Industry

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για το Μικροφίλμ 2020

στα 10

Με Δελτίο Τύπου, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου αναζητά τα ίχνη των αποτελεσμάτων του προγράμματος Μικροφίλμ 2020.

Flix Team
Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για το Μικροφίλμ 2020

Ηταν Φεβρουάριος του 2019 όταν η (για ακόμη μια φορά) νέα διοίκηση της ΕΡΤ επανέφερε το πρόγραμμα Μικροφίλμ που αποσκοπεί στη στήριξη της μικρού μήκους ταινίας και το οποίο είχε καταργηθεί ή υπήρχαν φήμες για την κατάργησή του από την προηγούμενη διοίκηση.

Τον Απρίλιο του 2019 ορίστηκε και η επιτροπή αξιολόγησης των σεναρίων για το Μικροφίλμ, με ρητή ημερομηνία ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την 10η Ιουνίου 2019.

Εύλογα, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου αναζητά με Δελτίο Τύπου της τι ακριβώς απέγιναν αυτά τα αποτελέσματα.

Διαβάστε αυτούσιο το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου:


Μικροφίλμ 2020

Αθήνα, 2 Ιουλίου, 2019

Βρισκόμαστε αισίως στις αρχές του Ιουλίου και δεν υπάρχει κανένα νεότερο για τα αποτελέσματα του προγράμματος Μικροφίλμ 2020, παρότι η διοίκηση της ΕΡΤ είχε υποσχεθεί να τα ανακοινώσει στις 10 Ιουνίου. 

Είναι γνωστά τα προβλήματα και η ανησυχία που προκαλεί αυτή η καθυστέρηση στους νέους δημιουργούς, οι οποίοι στηρίζονται σε αυτό για το ξεκίνημά τους. 

Το Μικροφίλμ είναι ένα πρόγραμμα που στηρίζει τη δημιουργία και την προώθηση των μικρού μήκους ταινιών και υπήρξε ένα από τα πιο πετυχημένα στην ιστορία της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι το πρόγραμμα αυτό είχε καταργηθεί από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ και η νέα καλώς το επανέφερε. 

Ελπίζουμε στην απρόσκοπτη συνέχισή του.


Διαβάστε ακόμη: Επιτροπές για τον κινηματογράφο και το «Μικροφίλμ» στην ΕΡΤ