Buzz

«Bao»: Η νέα ταινία της Pixar θα σας κάνει ν' αγαπήσετε ένα ντάμπλινγκ, σαν να ήταν παιδί σας

στα 10

Πρώτη μικρού μήκους από γυναίκα σκηνοθέτη για την Pixar, αντιμετωπίζει το ζυμάρι με την τρυφερότητα που του αξίζει!

«Bao»: Η νέα ταινία της Pixar θα σας κάνει ν' αγαπήσετε ένα ντάμπλινγκ, σαν να ήταν παιδί σας

Αν μπορούμε να βασιστούμε σε κάτι στα κινηματογραφικά πράγματα, αυτό θα είναι ότι η Pixar, πάντα, θα βρίσκει τον τρόπο να μας εκπλήσσει. Καθώς το στούντιο, με φρέσκο το Οσκαρ του για το «Coco», ετοιμάζεται για το καλοκαιρινό «Incredibles 2», παράλληλα μάς προϊδεάζει και για τη μικρού μήκους ταινία που θα το προλογίσει. Η οποία λέγεται «Bao» κι έχει, για πρώτη φορά, γυναίκα σκηνοθέτη, την Ντόμι Σι, Καναδέζα με Κινεζική καταγωγή.

Δείτε ακόμη: «Borrowed Time», ένα απρόσμενα σκοτεινό και συγκινητικό μικρού μήκους animation από δύο δημιουργούς της Pixar

Το «Bao» διαρκεί επτάμισι λεπτά κι αφηγείται την ιστορία μια Καναδο-Κινέζας που βρίσκεται μόνη στο σπίτι όταν τα παιδιά της, πια, φεύγουν για να φτιάξουν τη δική τους ζωή: η ηρωίδα αντιμετωπίζει την κατάθλιψή της μαγειρεύοντας, αλλά συναντά μια δεύτερη ευκαιρία στη μητρότητα, όταν ένα από τα ντάμπλινγκς, τα ζυμαρένια πιτάκια που φτιάχνει στο χέρι, ζωντανεύει!

bao 607

Η Ντόμι Σι εξηγεί πώς εμπνεύστηκε την ταινία της: «Μεγάλωσα ως μοναχοπαίδι Κινέζων μεταναστών και συχνά ένιωθα ότι η μαμά μου με μεταχειριζόταν σαν ένα πολύτιμο μικρό ντάμπλινγκ, ήθελε να είναι σίγουρη ότι θα είμαι ασφαλής, ότι δεν θα βγαίνω έξω ως αργά, όλα αυτά τα πράγματα. Κι έτσι θέλησα να δημιουργήσω ένα μαγικό, μοντέρνο παραμύθι μ' αυτή την αφορμή. Η λέξη "bao" έχει δύο έννοιες στα κινέζικα. Αν την πεις μ' έναν τρόπο, σημαίνει τα γνωστά πιτάκια, μαγειρεμένα στο ατμό. Αν την πεις με άλλον τρόπο, σημαίνει κάτι πολύτιμο. Εναν θησαυρό.» Το «Bao», ο νέος θησαυρός της Pixar, θα μας περιμένει στις οθόνες, μαζί με το «Incredibles 2», στις 14 Ιουνίου.

Δείτε ακόμη: Πριν το «Coco», γνωρίστε τον σκύλο Ντάντε, σε ένα καινούριο μικρού μήκους της Pixar