Buzz

Δείτε ένα μαγικό βίντεο: η Pixar κλείνει το μάτι στις καλύτερες ταινίες της κινηματογραφικής ιστορίας

στα 10

Ενας Ισπανός μοντέρ έφτιαξε ένα βίντεο-ύμνο για το πόσο η Pixar αγαπά το σινεμά. Σκηνές που έχουν γυριστεί κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση με κλασικά αριστουργήματα. Απολαύστε το...

Δείτε ένα μαγικό βίντεο: η Pixar κλείνει το μάτι στις καλύτερες ταινίες της κινηματογραφικής ιστορίας

Οχι, η Pixar δε χρειάζεται να κλέψει από τη μαγεία άλλων κλασικών αριστουργημάτων. Διαθέτει περίσσευμα ταλέντου, ιδεών και animation φαντασίας για να μας μεταφέρει σε κόσμους μαγικούς - το διάστημα, ή ένα απλό παιδικό δωμάτιο. Ομως, οι δημιουργοί των τανιών της είναι ταυτόχρονα και οι απόλυτοι σινεφίλ. Ζουν κι αναπνέουν σινεμά κι αυτό θέλουν να το καταθέσουν, να μας κλείσουν, παιχνιδιάρικα κι αυτοαναφορικά, το μάτι.

Δείτε ακόμα: Χρόνια πολλά Pixar (με ένα συγκινητικό βίντεο)

Οι ταινίες της Pixar είναι γεμάτες μικρές ή μεγαλύτερες λεπτομέρειες που στέκονται στο ψηφιακό σύμπαν ως φόρος τιμής σε μεγάλους κινηματογραφικούς σκηνοθέτες και τη μυθική τους κληρονομιά.

pixar film tribute montage 607 1

pixar film tribute montage 607

Ενας μοντέρ από τη Μαδρίτη, ο Χουάν Λουένγκο Ρουίθ, αποφάσισε να μοντάρει σε αντίστιξη (ή, μάλλον, σε πλήρη αρμονία) τις σκηνές ταινιών του στούντιο που αναπαραστούν μερικές από τις πιο θρυλικές στιγμές του παγκόσμιου σινεμά.

Μην χάσετε κι αυτό! «Μια αξέχαστη περιπέτεια που μάλλον δεν θα θυμάται»: Αυτό είναι το πρώτο τρέιλερ του «Finding Dory»

pixar film tribute montage 607 3

pixar film tribute montage 607 4

Δείτε λοιπόν πώς ο Γούντι του «Toy Story» έχει κοινούς εφιάλτες με τον «Δεσμώτη του Ιλίγγου» Τζίμι Στιούαρτ, πώς οι κόσμοι του Star Wars, του Ιντιάνα Τζόουνς, της «Λάμψης» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, των «Πουλιών» του Χίτσκοκ συναντούν αυτούς του «Finding Nemo», του «Wall-e», του «Ρατατούη».

Κάποιες από τις αναφορές ήταν πάντα εμφανείς. Στοιχηματίζουμε όμως ότι μερικές δεν τις είχατε προσέξει.

Απολαύστε το:


Aπολαύστε περισσότερα εδώ: