Buzz

«Borrowed Time»: Ενα απρόσμενα σκοτεινό και συγκινητικό μικρού μήκους animation από δύο δημιουργούς της Pixar

στα 10

Μακριά από τους πολύχρωμους κόσμους στους οποίους μας έχει συνηθίσει το στούντιο, το φιλμ ξετυλίγει μια σπαρακτική ιστορία για το βάρος των ενοχών και τα τραύματα του παρελθόντος.

«Borrowed Time»: Ενα απρόσμενα σκοτεινό και συγκινητικό μικρού μήκους animation από δύο δημιουργούς της Pixar

Από το «Ψάχνοντας τον Νέμο» μέχρι το «Ψηλά στον Ουρανό», η Pixar δεν έχει διστάσει να ενσωματώσει με δεξιοτεχνικό τρόπο στις ταινίες της πιο «σοβαρές» ή υπαρξιακές θεματικές, επιχειρώντας να συμφιλιώσει έτσι τους ανήλικους θεατές της με δυσάρεστα αισθήματα και συναισθήματα όπως εκείνα της απώλειας και τη θλίψης.

Ακόμα κι έτσι, όμως, τίποτα δεν πλησιάζει στο σκοτεινό ύφος και στην επώδυνη συναισθηματική ένταση που χαρακτηρίζουν το «Borrowed Time», ένα μικρού μήκους φιλμ ψηφιακών κινουμένων σχεδίων που δημιούργησαν δύο επιφανείς animators του στούντιο, ο Λου Χαμού-Λαντζ και ο Αντριου Κόουτς (έχουν δουλέψει μεταξύ άλλων σε ταινίες όπως το «Toy Story» και το «Τα Μυαλά Που Κουβαλάς»), το οποίο μας χαρίζει σκηνές ιλιγγιώδους σασπένς ενώ ταυτόχρονα προσεγγίζει με σπαρακτικό τρόπο μια ιστορία για το βάρος των ενοχών και τα τραύματα του παρελθόντος.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: «Are You Lost in the World Like Me?»: το animation βίντεο του νέου τραγουδιού του Moby, μία καυστική παραβολή της ζωής μας

Borrowed Time 607

Καθώς ένας σερίφης περπατά με βαριά βήματα σε ένα αφιλόξενο τοπίο της Αγριας Δύσης, επώδυνες μνήμες από το παρελθόν αρχίζουν να τον κατακλύζουν – θα ήταν κρίμα, όμως, να προδώσουμε περισσότερα από τη σύντομη αλλά συναισθηματικά πλούσια αφήγηση του «Borrowed Time», το οποίο απευθύνεται σίγουρα περισσότερο προς ένα ενήλικο κοινό.

«Στόχος μας ήταν να φτιάξουμε κάτι που κατά κάποιο τρόπο θα αμφισβητούσε την ιδέα ότι το animation είναι ένα είδος και μάλιστα ένα που απευθύνεται ειδικά σε παιδιά». Περιγράφουν οι δημιουργοί στο making of της ταινίας, το οποίο μπορείτε επίσης να δείτε παρακάτω. «Θέλαμε πραγματικά να φτιάξουμε κάτι περισσότερο ενήλικο στις θεματικές επιλογές και να δείξουμε ότι το animation μπορεί να είναι ένα μέσο για να αφηγηθείς οποιαδήποτε ιστορία».

Πατήστε το play παρακάτω για να δείτε τη μικρού μήκους ταινία.

Και εδώ μπορείτε να δείτε το making of της ταινίας:


Διαβάστε ακόμη