Buzz

«Megalopolis»: Το πιο μεγαλεπήβολο σχέδιο του Φράνσις Φορντ Κόπολα γίνεται επιτέλους πραγματικότητα

στα 10

Ο Κόπολα ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει την επική ταινία επιστημονικής φαντασίας που ονειρευόταν εδώ και τρεις δεκαετίες.

«Megalopolis»: Το πιο μεγαλεπήβολο σχέδιο του Φράνσις Φορντ Κόπολα γίνεται επιτέλους πραγματικότητα

Οκτώ χρόνια έχουν περάσει από το «Twixt», την τελευταία ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έμοιαζε να έχει αφιερωθεί αποκλειστικά σε μικρότερης κλίμακας και προϋπολογισμού φιλμ.

Αυτό όμως θα αλλάξει σύντομα, καθώς όπως ανακοίνωσε, ο Κόπολα ετοιμάζεται επιτέλους να ξεκινήσει γυρίσματα για το «Megalopolis», το πιο μεγαλεπήβολο ίσως έργο της καριέρας του, το οποίο ονειρευόταν να κάνει πραγματικότητα εδώ και περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

«Ναι, σχεδιάζω μέσα σε αυτή τη χρονιά να ξεκινήσω να κάνω πραγματικότητα μια φιλοδοξία ετών, μια δουλειά που θα βάζει σε εφαρμογή όλα όσα έχω μάθει κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας μου, ξεκινώντας στα 16 μου κάνοντας θέατρο, και αυτό θα είναι ένα μεγάλης κλίμακας έπος που έχω ονομάσει “Megalopolis”», δήλωσε ο Κόπολα.

Διαβάστε ακόμη: Σοφία Κόπολα και Μπιλ Μάρεϊ ξανά μαζί!

Megalopolis 607

«Είναι ασυνήθιστο – θα είναι μια παραγωγή μεγάλης κλίμακας με ένα μεγάλο καστ. Θα αξιοποιεί όλα αυτά τα χρόνια που δοκίμαζα ταινίες σε διαφορετικά στυλ και είδη, καταλήγοντας σε αυτό που νομίζω πως είναι η δική μου φωνή και επιδίωξη. Δεν ανήκει στο πλαίσιο του mainstream σινεμά που παράγεται τώρα, αλλά έχω σκοπό και εύχομαι να ξεκινήσω παραγωγή μέσα στη χρονιά».

Ο Κόπολα είχε γράψει ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 το σενάριο για αυτό το έπος επιστημονικής φαντασίας, το οποίο παρακολουθεί τις προσπάθειες ενός αρχιτέκτονα να χτίσει από την αρχή μια ουτοπική εκδοχή της Νέας Υόρκης έπειτα από μια μεγάλη καταστροφή, όμως το φιλμ πάντα έμπαινε σε αναμονή για χάρη κάποιας άλλης ταινίας. Οταν πια ετοιμαζόταν να ξεκινήσει γυρίσματα στη Νέα Υόρκη, η παραγωγή σταμάτησε με την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ολα δείχνουν, πάντως, ότι αυτή τη φορά η ταινία θα προχωρήσει, με τον Κόπολα να αναζητά προς το παρόν τους πρωταγωνιστές του. Οι φήμες θέλουν τον Τζουντ Λο ως υποψήφιο για έναν από τους βασικούς ρόλους, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Εμείς δεν μπορούμε παρά να ελπίζουμε πως αυτή τη φορά ο 80χρονος πλέον Κόπολα θα καταφέρει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, με τους δικούς του όρους.

Διαβάστε ακόμη