Industry

Το ΜΙΚΡΟΦΙΛΜ της ΕΡΤ επιστρέφει

στα 10

Μετά από παρατεταμένες φήμες γύρω από την κατάργησή του, το πρόγραμμα της ΕΡΤ που υποστηρίζει τη μικρού μήκους ταινία, επιστρέφει και περιμένει τα σχέδια ταινιών σας.

Το ΜΙΚΡΟΦΙΛΜ της ΕΡΤ επιστρέφει

Με τις τελευταίες του εγκρίσεις να χρονολογούνται από το 2017 και με συνεχείς φήμες που ήθελαν την κατάργησή του, το πρόγραμμα ΜΙΚΡΟΦΙΛΜ που στηρίζει χρηματοδοτικά τις μικρού μήκους ταινίες και υπήρξε ένα από τα πιο πετυχημένα στην ιστορία της Εθνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, επιστρέφει με τη νέα Διοίκηση και με πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσιεύθηκε στις 21 Φεβρουαρίου και φέρει ημερομηνία λήξης την 29η Μαρτίου 2019.


Διαβάστε ακόμη: 190+ υπογραφές για αυτήν τη... λίγη αγάπη στον Ελληνικό Κινηματογράφο


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΙΚΡΟΦΙΛΜ 2020» | 21/02/2019

Η ΕΡΤ στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ελληνικού κινηματογράφου και ειδικότερα των νέων σκηνοθετών, προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο, να καταθέσει πρόταση για τη συμπαραγωγή ταινιών μικρού μήκους στο πρόγραμμα «μικροφίλμ 2020».
Γίνονται δεκτές προς εξέταση, προτάσεις για ταινίες μυθοπλασίας, και κινουμένου σχεδίου (animation), διάρκειας κατά προτίμηση έως 15 λεπτών, τις οποίες θα σκηνοθετήσουν νέοι δημιουργοί που έχουν ήδη οπτικοακουστικό έργο στο ενεργητικό τους.
Σκοπός του προγράμματος είναι, πέραν της τηλεοπτικής μετάδοσης των έργων, να υποστηρίξει τους νέους σκηνοθέτες να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από ταινίες μικρού μήκους, που θα τηρούν υψηλές καλλιτεχνικές και τεχνικές προδιαγραφές, ταυτόχρονα δε, να ενισχύσει τον τομέα των ταινιών μικρού μήκους, με προορισμό την προβολή τους στις κινηματογραφικές αίθουσες και τη συμμετοχή τους σε ελληνικά και ξένα φεστιβάλ.

Κατεβάστε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Οδηγίες
Οι προτάσεις κατατίθενται MONO ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας που ακολουθεί.

Το αρχείο που θα στείλετε μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας, θα πρέπει να περιέχει τις ακόλουθες πληροφορίες:
Πλήρες σενάριο, κείμενο προθέσεων σκηνοθέτη, βιογραφικό και εργογραφία του σκηνοθέτη, βιογραφικό και εργογραφία του σεναριογράφου, υπεύθυνη δήλωση (άρθρου 8 Ν.1599/1986) του σεναριογράφου για την πρωτοτυπία του σεναρίου, αποδεικτικό εξασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων, αν το σενάριο βασίζεται σε προϋπάρχον έργο, υπεύθυνη δήλωση (άρθρου 8 Ν.1599/1986) του σκηνοθέτη, ότι δεν εμπίπτει στις περιπτώσεις 4,5 και 6 των Όρων Συμμετοχής (Παράγραφος Β), της παρούσας Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος του προγράμματος «μικροφίλμ 2020» και όποια άλλη πληροφορία ο παραγωγός θεωρεί χρήσιμη.

Το τελικό αρχείο που θα αποσταλεί μέσω της φόρμας θα πρέπει να είναι της μορφής PDF ή ZIP και δεν πρέπει να ξεπερνάει σε μέγεθος τα 10MB.
Εάν θέλετε να αποστείλετε περισσότερα του ενός αρχεία, θα πρέπει να τα συμπιέσετε σε ZIP αρχείο.
Με την κατάθεση της πρότασης σας θα λάβετε αμέσως αριθμό αίτησης.

Οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στο e-mail: microfilm@ert.gr και για τεχνικά θέματα στο webmaster@ert.gr.


**Διαβάσ