Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Gauguin 607

Γκωγκέν (Gauguin) του Εντουάρ Ντελίκ

Η ιστορία ξεκινά το 1891 με τον ζωγράφο να είναι ήδη γνωστός στους καλλιτεχνικούς κύκλους του Παρισιού, χωρίς όμως να έχει λάβει ακόμα την κριτική αποδοχή τους. Με το ταλέντο του αδάμαστο και τις τσέπες του (όπως και τα στομάχια της μεγάλης του οικογένειας) άδεια, ο αντισυμβατικός Γκωγκέν αποφασίζει να αφήσει πίσω τα πάντα και να μετακομίσει στην Ταϊτή της Γαλλικής Πολυνησίας, με στόχο όχι απλά να εμπνευστεί εικαστικά αλλά και να βρει τον εαυτό του σε ένα ολοκαίνουριο, καθάριο περιβάλλον.

O Βενσάν Κασέλ υποδύεται τον Πολ Γκωγκέν στο καθοριστικό του ταξίδι στην Ταϊτή, προσδίδοντας ερμηνευτικό βάρος σε μια αφήγηση που, παρά τον πλούτο και την πολυπλοκότητα των θεματικών της, αρνείται πεισματικά να κοιτάξει κάτω από την επιφάνεια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Suicide Squad

Ομάδα Αυτοκτονίας (Suicide Squad) του Ντέιβιντ Αγιερ

Η Αμερικανίδα πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών, Αμάντα Γουόλερ έχει αποφασίσει πως μόνο μια μυστικά συναρμολογημένη ομάδα από ανόμοια, ελεεινά άτομα, που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, είναι αυτό που χρειάζεται. Όμως, όταν θα συνειδητοποιήσουν πως δεν επιλέχθηκαν για να επιτύχουν, αλλά εξαιτίας της εξόφθαλμης ενοχής τους, όταν τελικά θα αποτύχουν, μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν. Θα λειτουργήσουν ως η Ομάδα Αυτοκτονίας, έτοιμοι να πεθάνουν προκειμένου να επιτύχουν ή θα αποφασίσουν, να πορευτούν ο καθένας για την πάρτη του;

Οι «χειρότεροι των χειρότερων» της DC Comics σε μια ταινία που τους μοιάζει. Με έμφαση στο...χειρότερο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Star

My Tender Matador 607

Τρυφερέ μου Ταυρομάχε (Tengo Miedo Torero) του Ροντρίγκο Σεπούλβεδα

Η Χιλή του '86 ζει κάτω από τον βαρύ ζυγό της δικτατορίας του Πινοσέτ. Η Λόκα ζει έτσι κι αλλιώς κάτω από ένα βαρύ ζυγό: μεσήλικη τρανς, έχει νιώσει παρείσακτη όλη της τη ζωή. Αρα, όπως λέει κι η ίδια, φασίστες ή κομμουνιστές της κάνει το ίδιο, είναι απολιτίκ και καταπιεσμένη. Τις νύχτες ζει μέσα στη μισοσκότεινη χάρη των ντραγκ σόου. Τη μέρα, στο σκληρό φως του ήλιου, με τις εκπληκτικές αντιδιαστολές που υπογράφει ο διευθυντής φωτογραφίας Σέρτζιο Αρμοστρονγκ, ζει σ' ένα μεγάλο υπό κατάρρευση σπίτι, φτιάχνει κεντήματα για τις συζύγους των συνταγματαρχών και μελαγχολεί στη μοναξιά της. Η γνωριμία της με τον Κάρλος θα δώσει στις μέρες της μια ένταση. Νεαρός Μεξικανός αντάρτης, της ζητά ν' αποθηκεύσει σπίτι της κούτες με «πίνακες ζωγραφικής». Η Λόκα ξέρει ενστικτωδώς πότε κάποιος την εκμεταλλεύεται. Αλλά τι γίνεται όταν το αντίτιμο είναι μια λαχταριστή ανάσα ζωής;

Μια παράδοξη συνάντηση ενός νεαρού επαναστάτη με μια ηλικιωμένη τρανς με φόντο τη Χιλή του 1986. Μια συγκινητική κι ειλικρινής διασκευή του έργου του queer icon, Λεμεμπέλ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Ad Astra 607

Ad Astra του Τζέιμς Γκρέι

O Ρόι του Μπραντ Πιτ είναι ένας αστροναύτης στο κοντινό μέλλον που εργάζεται στην μεγαλύτερη κεραία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, προορισμένη να αποκαλύψει τα σημάδια της εξωγήινης ζωής που πρέπει να υπάρχει εκεί έξω. Οταν όμως ένα ατύχημα σχεδόν του κοστίζει τη ζωή, ο Ρόι στρατολογείται με έναν ακόμα πιο σημαντικό στόχο: να ανακαλύψει τι τελικά συνέβη στην τελευταία αποστολή που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ψάχνοντας σημάδια εξωγήινης ζωής και να βρει την αιτία των όλο και πιο συχνών παγκόσμιων ηλεκτρικών εκκενώσεων που προέρχονται από τα βάθη του διαστήματος και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση του πλανήτη.

