοντας, αλλά συναντά μια δεύτερη ευκαιρία στη μητρότητα, όταν ένα από τα ντάμπλινγκς, τα ζυμαρένια πιτάκια που φτιάχνει στο χέρι, ζωντανεύει!

Η ταινία είναι σίγουρο πια ότι θα περάσει στην τελική πεντάδα με τις υποψηφιότητες, οι οποίες θα ανακοινωθούν στις 22 Ιανουαρίου, ενώ έχει και σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει και το βραβείο. Η Ντόμι Σι εξηγεί πώς εμπνεύστηκε την ταινία της: «Μεγάλωσα ως μοναχοπαίδι Κινέζων μεταναστών και συχνά ένιωθα ότι η μαμά μου με μεταχειριζόταν σαν ένα πολύτιμο μικρό ντάμπλινγκ, ήθελε να είναι σίγουρη ότι θα είμαι ασφαλής, ότι δεν θα βγαίνω έξω ως αργά, όλα αυτά τα πράγματα. Κι έτσι θέλησα να δημιουργήσω ένα μαγικό, μοντέρνο παραμύθι μ' αυτή την αφορμή. Η λέξη "bao" έχει δύο έννοιες στα κινέζικα. Αν την πεις μ' έναν τρόπο, σημαίνει τα γνωστά πιτάκια, μαγειρεμένα στο ατμό. Αν την πεις με άλλον τρόπο, σημαίνει κάτι πολύτιμο. Εναν θησαυρό.»

Απολαύστε τον θησαυρό αυτόν παρακάτω.


Διαβάστε ακόμα: Φτιάξε κι εσύ τα dumplings από την ταινία μικρού μήκους της Pixar «Bao»

bao poster 607