Buzz

Αυτή τη γυναίκα είπαν «κακογερασμένη»

στα 10

Λίγες μέρες πριν κλείσει τα 51 της χρόνια, η Τζούλια Ρόμπερτς δίνει μία μεγάλη συνέντευξη που απαντά στα τρολ, όπως συνηθίζει: με ένα πλατύ, αστραφτερό χαμόγελο.

Αυτή τη γυναίκα είπαν «κακογερασμένη»

Φορά ένα ροζ μακρύ ταφταδένιο φόρεμα και μαύρα ορειβατικά μποτάκια, κάθεται στα βράχια και χαμογελά πλατιά. Αυτή είναι η Τζούλια Ρόμπερτς. Αυτή ήταν πάντα η Τζούλια Ρόμπερτς. Ακομπλεξάριστη, απροσδιόριστη, ανεξάρτητη. Δεν έπεσε ποτέ στην παγίδα της ξεκάθαρα Pretty Woman. Εστυψε το Χόλιγουντ και το ήπιε, έφυγε χορτασμένη για να μεγαλώσει τα παιδιά της, επιστρέφει κατά καιρούς (όχι πάντα με τις καλύτερες επιλογές είναι η αλήθεια) και συνεχίζει να χαμογελά. Με ένα πρόσωπο ακόμα πιο λαμπερό - ακόμα κι αν έχει σχηματίσει τα σημάδια της ηλικίας του.

Κι όμως ακόμα και μία γυναίκα που έχει την ευτυχία και την πολυτέλεια να μεγαλώνει όμορφα, δεν έχει το δικαίωμα μιας φυσικής, ακομπλεξάριστης φωτογραφίας. Δέχεται τα χτυπήματα των τρολ στα social γιατί τολμά να δείξει ότι, όχι, όλες οι ώρες δεν είναι ίδιες. Δεν ξυπνάμε με φουλ μακιγιάζ, και δεν το έχουμε κι ανάγκη. Μπορεί να πατηθεί το κλικ σε μία μη φωτογενή στιγμή - και δε θα χάσει τον κόσμο κάτω από τα πόδια της. Δε θα το προσέξει καν, γιατί εκείνη απολαμβάνει τη στιγμή. Οχι. Οι επικριτές των σόσιαλ θα χτυπήσουν το "κακογερασμένη" σε μια γυναίκα που έχει ομολογήσει, ξαφνιάζοντας μας, ότι έπαιξε την καριέρα της κορώνα γράμματα γιατί αρνήθηκε να κάνει πλαστικές.

Σε συνέντευξή της στο Harper's Bazaar που θα κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 23 Οκτωβρίου (5 μέρες πριν τα 51α γενέθλιά της) η Ρόμπερτς αποκαλύπτει πώς ένιωσε όταν με το που μπήκε στο Instagram δέχθηκε αυτή την επίθεση για τη φωτογραφία της. Πώς είναι να πρέπει να μεγαλώνεις κάτω από αυτή τη συνεχή κριτική. Πώς νιώθει όταν η δημοσιότητα (και τα ψέματα των τάμπλοϊντς) εισχωρεί στην καθημερινότητα και την οικογένειά της.

