Buzz

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα διαβεβαιώνει: «Η επόμενη ταινία μου θα τεστάρει τα όρια του κινηματογράφου»

στα 10

Μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca ο Φράνσις Φορντ Κόπολα αποκάλυψε ότι το «Distant Vision» θα πάρει χρόνο, αλλά θα τεστάρει τα όρια του σινεμά όπως το ξέραμε...

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα διαβεβαιώνει: «Η επόμενη ταινία μου θα τεστάρει τα όρια του κινηματογράφου»

Δείτε στο τέλος του κειμένου το video από την ομιλία του Φράνσις Φορντ Κόπολα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca.

Είχε ανοίξει ξανά τα χαρτιά του για το πρότζεκτ που ετοιμάσει. Πέρσι ο Φράνσις Φορντ Κόπολα είχε περιγράψει το επόμενο project του, το «Distant Visions», μια saga για μια ιταλοαμερικανική οικογένεια, όχι πολύ διαφορετική από τη δική του. «Μπορεί να κάνω μόνο μία ακόμα ταινία στη ζωή μου,» λέει ο Κόπολα, «αλλά μπορεί να είναι πολύ μεγάλη σε διάρκεια και να πηγαίνει σε διάφορα μέρη. Είναι λίγο σαν το "Buddenbrooks" του Τόμας Μαν, γιατί παρακολουθεί τρεις γενιές μιας οικογένειας. Εκτυλίσσεται την περίοδο της γέννησης της τηλεόρασης. Οταν η τηλεόραση μεγαλώνει και βρίσκεται πανταχού παρούσα και, τέλος, στο θάνατο της τηλεόρασης καθώς μετατρέπεται στο internet. Κι έπειτα αποφάσισα ότι θα ήθελα να το κάνω με τη μορφή της ζωντανής τηλεόρασης.»

Διαβάστε αναλυτικά: Να γιατί ο Φράνσις Φορντ Κόπολα ήταν και είναι πιο μπροστά απ' όλους

Χθες, σε ομιλία του στα πλάισια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca ο σκηνοθέτης του «Noνού», της «Αποκάλυψης, Τώρα!», της «Συνομιλίας» δήλωσε ότι το «Distant Visions» φιλοδοξεί να είναι η καλύτερη ταινία του. «Είναι μία πειραματική παραγωγή και θα μου πάρει τουλάχιστον 5 χρόνια να την ολοκληρώσω» ξεκαθάρισε ο 77χρονος Κόπολα. «Ομως υπόσχομαι ότι θα τεστάρει τα όρια του σινεμά όπως το ξέραμε...» πρόσθεσε.

francis ford coppola 607

Ο Κόπολα αποκάλεσε το πρότζεκτ του «live cinema», έναν συνδυασμό παραδοσιακού κινηματογράφου και live performance. «Νομίζω ότι αυτό θα είναι το μέλλον του κινηματογράφου. Δε θα ήταν υπέροχο να κάνουμε σινεμά... live; Για μένα αυτό είναι το δικό μου ιερό δισκοπότηρο. Αυτό κυνηγάω...»

Η αιτία γιατί ο Κόπολα χρειάζεται 5 χρόνια τουλάχιστον για να ολοκληρώσει το «Distant Vision» κρύβεται στις τεχνικές λεπτομέρειες - πώς θα παράγει και θα γυρίσει ένα live performance, αλλά όλα ακόμα να έχουν την αισθητική ταινίας. «Σκοπεύω να πειραματιστώ με τις λεπτομέρειες που θα φτιάχνουν το σύνολο - διάφορες μικρότερες παραγωγές που όταν ενώνονται θα σχηματίζουν το concept...»

Εχετε τρομάξει λίγο; Ο Κόπολα μας καθησυχάζει: «Ποτέ δεν ήξερα τι ακριβώς έκανα. Πάντα το έβρισκα ξεκινώντας τη δουλειά. Ειδικά μετά την ''Αποκάλυψη Τώρα" δεν με τρομάζει αυτό. Στη διαδικασία το βρίσκω. Αν δεν πειραματιστείς, αν δεν κάνεις αδιανόητα πράγματα όπως αυτό, πώς θα προχωρήσεις μπροστά;»

Κατά κάποιο τρόπο η νέα του ταινία έχει ήδη αρχίσει να «συμβαίνει», αφού το project του «Distant Visions» ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο με μια σειρά από ζωντανές παραστάσεις του υλικού που αποτελεί την βάση της ταινίας στην Οκλαχόμα και οι οποίες μεταδόθηκαν ζωντανά στο Παρίσι, την Νέα Υόρκη και το Λος Αντζελες.

Για να δούμε...

Δείτε παρακάτω την ομιλία του Φράνσις Φορντ Κόπολα στο Φεστιβάλ της Tribeca:

Διαβάστε περισσότερα: