Buzz

Και σε IMAX η τελευταία ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι

στα 10

Η αινιγματική τελευταία ταινία του σπουδαίου Ιάπωνα σκηνοθέτη θα προβληθεί και σε οθόνες IMAX, πρώτη φορά στην πολυετή καριέρα του.

Και σε IMAX η τελευταία ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Studio Ghibli από την Ιαπωνία έκανε μια συναρπαστική ανακοίνωση για την τελευταία ταινία του θρυλικού Χαγιάο Μιγιαζάκι, με τίτλο «How Do You Live?».

Η ταινία, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία την Παρασκευή, θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που μια δημιουργία του Μιγιαζάκι θα προβληθεί ταυτόχρονα σε οθόνες IMAX, καθώς και σε άλλες μορφές υψηλής ευκρίνειας, όπως Dolby Atmos, Dolby Cinema και DTS:X.

Το «How Do You Live?» αναμένεται με ανυπομονησία και είναι ίσως η πιο αναμενόμενη ιαπωνική ταινία των τελευταίων ετών. Ο μεγάλος πρωτοπόρος των κινουμένων σχεδίων, πλέον 82 ετών, δηλώνει ότι αυτή θα είναι η τελευταία του ταινία - μια υπόσχεση που είχε ξανακάνει στο παρελθόν, και αργότερα αποδείχθηκε ψευδής, με την κυκλοφορία της προηγούμενης του ταινίας, "The Wind Rises". Ωστόσο, το ότι είναι η πρώτη του ταινία σε 10 χρόνια, σε συνδυασμό με την προχωρημένη του ηλικία, ίσως την καθιστούν τελεσίδικη αυτή την φορά.

Παρά τον παγκόσμιο ενθουσιασμό για την επερχόμενη κυκλοφορία της νέας ταινίας του Μιγιαζάκι, ελάχιστα είναι γνωστά για την ίδια την ταινία. Πρόσφατα, ο κύριος παραγωγός του Studio Ghibli, Τοσίο Σουζούκι, που θεωρείται «δεξί χέρι» του Μιγιαζάκι, ανακοίνωσε ότι το στούντιο δεν θα κυκλοφορήσει κανένα τρέιλερ ή προωθητικό υλικό πριν την κυκλοφορία της ταινίας. Ενθαρρύνει παράλληλα τους θαυμαστές να προσεγγίσουν την ταινία με ανοιχτό μυαλό, αποφεύγοντας προκαταλήψεις.

Ο Σουζούκι πιστεύει ότι αυτή η προσέγγιση ικανοποιεί τις κρυμμένες επιθυμίες των θεατών κινηματογράφου για ανακάλυψη, αντίθετα με τις μεθόδους προώθησης που συχνά αποκαλύπτουν πολλές πτυχές της πλοκής και των εκπλήξεων μιας ταινίας, όπως συμβαίνει στο Χόλιγουντ.

Το στούντιο περιέγραψε προηγουμένως την ταινία ως «μια μεγάλη φαντασία» που εμπνέεται ελαφρώς από το ομότιτλο μυθιστόρημα του Ιάπωνα συγγραφέα Γκενζαμπούρο Υοσίνο του 1937. Το βιβλίο είναι μια ιστορία για τη συναισθηματική και φιλοσοφική ανάπτυξη ενός νεαρού αγοριού μετά τον θάνατο του πατέρα του, ωστόσο το στούντιο αποκάλυψε επίσης πως θα έχουν λίγα κοινά εκτός του ονόματος. Το στούντιο κυκλοφόρησε μόνο μια αινιγματική αφίσα για την ταινία τον Δεκέμβριο, αλλά από τότε δεν έχει αποκαλυφθεί τίποτα άλλο για την ταινία - καμία υπόθεση, κανένα καστ, κανένα στοιχείο για το τοπίο ή τους χαρακτήρες της ταινίας.

Χάρη στην πρόσφατη ανακοίνωση για την προβολή στο Imax, οι Ιάπωνες θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν το «How Do You Live?» στη καλύτερη δυνατή μορφή του, όταν εισέλθουν τυφλά στον κινηματογράφο την Παρασκευή.

Ωστόσο, οι διεθνείς θεατές θα πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο, καθώς δεν έχει ακόμη οριστεί μια επιβεβαιωμένη ημερομηνία κυκλοφορίας για την ταινία έξω από την Ιαπωνία.

miyazaki