Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 16 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 16 Μαΐου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


underground railroad 607

Underground Railroad του Μπάρι Τζένκινς

Βασισμένη στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο του Κόλσον Γουάιτχεντ, ο υπόγειος σιδηρόδρομος δεν είναι μια απλή αλληγορία – μηχανικοί και οδηγοί έχουν στήσει υπογείως ένα μυστικό δίκτυο από ράγες και σήραγγες. Και ο τρόπος με τον οποίο η Κόρα, μια σκλάβα σε μια βαμβακοφυτεία στον αμερικανικό Νότο, θα δοκιμάσει να ξεφύγει σε μια καλύτερη ζωή, όσο ένας ο αμείλικτος κυνηγός σκλάβων βρίσκεται στα ίχνη της. Η σειρά που είναι ολόκληρη γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Μπάρι Τζένκινς, είναι η πρώτη του δουλειά μετά το «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει». Η μεταφορά του βιβλίου του Κόλσον Γουάιτχεντ διαπνέεται από ένα επικό όραμα και ανοίγει σε ένα μεγαλειώδες φάσμα συναισθημάτων και ιδεών. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την σειρά.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime Video με ελληνικούς υπότιτλους.

oxygen 607

Oxygen του Αλεξάντρ Αζά

Μια γυναίκα ξυπνά από την βαθιά της ύπνωση σε έναν κρυογενικό θάλαμο, νωρίτερα από΄ ότι θα έπρεπε εξαιτίας μιας βλάβης. Δεν ξέρει ποιά είναι και που βρίσκεται, αλλά οι αναμνήσεις της σιγά σιγά της αποκαλύπτουν εικόνες από ένα παρελθόν που μοιάζει θολό. Και η τεχνητή νοημοσύνη της κάψουλάς της την βοηθά να το ανασυνθέσει και να ανακαλύψει την ταυτότητά της. Κάτι που πρέπει να κάνει όσο πιο γρήγορα γίνεται, καθώς το οξυγόνο της τελειώνει πιο γρήγορα από όσο διαρκεί η ταινία. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.

ioff 607

Για Χάρη Σας του Τζουζέπε Μ. Γκαουντίνο

Η Άννα ως παιδί ήταν εξωστρεφής και θαρραλέα. Σήμερα είναι μια γυναίκα που ζει στη Νάπολη και τα τελευταία είκοσι χρόνια σταμάτησε να βλέπει τι πραγματικά συμβαίνει στην οικογένειά της. Για χάρη των τριών παιδιών της και της οικογένειάς της, επέτρεψε στη ζωή της να σβήνει μέρα με τη μέρα, αν και στη δουλειά όλοι την αγαπούν και την εκτιμούν, κάτι που τη γεμίζει με αυτοπεποίθηση. Γιατί η Άννα έχει τη φυσική ροπή να βοηθάει τους άλλους, το χάρισμα αυτό όμως δεν το χρησιμοποιεί για τον εαυτό της. Με τους Βαλέρια Γκολίνο, Μασιμιλιάνο Γάλο, Ανδριάνο Ζιανίνι. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο 7ο Φεστιβάλ Ιταλικού κινηματογράφου online

βυσσινόκηπος 607

Βυσσινόκηπος του Μιχάλη Κακογιάννη

Παρίσι, 1900. Η Ανια, η δεκαεξάχρονη κόρη της Ρωσίδας αριστοκράτισσας Λιούμποφ Ρανέφσκι, φθάνει στη γαλλική πρωτεύουσα για να συνοδεύσει την εύθραυστη και σαγηνευτική μητέρα της πίσω στη Ρωσία. Πέντε χρόνια πριν, έχοντας χάσει τον μικρό της γιο από πνιγμό, η Λιούμποφ φεύγει από το πατρικό της κτήμα (με τον πασίγνωστο Βυσσινόκηπο), για να ακολουθήσει το εραστή της στη Γαλλία. Εκείνος σπαταλά τις οικονομίες της και την εγκαταλείπει. Επιστρέφοντας στη Ρωσία, μητέρα και κόρη, βρίσκουν τον Βυσσινόκηπο να ανθίζει, σε αντίθεση με τα κατεστραμμένα οικονομικά τους… Ο «Βυσσινόκηπος», το τελευταίο έργο του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα Αντον Τσέχοφ, γράφτηκε το 1903, στις αρχές ενός αιώνα που θα άλλαζε την πολιτικοκοινωνική φυσιογνωμία όχι μόνο της Ρωσίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Το έργο υπήρξε προφητικό, καθώς προεικόνιζε την επερχόμενη Ρωσική Επανάσταση του 1905 και 1917. Ο Τσέχοφ πραγματεύτηκε την αδυναμία των αριστοκρατών να δεχτούν ότι η Ρωσία μεταμορφώνεται και πως νέα κοινωνικά στρώματα έρχονται στο προσκήνιο. Η καταστροφή του Βυσσινόκηπου -του κτήματος της οικογένειας των αριστοκρατών- θα παραμένει το σύμβολο του παλαιού κόσμου που καταρρέει. Ο «Βυσσινόκηπος», η τελευταία από τις 15 κινηματογραφικές ταινίες του Μιχάλη Κακογιάννη, γυρίστηκε το 1999, στα τέλη ενός αιώνα που ολοκλήρωνε τον ιστορικό απολογισμό του. Ηταν η πρώτη φορά παγκοσμίως που το θεατρικό έργο «μεταφέρθηκε» στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στην ΕΡΤ 2.

