Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 30 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 30 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


children of men

Τα Παιδιά Των Ανθρώπων (Children Of Men) του Αλφόνσο Κουαρόν

Σε ένα μακρινό μέλλον, ο κόσμος έχει πέσει σε αναρχία μετά από ένα ελάττωμα υπογονιμότητας στον πληθυσμό, που έκανε την ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει την πιθανότητα της εξαφάνισής της. Με φόντο το Λονδίνο που έχει διαλυθεί από τη βία, ο Theo, ένας απογοητευμένος πρώην ακτιβιστής που έγινε γραφειοκράτης, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του και να προστατεύσει την τελευταία ελπίδα του πλανήτη για μια μελλοντική γενιά.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στον Alpha

The Secret Life of Walter Mitty

Η Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι (The Secret Life of Walter Mitty) του Μπεν Στίλερ

Ο Γουόλτερ Μίτι είναι ένας κλειστός, μοναχικός 45άρης. Εργάζεται στην εμφάνιση φωτογραφιών του θρυλικού περιοδικού «Life». Μέχρι να κατέβει στα υπόγεια του τεράστιου αρχείου που είναι το γραφείο του, η γκριζοντυμένη φιγούρα του χάνεται αχνή και αόρατη ανάμεσα στη γεωμετρία των διαδρόμων με τις επιβλητικές αφίσες των εξωφύλλων που γιορτάζουν τα κατορθώματα της ανθρωπότητας. Εκείνος δεν έχει καταφέρει τίποτα. Δεν έχει κάνει τίποτα. Δεν έχει πάει πουθενά. Αυτό εξηγεί και στον υπάλληλο μίας εταιρίας διαδικτυακών γνωριμιών ο οποίος θέλει να «τονώσει» το προφίλ του - μήπως και κάποια γυναίκα τον προσέξει. Γιατί είναι μόνος. Εντελώς μόνος. Από τότε που πέθανε ο πατέρας του, όταν ο ίδιος ήταν στην εφηβεία, η μητέρα και η μικρότερη αδελφή του, είναι οι μοναδικοί του άνθρωποι. Για να επιβιώσει της «μπεζ» ζωής του ο Γουόλτερ έχει αναπτύξει μία πολύχρωμη, περιπετειώδη φαντασία: αφαιρείται συχνά κατά τη διάρκεια της μέρας και ταξιδεύει σ' ένα παράλληλο σύμπαν όπου εκεί είναι σπουδαίος, τολμηρός, ακαταμάχητος. Εχει όλες τις αστείες ατάκες για το προσβλητικό αφεντικό του, τη γοητεία να ρίξει την νέα κοπέλα στο λογιστήριο, το θάρρος να εγκαταλείψει το γραφείο του και κατακτήσει τον κόσμο. Μέχρι που μια μέρα, όλα αυτά πρέπει να γίνουν πραγματικότητα. Η κρυφή του ζωή τον καλεί να την ζήσει στα φανερά. Ή τώρα, ή ποτέ!

O Mπεν Στίλερ κατασκευάζει την πιο φιλόδοξη περιπέτεια της σκηνοθετικής ζωής του. Ενα κινηματογραφικό και ψυχαναλυτικό, κυριολεκτικό και ονειρικό ταξίδι. Μία ταινία με μεγάλη καρδιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.15 στο Open

scars

Positively Diifferent - Intimate encounters

Είναι στιγμές που η κινηματογραφική κάμερα δημιουργεί μια σχέση εμπιστοσύνης και προσφέρει μία ματιά σε έναν κόσμο αθέατο, εσωτερικό. Αυτός ο κόσμος είναι τελείως προσωπικός, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί τον χώρο για ταυτίσεις και συνδέσεις.

Δείτε ένα πακέτο ταινιών μικρού μήκους με τις ταινίες Scars, Kiki, Listen to me, First Kiss (With A Girl), The Old Man και To Vancouver στο vimeo on demand

Brokeback Mountain 607

Tο Μυστικό του Brokeback Mountain (Brokeback Mountain) του Ανγκ Λι

Ο Ενις κι ο Τζακ είναι καουμπόηδες, φροντίζουν τα κοπάδια, μοναχικά, σιωπηλά. Οι κοινωνικές νόρμες και, στην πορεία, οι γάμοι και των δυο, δεν θα εμποδίσουν να γεννηθεί ανάμεσά τους ένας μεγάλος, απαγορευμένος ακόμα, έρωτας. Το πρώτο mainstream γκέι ρομάντζο, η αξέχαστη ταινία, βασισμένη στο μυθιστόρημα της Ανι Πράουλ, με πρωταγωνιστές τους Τζέικ Τζίλενχαλ και Χιθ Λέτζερ, εξακολουθεί να βλέπεται με αγωνία, πάθος και συγκρατημένο δάκρυ.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.20 στο Cosmote Cinema 1

honeyland 607

Στη Γη του Aγριου Μελιού (Honeyland) των Ταμάρα Κοτέβσκα, Λούμπομιρ Στεφάνοφ

Τα βουνά της Βόρειας Μακεδονίας, λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Σκόπια, είναι άγρια, βραχώδη και ξερά: τα χρώματα από την κλαρωτή φούστα και το μαντίλι στα μαλλιά της Χατιτζέ κάνουν μια έντονη αντίθεση. Η φιγούρα της διακρίνεται από μακριά, καθώς περπατά, σταθερά και με σκοπό, στην κόχη του βράχου, αγέρωχη και απρόσμενα ραφινάτη, στο πρόσωπό της σημαδεμένη από τα στοιχεία της φύσης, στο σώμα και την κίνησή της κάτι μεταξύ χορεύτριας και πέτρας. Η Χατιτζέ ζει εκεί, στην ερημιά, σε μια παράγκα χωρίς ρεύμα, με το σκύλο και τη γάτα της. Μαζεύει μέλι από τα καλοκρυμμένα μέσα στα βράχια μελίσσια, με την παλιά, παραδοσιακή μέθοδο, οικολογική πριν θεσπιστεί ο όρος: απ' όσο μέλι φτιάχνουν τα πολυάσχολα έντομα, το μισό παίρνει η Χατιτζέ, το μισό τους αφήνει. Τις υπόλοιπες ώρες, η 55χρονη γυναίκα, που μοιάζει πολύ μεγαλύτερη και, μαζί, σαν παιχνιδιάρικο κοριτσάκι, φροντίζει τη μικροσκοπική μαμά της, κατάκοιτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Την περιποιείται, της φέρνει μπανάνες από την πόλη, την ακούει να λέει τις σοφίες της, «έχω γίνει πια δέντρο».

Ενα πανέμορφο και συγκινητικό ντοκιμαντέρ, οικολογικό και ανθρωπιστικό, που βρέθηκε υποψήφιο για Οσκαρ τόσο στην κατηγορία του ντοκιμαντέρ όσο και σε αυτή της καλύτερης διεθνούς ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo)

Pari 607

Pari του Σιαμάκ Ετεμάντι

Ενα ζευγάρι Ιρανών φτάνει στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο, μαθαίνουμε πως έχουν έρθει για να δουν το γιο τους που σπουδάζει στην Αθήνα. Μόνο που κανείς δεν τους περιμένει όταν περάσουν την πύλη, ο γιος τους δεν απαντάει στο τηλέφωνο και πρέπει να ξεκινήσουν μόνοι τους για να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Ο,τι ακολουθεί από εκείνη τη στιγμή και μετά περιγράφεται μόνο με το συναίσθημα της κομμένης ανάσας, αφού ο γιος τους είναι εξαφανισμένος, το σπίτι στο οποίο έμενε είναι εγκαταλελειμμένο, στο Πολυτεχνείο κανείς δεν μοιάζει να τον γνωρίζει και η Αθήνα μοιάζει με το εντελώς αντίθετο από τη Γη της Επαγγελίας που ονειρεύτηκαν για το παιδί τους.

Το σπουδαίο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Σιαμάκ Ετεμάντι - μια εκρηκτική επαναδιαπραγμάτευση πάνω στις έννοιες του «ξένου», της «πατρίδας», της «επανάστασης» - φτάνει στις αίθουσες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Πανόραμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς