Buzz

Γράψε κι εσύ το σενάριο για μια παιδική ταινία μικρού μήκους!

στα 10

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας προκηρύσσει Διαγωνισμό Σεναρίου ταινίας μικρού μήκους, η οποία απευθύνεται στις ηλικίες 3-10 ετών.

Flix Team
Γράψε κι εσύ το σενάριο για μια παιδική ταινία μικρού μήκους!

Η ανάπτυξη της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής για παιδιά υπήρξε ένας από τους βασικούς στόχους του νεοσύστατου Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και, στο πλαίσιο αυτό, προκηρύσσει Διαγωνισμό Σεναρίου ταινίας μικρού μήκους, η οποία απευθύνεται στις ηλικίες 3-10 ετών.

Στον Διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, συγγραφείς ή και λάτρεις του κινηματογράφου. Η καταληκτική ημερομηνία για τις προτάσεις είναι η Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, ενώ τα σενάρια θα αξιολογηθούν από 5μελή Κριτική Επιτροπή, την οποία απαρτίζουν οι Πάνος Γκένας (αρχισυντάκτης cinemagazine.gr), Ηλίας Καρελλάς (σκηνοθέτης θεάτρου για παιδιά και νέους), Ζακλίν Λέντζου (σκηνοθέτης, σεναριογράφος), Φίλιππος Μανδηλαράς (συγγραφέας παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας), Πάολα Σταράκη (υπεύθυνη τμήματος μικρού μήκους ΕΚΚ από το 1998 έως το 2012, μεταφράστρια).

Το σενάριο που θα επιλεγεί θα λάβει το ποσόν των 1.500 ευρώ – χρηματικό βραβείο από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Η διάρκεια της τελικής ταινίας θα πρέπει να είναι έως 10 λεπτά.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό Σεναρίου μπορείτε να αναζητήσετε στο επίσημο site του Φεστιβάλ, στο τηλέφωνο 210-3230294 και στο μέιλ info@athicff.com.

Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται εδώ.

Διαγωνισμός σεναρίου