Επιτροπές για τον κινηματογράφο και το «Μικροφίλμ» στην ΕΡΤ

INDUSTRY 17 APR 2019  /  Flix Team

Συγκροτήθηκαν επιτροπές για την χρηματοδότηση ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους στην ΕΡΤ.

Με νέες (ανα)συγκροτημένες επιτροπές, η ΕΡΤ φιλοδοξεί να καλύψει το χαμένο χρόνο στις χρηματοδοτήσεις ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους. Διαβάστε παρακάτω αυτούσια την ανακοίνωση με τα νέα μέλη σε επιτροπές προγράμματος, κινηματογράφου και του προγράμματος «Μικροφίλμ».

Διαβάστε ακόμη: Η Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών καταγγέλει την «ιδιωτική» ΕΡΤ


Στη συγκρότηση Επιτροπής Προγράμματος και Ενημερωτικών Εκπομπών και Επιτροπής «Μικροφίλμ», καθώς και στην ανασυγκρότηση της Επιτροπής Κινηματογράφου προχώρησε η διοίκηση της ΕΡΤ.

Ειδικότερα, για την τηλεόραση της ΕΡΤ συγκροτείται Επιτροπή Προγράμματος και Ενημερωτικών Εκπομπών, η οποία απαρτίζεται από τους: Γιώργο Σιούλα (Πρόεδρο – Γενικό Διευθυντή Τηλεόρασης), Αλέξανδρο Κάντερ Μπαξ (Γενικό Διευθυντή ΕΡΤ3), Ευτυχία Ζέρβα, Κώστα Μαχαίρα, Μίνα Τέγα, Θεόδωρο Χατζηπαναγιώτη και Αλεξάνδρα Χριστακάκη.

Η Επιτροπή είναι υπεύθυνη για την υποβολή εισηγήσεων σχετικά με την παραγωγή ή συμπαραγωγή κάθε είδους τηλεοπτικού προγράμματος και ενημερωτικών εκπομπών, συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών, καθώς και για τον έλεγχο των σχετικών οικονομικών στοιχείων.

Επίσης, συγκροτήθηκε Επιτροπή Αξιολόγησης για το πρόγραμμα «Μικροφίλμ 2020», η οποία απαρτίζεται από τους: Μένο Δελιοτζάκη (Πρόεδρο), Βασίλη Βασιλάκη και Ηλία Δημητρίου. Η επιτροπή καλείται να εισηγηθεί έως τις 10 Ιουνίου 2019 για τις ταινίες μικρού μήκους που θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΡΤ, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής.

Η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε και την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Κινηματογράφου, η οποία θα αποτελείται από τους: Χρήστο Φασόη (Πρόεδρο), Αλέξανδρο – Ρωμανό Λιζάρδο, Μαγδαληνή Μαργαρίτη, Σωκράτη Χατζηιωάννου, Κάλλια Παπαδάκη (Σεναριογράφο– συγγραφέα), Γλυκερία Πατραμάνη (Σεναριογράφο) και Σπύρο Ταραβίρα (Σκηνοθέτη). Η Επιτροπή θα εισηγείται την επιλογή κινηματογραφικών έργων, στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας περί 1,5%, καθώς και τη διάθεση διαφημιστικού χρόνου στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.


Διαβάστε ακόμη: Το ΜΙΚΡΟΦΙΛΜ της ΕΡΤ επιστρέφει

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.