Julia Roberts 607 1

Είμαι 50 χρονών συνειδητοποιημένη γυναίκα κι όμως πληγώθηκα «Πρώτα από όλα μπήκα στο Instagram γιατί το βρήκα cool - και τα παιδιά μου το ίδιο: "γιατί δεν ανοίγεις λογαριασμό, θα ήταν cool". Περισσότερο όμως γιατί το βρήκα σαν μία ευκαιρία να κρατώ ισορροπίες με το δημόσιο προφίλ μου κι όσα βγαίνουν προς τα έξω για μένα. Να δείξω δηλαδή ότι είμαι ένας ιδιωτικός άνθρωπος, αλλά ταυτόχρονα φιλικός. Και συμβαίνει το πρώτο κρούσμα. Μια μέρα η ανηψιά μου Εμμα (Ρόμπερτς, κόρη του Ερικ και ηθοποιός και η ίδια) έμεινε σπίτι μας. Και ξυπνήσαμε το πρωί και παίρναμε πρωινό, πίνοντας τσάι και παίζοντας χαρτιά και απολαμβάνοντας την παρέα θείας-ανηψιάς. Μετά από λίγες μέρες η Εμμα πόσταρε μια φωτογραφία μας από εκείνο το πρωί και με τάγκαρε. Και ένα σωρό σχόλια ακολούθησαν από ανθρώπους που θεώρησαν χρέος τους να μου τονίσουν πόσο χάλια είμαι στη φωτογραφία. Πόσο κακογερασμένη. Πόσο μοιάζω με άντρα. Γιατί έβαλα μία τέτοια φωτογραφία που είμαι τόσο άσχημη. Και παραξενεύτηκα για το πώς όλο αυτό με έκανε να νιώσω. Κι αναρωτιόμουν γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να δει πόσο γλυκιά είναι αυτή η στιγμή που απεικονίζει η φωτογραφία, να νιώσει τη χαρά μας. Αλλά έπρεπε να πουν κάτι κακό. Είμαι μία 50χρονη γυναίκα που ξέρω ποια είμαι. Κι όμως, πληγώθηκα. Και τότε σκέφτηκα: φαντάσου να ήμουν 15 χρονών. Πόση ζημιά θα μου έκανε κάτι τόσο απλό...»

Julia Roberts 607 2

Την ενοχλεί ακόμα αυτή η κακία, τα κουτσομπολιά των περιοδικών; «Καμιά φορά είμαστε στο σούπερ μάρκετ με τα παιδιά, στεκόμαστε στην ουρά στο ταμείο, και κρεμασμένα παντού είναι περιοδικά με ψέματα για το γάμο μου. Και έχουν υπάρξει φορές που δεν το έχω πάρει χαμπάρι από την αρχή και έρχομαι φάτσα κάρτα με το εξώφυλλο και το ίδιο και τα παιδιά μου. Πόσο άβολο όλο αυτό, πόσο πραγματικά άβολο. Ναι, με πληγώνει ακόμα αυτή η κακία. Γιατί αν είμαι περήφανη για κάτι είναι για το γάμο μου. Μόλις γιορτάσαμε 16 χρόνια που είμαστε μαζί. Και υπάρχει τόση ευτυχία στο σπίτι μας και τέτοια χαρά που βρήκαμε ο ένας τον άλλον. Οπότε, δεν ξέρω πώς πρέπει να εκλαμβάνω τη συνεχή επίθεση. Μου αρέσει όμως που γράφει ένα περιοδικό "το διαζύγιο των 150 εκατομμυρίων" και μετά από μία εβδομάδα βγαίνει ένα άλλο και το αποκαλεί "των 275 εκατομμυρίων δολαρίων". Και σκέφτομαι: μόλις ανέβηκε η διατροφή μου, καλό είναι αυτό...»

Julia Roberts 607 3

Πώς αντιμετωπίζουν τα παιδιά της το ότι έχουν μητέρα διάσημη; «Δεν νομίζω ότι έχουν, ή θα αποκτήσουν ποτέ, την πραγματική αίσθηση μεγέθους της φήμης της μαμάς. Νομίζω ότι κάποια στιγμή το κατάλαβαν και ρωτούσαν: «δηλαδή, εσύ είσαι διάσημη;» Και τους απάντησα «νομίζω ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν δει τις ταινίες μου, ναι». Ισως να πέρασε μια ώρα όταν επέστρεψαν με μία ακόμα διευκρίνηση: «δηλαδή είσαι πιο διάσημη από την Τέιλορ Σουίφτ;»

Και σκάει στα γέλια. Με αυτό το πλατύ, φωτεινό χαμόγελο.

Julia Roberts 607 4

Διαβάστε περισσότερα: