Buzz

Κι όμως ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δεν είχε το χρυσό του αστέρι στη Hollywood Blvd

στα 10

Φαίνεται πώς υπήρχαν 2.714 σημαντικότεροι από τον σκηνοθέτη του «Νονού», της «Αποκάλυψης Τώρα» και της «Συνομιλίας», κι ο Φράνσις Φορντ Κόπολα απέκτησε μόλις χθες, στις 21 Μαρτίου του 2022 το χρυσό του αστέρι στη λεωφόρο του Χόλιγουντ. Ελεος, κάπου...

Κι όμως ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δεν είχε το χρυσό του αστέρι στη Hollywood Blvd

Συχνά-πυκνά, βγαίνουν φωτογραφίες στα κινηματογραφικά sites από σταρ που αποκτούν το συμβολικό χρυσό τους αστέρι στο «Walk of Fame», το πεζοδρόμιο της Hollywood Blvd. Κάποιοι δικαιωματικά, στην ακμή της δόξας τους, κάποιοι βιαστικά, καθώς μόλις τους ανακάλυψαν, κάποιοι με περισσή υπερβολή - όπως τηλεοπτικές περιπτώσεις που μετά από μία σεζόν υψηλής τηλεθέασης κρίθηκαν από τον Δήμο του Λος Αντζελες άξιοι μίας τέτοιας αθανασίας.

Σχεδόν πνιγήκαμε με τον καφέ σήμερα το πρωί, όταν είδαμε τη φωτογράφηση και τις δηλώσεις του Φράνσις Φορντ Κόπολα από τη χθεσινή (!) απονομή του χρυσού του άστρου.

WTF? Ο σκηνοθέτης του «Νονού», της «Αποκάλυψης Τώρα», της «Συνομιλίας», του «Αταίριαστου» ήταν για 5 δεκαετίες στο τέλος της λίστας; Τώρα τον θυμήθηκαν;

Διαβάζουμε ότι έλαβε το «2.715 χρυσό αστέρι». Δηλαδή, υπήρξαν 2.714 σημαντικότεροι;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάποιος (;) τον έθεσε υποψήφιο φέτος και φυσικά εκλέχθηκε παμψηφεί από την εξαμελή επιτροπή του «Walk of Fame». Αυτό τους έλειπε.

Διαβάστε κι αυτό: Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μιλά με σκληρά λόγια για το σύγχρονο στουντιακό σινεμά

Κόπολα

Και γιατί τόσες απουσίες; Παρούσες, η εδώ και 60 χρόνια σύζυγός του Ελεονορ και η αδελφή του Ταλία Σάιρ (την οποία σκηνοθέτησε και στον «Νονό»). Κανένα από τα διάσημα παιδιά του (Σοφία και Ρόμαν), αλλά και κανείς από την ευρύτερη, κινηματογραφική του οικογένεια.

Γιατί, όσο συμπαθής κι αν είναι η Ελ Φάνινγκ (την οποία σκηνοθέτησε το 2011 στο «Twixt», που είναι οι εμβληματικοί πρωταγωνιστές του, εκείνοι που όφειλαν να είναι παρόντες για να τον τιμήσουν; Κανείς από τους Αλ Πατσίνο, Νταϊάν Κίτον, Tζέιμς Καν, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Tζιν Χάκμαν, Mάρτιν Σιν, Χάρισον Φορντ, Ματ Ντίλον, Μίκι Ρουρκ; Αλήθεια τώρα;

Θυμηθείτε κι αυτό: To νόημα της ζωής κατά τον Φράνσις Φορντ Κόπολα

Κόπολα

«Θέλω να είμαι σύντομος και ειλικρινής. Είναι μεγάλη μου τιμή να αποδεχθώ το χρυσό μου αστέρι και να βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσους σπουδαίους καλλιτέχνες - πολλοί από τους οποίους, έχουν φύγει πια από τη ζωή...»

Ισως να ήταν και εύστοχη σπόντα: λίγο ακόμα παιδιά και θα μου το δίνατε μετά θάνατον.

Στην απονομή παραβρέθηκε και ένας δημοτικός σύμβουλος του Λος Αντζελες, ο Μιτς Ο' Φάρελ, ο οποίος είπε κάτι πολύ εύστοχο; «Υπάρχει "Π.Κ. σινεμά" και "Μ.Κ. σινεμά" - Προ Κόπολα και Μετά Κόπολα.»

Αυτό και μόνον παιδιά θα έπρεπε να σας κάνει να ντρέπεστε για την αργοπορία σας...

Δείτε κι αυτό: Οι 10 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών από τον Φράνσις Φορντ Κόπολα

Κόπολα

Διαβάστε περισσότερα: