Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2020: Εμα Τίλιντζερ Κόσκοφ, αυτή είναι η πιο δυνατή γυναικεία συμμετοχή στα φετινά βραβεία

στα 10

Επειδή, απλώς, είναι η παραγωγός και του «The Irishman» και του «Joker» - όχι άσχημη χρονιά για την Εμα!

Oscars 2020: Εμα Τίλιντζερ Κόσκοφ, αυτή είναι η πιο δυνατή γυναικεία συμμετοχή στα φετινά βραβεία
Η Εμα Τίλιντζερ Κόσκοφ, φωτογραφημένη για το The Hollywood Reporter

Η Εμα Τίλιντζερ Κόσκοφ, γεννημένη το 1972, ξεκίνησε την καριέρα της στα μέσα της δεκαετίας του '90, όχι ως παραγωγός (ακόμα), αλλά ως βοηθός: της Ούμα Θέρμαν, του Φιλ Τζοάνου, του Τεντ Ντέμι. Το 2003 έπιασε δουλειά, ως βοηθός και πάλι, στη Sikelia Productions, όπου, τρία χρόνια αργότερα, πήρε τη θέση της Διευθύντριας Παραγωγής: αυτή είναι η εταιρία του Μάρτιν Σκορσέζε και τότε ξεκίνησε η σχέση της μαζί του, που διαρκεί ακόμα.

Oscars 2020 | Χρυσές Σφαίρες, σωματεία, λίστες, βραβεία, προγνωστικά. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020, στην ειδική ενότητα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

εμα τίλιντζερ κόσκοφ 607

Η Τίλιντζερ είχε τον τίτλο του associate ή executive producer σε τρεις ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε, τον «Πληροφοριοδότη», το «Shutter Island» και το «Hugo». Ηταν, ωστόσο, η παραγωγός του «The Wolf of Wall Street», της «Σιωπής» και, φέτος, του «Ιρλανδού». Οι επιλογές της Τίλιντζερ λένε περισσότερα γι' αυτήν απ' οτιδήποτε άλλο. Το 2019, εκτός από το αριστούργημα του Μάρτιν Σκορσέζε, ήταν executive producer σε ταινίες σαν το «Port Authority», το «Uncut Gems» και το «Souvenir» και παραγωγός στο «Joker» του Τοντ Φίλιπς. Οι δυο της φετινές ταινίες, λοιπόν, του Σκορσέζε και του Φίλιπς, είναι φέτος υποψήφιες, μαζί, για 21 Βραβεία Οσκαρ και η ίδια για δύο, μια και τα δυο φιλμ είναι υποψήφια για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

εμα τίλιντζερ κόσκοφ 607

Η δήλωσή της μετά την ανακοίνωση των οσκαρικών υποψηφιοτήτων ήταν συγκρατημένη και συγκινητική: «Η αναγνώριση της Ακαδημίας για τον "Ιρλανδό" και τον "Joker" με τιμά και με γεμίζει ευγνωμοσύνη. Μοιράζομαι αυτές τις υποψηφιότητες με τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς και συνεργεία του κόσμου. Θέλω, ακόμα, να συγχαρώ τους συνυποψηφίους μου και στις δυο ταινίες. Η δουλειά τους είναι πηγή έμπνευσης για μένα, κάθε μέρα. Δουλεύω με τον Μάρτιν Σκορσέζε 17 χρόνια. Δεν υπάρχει καλύτερη δουλειά στον κόσμο. Αγαπάς τους ηθοποιούς σου, το συνεργείο σου και τις ιστορίες σου με σπάνιο πείσμα και πάθος και θα είμαι για πάντα ευγνώμων που αποτελώ μέρος του σύμπαντός σου. Ο "Ιρλανδός" είναι μια ταινία που ο Μάρτι, ο Μπομπ, ο Αλ, ο Τζο κι η συμπαραγωγός μου, Τζέιν Ρόζενταλ, ήταν αποφασισμένοι να κάνουν, παρά τις φαινομενικά αξεπέραστες δυσκολίες που αντιμετώπισαν για μια δεκαετία. Είναι στ' αλήθεια μοναδικό συναίσθημα να τη βλέπεις ν' αναγνωρίζεται σε τόσες κατηγορίες. Τα ευχαριστώ μου στον Τοντ Φίλιπς που με προσκάλεσε στο ταξίδι του "Joker". Εμεινες πιστός στο όραμά σου κι έκανες την ταινία σου όπως πίστευες ότι έπρεπε να γίνει. Κι είμαστε τυχεροί που το έκανες. Η ηγετική σου ικανότητα εντός κι εκτός γυρίσματος είναι ο λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε εδώ σήμερα και θα το ξανάκανα στη στιγμή. Ευχαριστώ τον Τεντ Σαράντος, τον Σκοτ Στούμπερ κι όλους τους ανθρώπους του Netflix για την απίστευτη επαγγελματική ηθική σας, την υποστήριξη και το πάθος σας. Ευχαριστώ τους Τόμπι Εμεριχ, Μπλερ Ριτς, Γουόλτερ Χαμάντα κι όλους τους ανθρώπους στη Warner Bros. για την πίστη σας στην ταινία και την εκπληκτική καμπάνια σας.» Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στα Οσκαρ 2020 θα δούμε την Εμα Τίλιντζερ Κόσκοφ στη σκηνή.

Η φετινή, 92η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ, θα γίνει την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου (ξημερώματα Δευτέρας στην Ελλάδα), στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ.


Oscars 2020 | Χρυσές Σφαίρες, σωματεία, λίστες, βραβεία, προγνωστικά. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020, στην ειδική ενότητα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς