Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 22 Ιουνίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 22 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


The Commuter 607

Ο Επιβάτης (The Commuter) του Ζομ-Κολέτ Σερά

Ο Μάικλ Μακ Κόλει είναι μάνατζερ σε μία απρόσωπη ασφαλιστική εταιρία και ζει με την σύζυγό του και τον γιό τους σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης. Σε μια άσχημη μέρα για εκείνον, καθώς απολύθηκε και στη συνήθη διαδρομή με το τρένο επιστρέφοντας σπίτι του, μια επιβάτης του συστήνεται ως Τζοάνα και του κάνει μία δελεαστική πρόταση: να βρει ποιος επιβάτης του τρένου δεν είναι τακτικός, με ανταμοιβή ένα απίστευτο οικονομικό έπαθλο. Εύκολη δουλειά, θα σκεφτόταν κάποιος αλλά ο Μάικλ σύντομα καταλαβαίνει ότι βρίσκεται άσχημα μπλεγμένος σε μια συνωμοσία.

Ο λεβεντόγερος Λίαμ Νίσον σε ένα προκάτ αίνιγμα μέσα σε τρένο που κινείται όλο και ταχύτερα προς το άνευ λόγου παραλήρημα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

Death on the Nile

Εγκλημα στον Νείλο (Death on the Nile) του Κένεθ Μπράνα

Η πλούσια κληρονόμος Λινέτ Ρίτζγουεϊ (η Γκαλ Γκαντότ πιο πικάντικη κι αισθησιακή παρά ποτέ), παντρεύεται τον απένταρο γόη Σάιμον Ντόιλ (ο Αρμι Χάμερ που θυμίζει γιατί έγινε σταρ), αρραβωνιαστικό τής ως τότε κολλητής φίλης της, Τζάκλιν (η Εμα Μάκι του «Sex Education» καταφέρνει να κλέψει την παράσταση κι από την Γκαντότ και από τις... γραφικές πυραμίδες), η οποία ακολουθεί το ζευγάρι στο μήνα του μέλιτος στο Κάιρο, κουβαλώντας πιστόλι, φθόνο και μοιραίες προθέσεις. Μαζί τους - και στην κρουαζιέρα που θα κάνουν στον Νείλο, με σημαντικό σταθμό στο Αμπού Σίμπελ - βρίσκεται ο πανέξυπνος, σχολαστικός και αξιαγάπητα αφόρητος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό (και πάλι ο Κένεθ Μπράνα με σημαντικά κατεβασμένους τόνους από το «Οριεντ Εξπρές») κι ευτυχώς γιατί οι μυστηριώδεις δολοφονίες που ξεκινούν εν πλω, πάνω στο ζηλευτό Κάρνακ, δεν θα σταματήσουν ώσπου εκείνος ν' ανακαλύψει τον ένοχο. Μαζί ταξιδεύει το εντουράζ της Λινέτ που εκτείνεται σ' όλες τις κοινωνικές τάξεις (φυσικά με έμφαση στην υψηλή), από τον νεόπτωχο αριστοκράτη παιδικό της φίλο (γοητευτικός ο Τομ Μπέιτμαν ως Μπουκ) με τη μητέρα του (πάντα πολύτιμη παρουσία η Ανέτ Μπένινγκ), ως τον στοϊκό αντίζηλο του γαμπρού, γιατρό Γουίντλσαμ ενός πρωτοφανώς συγκρατημένου Ράσελ Μπραντ, την εν πλω entertainer τής Σόφι Οκονέντο, την πληγωμένη υπηρέτρια τής Ρόουζ Λέσλι, την ισοπεδωτική μεγαλοαστή κομμουνίστρια τής Τζένιφερ Σόντερς.

Μετά το «Εγκλημα στο Οριαν Εξπρές», ο Κένεθ Μπράνα τελειοποιεί το ύφος, την ταξική κριτική και το λούσο της Αγκαθα Κρίστι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Attenberg 607

Attenberg της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη

Στην μικρή κωμόπολη «Ασπρα Σπίτια» η Mαρίνα παθιάζεται με τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ για τη φύση, ψάχνει τη δική της σε πειραματισμούς με τη φιλενάδα της και ενηλικιώνεται μέσα από το σεξ και το θάνατο. Μία ταινία ελληνική, μία ταινία διεθνής. Η κινηματογραφική γλώσσα έχει επιβληθεί της νεοελληνικής. Η δύναμη του σεναρίου έχει ξεφύγει από τα στενά όρια των διαλόγων. Η παρουσίαση της ιστορίας έχει τολμηρά απογειωθεί από την αναμασημένη mainstream μανιέρα που είχαμε συμβιβαστεί να αποκαλούμε «ελληνικό σινεμά».

Από την διθυραμβική επιτυχία της Βενετίας μέχρι τον απόλυτο θρίαμβο του Σάντανς και της Νέας Υόρκης, το «Attenberg» σπάει τα στενά όρια του ελληνικού σινεμά, μιλώντας μία γλώσσα κινηματογραφική, διεθνή, τολμηρή, πρωτοπόρα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Lamb

Αμνός (Lamb) του Βαλντιμάρ Γιοχάνσον

Η Μαρία κι ο Ινγκβαρ είναι κτηνοτρόφοι και αγρότες σε μία απομονωμένη φάρμα στους πρόποδες των Ισλανδικών βουνών. Η μοναξιά του τοπίου, η σκληρή δουλειά της καθημερινότητας, κι ο πόνος του ότι δεν κατάφεραν να κάνουν παιδιά, έχουν ρίξει τη βαριά σκιά τους στη σχέση του ζευγαριού. Δύο καλοκουρδισμένοι συνεργάτες - στο χωράφι, το τάισμα των ζώων, το καθάρισμα των στάβλων. Αλλά μέχρι εκεί. Οταν μοιράζονται ένα πιάτο φαγητού ή το κρεβάτι τους, η ισλανδική παγωνιά τρυπά και την οθόνη. Κλεφτά χαμόγελα τους ξεφεύγουν, αναμενόμενα, όταν βοηθούν τις προβατίνες να γεννήσουν. Το μεγαλείο της στιγμής, τούς ξεπερνά. Μέχρι που μία γέννα, όντως θα τούς ξεπεράσει - όπως και θα ξεπεράσει κάθε κοινή λογική. Αλλοι θα επέλεγαν να τη δουν ως «τερατόμορφη». Η Μαρία κι ο Ινγκβαρ όμως την είδαν ως σημάδι, ως θεϊκό δώρο στην άτεκνη μοναξιά τους. Υιοθετούν το υβρίδιο, το ονομάζουν Αντα και το μεγαλώνουν ως παιδί τους. Τι κι αν η προβατίνα που το γέννησε, το διεκδικεί και κλαίει κάτω από το παράθυρό τους; Ο άνθρωπος αποφάσισε να το κρατήσει κι ο Ανθρωπος στη φύση έχει προτεραιότητα. Τι, όχι;

Δράμα, θρίλερ με σασπένς και στοιχεία μαύρης κωμωδίας. To υβριδικό WTF ντεμπούτο του Βαλντιμίρ Γιόχανσον (Βραβείο Πρωτοτυπίας στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών) ή θα σας πετάξει έξω, ή θα ξεκινήσει έναν ενδιαφέροντα διάλογο μέσα σας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

Bella 607 1

Bella της Θέλγιας Πετράκη

Ελλάδα 1986-1987, λίγο πριν την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, λίγο πριν το τέλος του ψυχρού πολέμου.Στα μάτια της Άνθης η χώρα αλλάζει, ο κόσμος αλλάζει και μαζί τους ο Χρήστος μοιάζει να αλλάζει κι αυτός.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.