Buzz

Το τέλος μιας εποχής. Ο Τζον Λάσετερ αποχωρεί από την Disney/Pixar

στα 10

Μετά τις αποκαλύψεις πέρσι του Τζον Λάσετερ για ανάρμοστη συμπεριφορά, ο συνιδρυτής της Pixar αποχωρεί από τα καθήκοντά του ύστερα από 34 ολόκληρα χρόνια.

Το τέλος μιας εποχής. Ο Τζον Λάσετερ αποχωρεί από την Disney/Pixar

Το τέλος του 2017, μετά το μπαράζ αποκαλύψεων για ισχυρά ονόματα του Χόλιγουντ, βρήκε και τον συνιδρυτή της Pixar, Τζον Λάσετερ να κατηγορείτε για ανάρμοστη συμπεριφορά. Τότε μάλιστα ο ίδιος αποφάσισε να πάρει μια εξάμηνη άδεια λέγοντας πως απλά «δεν είχα ποτέ την πρόθεση. Συλλογικά, είστε για μένα ο κόσμος όλος και απολογούμαι ειλικρινά αν σας απογοήτευσα. Ειδικά θα ήθελα να απολογηθώ σε οποιονδήποτε που βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ανεπιθύμητη αγκαλιά ή οποιαδήποτε άλλη χειρονομία ή ένιωσαν ότι ξεπέρασα τα όρια με οποιονδήποτε τρόπο.»

Τους τελευταίους αυτούς μήνες δεν είχε ακουστεί τίποτα από την Disney όσο αφορά την τύχη του Λάσετερ. Τον Μάιο που μας πέρασε όμως φήμες ήθελαν την Disney να επαναφέρει τον Λάσετερ στην εταιρεία αλλά με «περιορισμένα καθήκοντα». Αλλά όλα τα σημάδια έδειχναν πως οι μέρες του Λάσετερ στην εταιρεία ήταν απλά μετρημένες. Ετσι, ανακοινώθηκε πρόσφατα πως, ο Τζον Λάσετερ αποχωρεί για τα καλά από την Disney/Pixar στις 31 Δεκεμβρίου του 2018.

Διαβάστε ακόμα: «Είναι πιο σημαντικό απ' όσο μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε»: Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μιλάει για το #TimesUp

john lasseter 607

Την είδηση αυτή ανακοίνωσε ο Μπομπ Ιγκερ, πρόεδρος της Disney, λέγοντας πως «είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για την συμβολή του, η οποία περιελάμβανε μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη του The Walt Disney Animation Sturdios. Ενα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα του Τζον είναι πως κατάφερε να συγκεντρώσει μια ομάδα από σπουδαίους ανθρώπους, καινοτόμους με όραμα και ταλέντο, για να θέσουν το πρότυπο του anination για τις επόμενες γενιές».

Και ο Λάσετερ όμως είπε κάποια πράγματα για την αποχώρησή του: «οι τελευταίοι έξι μήνες μου έδωσαν την δυνατότητα να προβληματιστώ για τη ζωή, την καριέρα μου και για τις προσωπικές μου προτεραιότητες. Παρόλο που μένω αφοσιωμένος στην τέχνη του animation και εμπνέομαι από το δημιουργικό ταλέντο της Pixar και της Disney, αποφάσισα πως στο τέλος του τρέχοντος έτους είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσω να εστιάζω σε νέες δημιουργικές προκλήσεις. Είμαι αρκετά περήφανος για το τι έχουν πετύχει δυο από τα σπουδαιότερα και πιο παραγωγικά στούντιο κινουμένων σχεδίων υπό την ηγεσία μου και είμαι ευγνώμων για όλες τις ευκαιρίες που ακολούθησα στη Disney».

Αν και ακόμα δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Λάσετερ, η σκηνοθέτης του «Frozen», Τζένιφερ Λι, και ο Πιτ Ντόκτερ, σκηνοθέτης του «Inside Out», αναμένεται να αναλάβουν περισσότερα καθήκοντα στην Disney και Pixar αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα: