Buzz

Οχι, το «Luca» δεν θα είναι η πρώτη queer ταινία της Pixar

στα 10

Η ταινία θα μιλάει για μια δυνατή παιδική φιλία μεταξύ δυο αγοριών σε έναν προ-εφηβικό κόσμο και τίποτα παραπάνω.

Οχι, το «Luca» δεν θα είναι η πρώτη queer ταινία της Pixar

Οταν η Pixar ανακοίνωσε την πλοκή της νέας της ταινίας «Luca», η οποία είναι τοποθετημένη την ιταλική ριβιέρα, στην διάρκεια ενός καλοκαιριού κι αφηγείται την στενή φιλία ενός αγοριού με ένα πλάσμα της θάλασσας κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να μείνει μυστικό, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να το συγκρίνουν με το «Να με Φωνάζεις με τ΄Ονομά σου» του (συνονόματου) Λούκα Γκουαντανίνο, το οποίο συναντά τη «Μορφή του Νερού» του Γκιγιέρμο Nτελ Τόρο, αλλά με την ατμόσφαιρα να θυμίζει πιο πολύ το καλοκαίρι του Ελιο και του Ολιβερ.

Αρκετοί ήλπιζαν πως η ταινία αυτή ίσως θα σηματοδοτούσε και την πρώτη ταινία της Pixar στην οποία θα μιλούσε για μια queer ιστορία αγάπης. Αν και το στούντιο είχε εισάγει και άλλους γκέι χαρακτήρες στις ταινίες της, οι οποίοι είχαν ένα πολύ μικρό, σχεδόν ανεπαίσθητο, ρόλο, η ταινία μικρού μήκους «Out» ήταν η πρώτη τους η οποία επικεντρώνονταν σε ένα γκέι ζευγάρι. Ετσι, λίγο το καλοκαίρι, λίγο η θάλασσα, λίγο τα ειδυλλιακά αυτά τοπία της ιταλικής ριβιέρας, έκαναν πολλούς φανς να ελπίζουν πως ίσως το «Luca» κάνει την διαφορά όσο αφορά την αντιπροσώπευση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στις ταινίες της Pixar/Disney.

Διαβάστε ακόμα: Επιτέλους θερινό! Αυτές είναι όλες οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες φέτος το καλοκαίρι!

luca 607

Αλλά δυστυχώς το «Luca» δεν θα είναι αυτή η ταινία. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της Ενρίκο Κασαρόσα, ο οποίος ήταν υποψήφιος για Οσκαρ με το μικρού μήκους «La Luna», μιλώντας στο Polygon, είπε πως η ταινία αυτή δεν είναι μια ιστορία αγάπης – ούτε στρέιτ, ούτε queer – ούτε θα περιέχει ερωτικά τρίγωνα ή τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα. Ο Κασαρόσα ξεκαθάρισε πως απλά ήθελε να επικεντρωθεί στους δυνατούς δεσμούς της παιδικής φιλίας.

«Ηθελα να μιλήσω για την φιλιά πριν έρθουν οι σχέσεις με κορίτσια ή αγόρια για να περιπλέξουν τα πράγματα», δήλωσε ο Κασαρόσα. Σύμφωνα με τον ίδιο η ομάδα του είχε σκεφτεί διάφορες ιδέες για το τι θα γινόταν όταν έμπαινε στην ιστορία η Τζούλια, το κορίτσι που συναντά ένα από τα αγόρια, αλλά δεν ήθελαν να το πάνε προς το ρομαντικό. «Αυτή είναι μια ιστορία για την φιλία τους σε έναν προ-εφηβικό κόσμο.»

Διαβάστε ακόμα: Καμια... ψυχή για τις αίθουσες! Και τo «Soul» της Pixar κατευθείαν στο Disney Plus

luca 607

Η ταινία είναι βασισμένη στα καλοκαίρια που περνούσε ο Κασαρόσα καθώς μεγάλωνε και την στενή του φιλία με τον κολλητό του Αλμπέρτο, του οποίου το όνομα έδωσε και σε έναν από τους χαρακτήρες. Τόσο ο πραγματικός Αλμπέρτο όσο αυτός της ταινίας είναι ενθουσιώδης και έξω καρδιά χαρακτήρες που βοηθούν τους πιο ντροπαλούς φίλους τους να βγουν από το καβούκι τους και να γνωρίσουν καλύτερα τους εαυτούς τους. «Είναι ο τύπος της φιλίας που θα σε βάλει σε περιπέτειες. Που θα σε κάνει να αλλάξεις και να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι βλέπουν ο ένας τον άλλον, φέρνουν κάτι ο ένας στον άλλο. Και οι δύο είναι μοναχικοί, υπάρχει μια μοναξιά στο επίκεντρο που γεμίζει ένα κενό σε όλα αυτά τα παιδιά επειδή αισθάνονται λίγο περίεργα και μοναχικά», συνέχισε ο Κασαρόσα.

Και μπορεί η σχέση τους να μην είναι ρομαντική, αλλά εξακολουθεί να είναι κάτι το βαθιά συναισθηματικό που καταφέρνει να σου αλλάζει την ζωή, και εξίσου σημαντική όπως ο πρώτος σου έρωτας.

Η ταινία «Luca» θα κάνει την πρεμιέρα της στις ελληνικές αίθουσες αυτό το καλοκαίρι. Για την ώρα δείτε το νέο τρέιλερ που κυκλοφόρησε.


luca 607