Οπτικά εντυπωσιακό και αφηγηματικά άκρως υποσχόμενο, το «Ad Astra» του Τζέιμς Γκρέι επιλέγει να συμπληρώσει τελικά τα πανέμορφα κάδρα του με υπεραπλουστευμένες απαντήσεις και εύκολες επιλογές. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix..

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

Misery 607

Misery του Ρομπ Ράινερ

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός διάσημου συγγραφέα, του Πολ Σέλντον, ο οποίος στο δρόμο για το σπίτι τρακάρει και τραυματίζεται σοβαρά. Θα σωθεί από τη νοσοκόμα και τη νούμερο 1 θαυμάστριά του Άννι Γουίλκς, η οποία τον πηγαίνει στο απομονωμένο σπίτι της. Η Άννι αποδεικνύεται κάπως "ασταθής" και ο Πολ βρίσκεται σακατεμένος, ναρκωμένος και στο έλεός της.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 2

the egg

Το Αυγό (Öndög) του Κουαν'αν Γουάνγκ

Το γυναικείο σώμα διεκδικεί ένα μικρούτσικο χώρο στην απέραντη στέπα της Μογγολίας, σε μια ναΐφ αλλά γοητευτική φέτα ζωής. Ενα τραυματισμένο, νεκρό γυναικείο κορμί βρίσκεται παρατημένο στη μέση της μογγολικής ερήμου: το έγκλημα είναι «μεγάλη υπόθεση» για την τοπική αστυνομία, που ποτέ δεν έχει ν' αντιμετωπίσει κάτι τόσο σοβαρό. Δεν είναι μεγάλη υπόθεση για την ίδια την ταινία, που κινείται... χορευτικά, γύρω από αυτή την αλλόκοτη εικόνα. Ο νεαρός αστυνομικός που αναλαμβάνει να φυλάξει το πτώμα την πρώτη νύχτα είναι απροστάτευτος από το κρύο, τη λύκαινα, τη μοναξιά. Η μεγαλύτερή του βοσκός, φιγούρα μεγαλόπρεπη πάνω στην καμήλα της, το όχημά της, θα του προσφέρει κάτι παραπάνω από παρέα. Η γυναίκα έχει στην κατοχή της ένα αυγό: μπορεί και να γίνει η μητέρα των δεινοσαύρων.

Από τον σκηνοθέτη του «Γάμου της Τούγια» που είχε βραβευθεί με τη Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου, μια γοητευτική ιστορία μυστηρίου, αγάπης και γυναικείας δύναμης στη μακρινή Μογγολία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

Finché c'è Prosecco c'è Speranza

Οσο Υπάρχει Προσέκο Υπάρχει Ελπίδα (Finché c'è Prosecco c'è Speranza) του Αντόνιο Παντοβάν

Στους αμπελώνες του Βένετο, εκεί όπου παράγεται το προσέκο, μια σειρά από δολοφονίες αναστατώνει τον τοπικό πληθυσμό ενώ ο μοναδικός ύποπτος είναι νεκρός: πρόκειται για τον κόμη Ντεζιντέριο Αντσιλότο, μεγάλο οινοπαραγωγό που φαινομενικά αυτοκτόνησε με τρόπο θεατρικό και μεγαλοπρεπή. Μια δύσκολη υπόθεση για τον αστυνόμο Στούκι (Τζουζέπε Μπατιστόν), με φόντο το αγροτικό περιβάλλον της περιοχής του προσέκο, όπου οι τοπικοί παραγωγοί πασχίζουν για να τη διαφύλαξη της παράδοσής τους. Ο Στούκι καταλαβαίνει σύντομα ότι η λύση του γρίφου βρίσκεται στην κοσμοθεωρία και στους αμπελώνες του κόμη Αντσιλότο και ότι στα κελάρια του, πίσω από τους φελλούς, τις φιάλες και το οινόπνευμα, ζει ένας κόσμος που όχι μόνο δεν θέλει να εξαφανιστεί, αλλά διεκδικεί και το μέλλον του.

Η ταινία προβάλλεται online στο φεστιβάλ Italy On Stage


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.