interstellar 607

Interstellar του Κρίστοφερ Νόλαν

Σε ένα μέλλον όπου το περιβάλλον έχει καταστραφεί, και η τροφή γίνεται όλο και πιο σπάνιο αγαθό, ένα ταξίδι πέρα από το γαλαξία είναι το μόνο που μπορεί να προσφέρει ελπίδα στην ανθρωπότητα.Μια ομάδα εξερευνητών, θα αναλάβουν την πιο σημαντική και ηρωική αποστολή στην ανθρώπινη ιστορία: να ταξιδέψουν, μέσω μιας πύλης στο χρόνο, πέρα από τους φυσικούς περιορισμούς, για να ανακαλύψουν αν η ανθρωπότητα έχει μέλλον ανάμεσα στα αστέρια. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο STAR.

daniel day lewis  my left foot 607

Το Αριστερό μου Πόδι του Τζιμ Σέρινταν

Η αληθινή ιστορία του Κρίστι Μπράουν, ο οποίος γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και μεγάλωσε σε μια φτωχογειτονιά του Δουβλίνου, αλλά χάρη στη θέλησή του έγινε διάσημος ζωγράφος και συγγραφέας με τον μοναδικό Ντάνιελ Ντέι Λούις σε μια ερμηνεία που του χάρισε το πρώτο του Οσκαρ.

Η ταινία προβάλλεται στις 14.20 στο Cosmote Cinema 1HD.

where'd you go bernadette 607

Πού Χάθηκες, Μπερναντέτ του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Κεντρική ηρωίδα της ταινίας είναι η Μπερναντέτ Φοξ που δεν χάθηκε, αλλά... έχασε τον εαυτό της, σύλληψη ήδη αρκετά εκνευριστική. Ειδικά όταν πρόκειται για μια γυναίκα νέα, όμορφη, ευκατάστατη, ταλαντούχα, που έχει μια κόρη που τη λατρεύει (υπερβολικά, κάτι μας λέει ότι το κορίτσι θα έχει προβλήματα ενηλικίωσης) κι έναν άντρα που τη φροντίζει και την αγαπά. Μόνο που, όταν η Μπερναντέτ βρισκόταν στις δαφνοστεφανωμένες αρχές της αρχιτεκτονικής καριέρας της, το δεύτερο, μόλις, πρότζεκτ της χτυπήθηκε από τον ανταγωνισμό κι αυτό η ηρωίδα δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει. Από τότε έχει μεταβληθεί σε μια εκκεντρική μισάνθρωπο που δεν τα βγάζει πέρα με την κοινωνία. Ενα ταξίδι στην Ανταρκτική, που από παρεξήγηση με σύζυγο και κόρη, η Μπερναντέτ κάνει τελικά μόνη, θα της δώσει τα δημιουργικά ερεθίσματα που μια ζωή περίμενε. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 10.40 στο Nova Cinema 1 HD.

After Lucia 607

Μετά τη Λουτσία του Μισέλ Φράνκο

Μετά το θάνατο της γυναίκας του Λουτσία σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο Ρομπέρτο και η έφηβη κόρη του Αλεχάντρα μετακομίζουν από το Πουέρτο Βαγιάρτα στην Πόλη του Μεξικό για να γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους. Εκείνος, ένας καταξιωμένος σεφ, βρίσκει δουλειά σε καινούργιο εστιατόριο της περιοχής, ενώ η 16χρονη μαθήτρια γράφεται στο δημόσιο Γυμνάσιο της γειτονιάς. Ο πόνος τους όμως δεν εκτονώνεται, τα δάκρυα μπαίνουν σε σιγαστήρα, η ουσιαστική επικοινωνία χάνεται σε μια τραυματισμένη καθημερινότητα. Η μικρή περιποιείται με μητρική ανησυχία τον εμφανώς καταθλιπτικό μπαμπά της. Κι εκείνος την αγαπά σαν τελευταίο του καταφύγιο, αλλά το πένθος τον έχει τυφλώσει για να δει όλη την αλήθεια. Μια αλήθεια που θα μπορούσε να τον είχε προειδοποιήσει: η Αλεχάντρα υποφέρει στο νέο της σχολείο. Κάτι της έχει συμβεί για το οποίο σιωπά.

Σαν ταινία του Χάνεκε αλλά με λατινοαμερικάνικη επιδερμίδα, έρχεται να μας θυμίσει ότι η βία δεν αναβλύζει πάντα αίμα, αλλά εξίσου επώδυνα μυστικά και ενοχές. Βραβείο στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» των Καννών. Διαβάστε αναλυτικά την κριτική του Flix και δείτε το trailer.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix.

The Woman in the Window 607

«Η Γυναίκα στο Παράθυρο» (The Woman in the Window, 2020) του Τζο Ράιτ

Η Aννα Φοξ ζει μόνη της, κλεισμένη στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, του οποίου το κατώφλι αδυνατεί να διαβεί. Περνά τις μέρες της με τις αναμνήσεις παλιών ευτυχισμένων στιγμών, πίνοντας κρασί, βλέποντας παλιές ταινίες και… κατασκοπεύοντας τους γείτονές της. Μια μέρα μετακομίζει στο απέναντι σπίτι η οικογένεια Ράσελ - ο πατέρας, η μητέρα και ο έφηβος γιος τους. Η τέλεια οικογένεια. Αλλά, όταν η Aννα, παρακολουθώντας από το παράθυρό της, βλέπει κάτι που δεν έπρεπε να δει, ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει και τα τρομερά μυστικά του να αποκαλύπτονται. Ο Τζο Ράιτ σκηνοθετεί την Εϊμι Ανταμς σ' ένα θρίλερ γυρισμένο πριν την πανδημία, αλλά απροσδόκητα επίκαιρο. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς