Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Sleepy Hollow

Ο Μύθος Του Ακέφαλου Καβαλάρη (Sleepy Hollow) του Τιμ Μπάρτον

Στις αρχές του 18ου αιώνα, ο νεαρός επιθεωρητής Ίκαμποντ Κρέιν, πρωτοπόρος ερευνητικών τεχνικών όπως δακτυλικά αποτυπώματα και αυτοψίες, επισκέπτεται μια μικρή κωμόπολη για να διαλευκάνει μια σειρά από βίαιες δολοφονίες, στις οποίες όλα τα θύματα βρίσκονται αποκεφαλισμένα.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.20 στον Σκάι

the shape of water

Η Μορφή Του Νερού (The Shape Of Water) του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Η Ελάιζα Εσπόζιτο είναι καθαρίστρια σε ένα εργαστήριο της κυβέρνησης με φόντο την Αμερική του Ψυχρού Πολέμου γύρω στο 1962. Δεν μπορεί να μιλήσει, καθώς την τραυμάτισαν στις φωνητικές χορδές. Κάνει παρέα με τη συνάδελφό της, Ζέλντα, και με τον γείτονά της, Τζάιλς, ο οποίος είναι κρυφά ομοφυλόφιλος. Μία μέρα, φέρνουν στο εργαστήριο ένα ον, το οποίο αιχμαλώτισε ο Συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Στρίκλαντ. Η Ελάιζα μπαίνει κρυφά στο εργαστήριο και ανακαλύπτει ότι είναι ένα ανθρωποειδές αμφίβιο για ένα αυστηρά απόρρητο πείραμα. Ταυτόχρονα ερωτεύεται παράφορα το αμφίβιο και κάνει τα πάντα για να το σώσει από τα μοχθηρά χέρια των ψυχροπολεμικών αφεντικών της.

Μην ξεγελιέστε από το χολιγουντιανό περιτύλιγμα. Η «Μορφή του Νερού» είναι μια ζεστή, ειλικρινής, ψύχραιμη και απόλυτα προσωπική ταινία, που κλέβει αυτόματα την καρδιά και μετά την κάνει χίλια κομμάτια. Χρυσός Λέων στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας, 13 υποψηφιότητες για Οσκαρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.20 στον Alpha

Hotel Transylvania 607

Ξενοδοχείο για Τέρατα (Hotel Transylvania) του Γκέντι Ταρτακόφσκι

O Κόμης Δράκουλας τηρεί την υπόσχεση στην μακαρίτισσα γυναίκα του να κρατήσει την μικρή τους κόρη μακριά από τους επικίνδυνους, εκδικητικούς ανθρώπους με τους πυρσούς, τα σκόρδα και τα θανάσιμα παλούκια. Ετσι, κατασκευάζει ένα απόρθητο και απρόσιτο κάστρο-ξενοδοχείο τεράτων: πίσω από σκοτεινά έλη, στοιχειωμένα δάση και μακάβρια νεκροταφεία, η κορούλα του θα μεγαλώσει ανενόχλητη και ασφαλής μέσα στους αιώνες. Αυτό που δεν έχει προβλέψει όμως είναι η ανήσυχή της εφηβεία (θέλει πλέον να βγει και να γνωρίσει τον κόσμο και, ω ναι, τους ανθρώπους) αλλά και την περίπτωση ενός αντίστοιχα περίεργου έφηβου τουρίστα, ο οποίος έχοντας άγνοια κινδύνου καταφθάνει στο ξενοδοχείο του, εισχωρεί στον κόσμο των απέθαντων και ερωτεύεται την νεαρή βαμπιρίνα. The horror, the horror!

Καλές προθέσεις αλλά καμία πραγματικά φρέσκια ιδέα. Μία «ασφαλής» οικογενειακή animation κωμωδία που θα ικανοποιήσει σε πρώτο επίπεδο τους μικρούς θεατές. Εσύ ο ενήλικας όμως θα προτιμούσες να σε είχε λίγο, έστω για τα προσχήματα, «δαγκώσει στο λαιμό». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.10 στο Mega

Hand of god

The Hand of God του Πάολο Σορεντίνο

Στο «Χέρι του Θεού», πρωταγωνιστής είναι ο Φάμπιο, που όλοι φωνάζουν Φαμπιέτο, ένας ανερμάτιστος έφηβος που δεν ξέρει τι θέλει να κάνει στη ζωή του. Περιτριγυρισμένος από ένα θεότρελο σόι και μια οικογένεια που τον υπεραγαπάει, ο Φαμπιέτο έρχεται σε επαφή με την τέχνη μέσα από τις ακροάσεις του φέρελπι ηθοποιού-αδερφού του, τις βιντεοκασέτες που βλέπει με τον πατέρα του και του κεραυνοβόλου κρυφού έρωτα με μια νεαρή ηθοποιό. Ομως εκείνο το καλοκαίρι η ζωή είναι αλλού: στο γήπεδο. Γιατί εκείνο είναι το καλοκαίρι που το ιταλικό ποδόσφαιρο και η Νάπολι άλλαξαν για πάντα με τη μεταγραφή του Ντιέγκο Μαραντόνα. Κι αυτή η μεταγραφή θα αλλάξει και τη ζωή του πρωταγωνιστή. Με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσε να ποτέ φανταστεί.

Για τον Προυστ ήταν μια μαντλέν. Για τον Πάολο Σορεντίνο ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ολοι οι καλλιτέχνες αισθάνονται κάποτε την ανάγκη να αυτοβιογραφηθούν, να αναζητήσουν το σημείο που γεννήθηκε η σπίθα η οποία πυροδότησε την έκρηξη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

busan 607

Το Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών (Train to Busan) του Γιέον Σανγκ-χο

Ένας άγνωστου ταυτότητας ιός σαρώνει τη Νότια Κορέα, εξελίσσεται σε πανδημία και μεταμορφώνει τους κατοίκους της σε ζωντανούς νεκρούς. Η Κυβέρνηση αναγκάζεται να θέσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά ούτε η κήρυξη του στρατιωτικού νόμου είναι αρκετή. Οι μοναδικοί σώοι επιβάτες με προορισμό το Μπουσάν, που έχει αποκλείσει τη μετάδοση του ιού, πρέπει να παλέψουν μέχρι θανάτου για να επιβιώσουν. Ο Seok-woo που έχουμε δει στο Squid Game, ένας χωρισμένος χρηματιστής, θα πολεμήσει με νύχια και με δόντια για να σώσει τη μικρή του κόρη. Στα 453 χιλιόμετρα αυτής της αιματηρής διαδρομής, θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν ζωντανοί.

Ο τρόμος, η δράση, η ταινία καταστροφής και το μελόδραμα συναντιούνται σε ένα ευρηματικό κορεάτικο φιλμ που δίνει νέα πνοή στην κουρασμένη σινε-μυθολογία των ζόμπι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

spaceboy

Spaceboy του Ολιβιέ Παϊρού

Εχοντας μόλις μετακομίσει σε μια καινούργια πόλη, ο Jim, ένα χαρισματικό 11χρονο αγόρι, παίρνει μέρος σε έναν επιστημονικό διαγωνισμό μαζί με τη συμμαθήτριά του την Emma, την οποία πείθει να φτιάξουν ένα πραγματικό αερόστατο. Στην προσπάθεια του να πραγματοποιήσει το όνειρο του πατέρα του για ένα ταξίδι στο διάστημα, ο Jim θα παρασύρει την Emma σε μια περιπέτεια που θα τους φέρει πολύ κοντά.

Η ταινία είναι διαθέσιμη online στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

καλάβρυτα

Καλάβρυτα 1943 του Νικόλα Δημητρόπουλου

Στο σήμερα, μια Γερμανίδα δικηγόρος, η Κάρολαϊν, έχει, απρόθυμα μια και πρόκειται για... καυτή πατάτα, αναλάβει το φάκελο του αιτήματος των πολεμικών αποζημιώσεων για τη σφαγή των Καλαβρύτων στον Δεύτερο Παγκόσμιο. Φιλότιμη και σχολαστική, αποφασίζει ν' αναζητήσει και ν' ακούσει, από πρώτο χέρι, το βίωμα του Νικόλα Ανδρέου, ενός από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της τραγωδίας. Μέσα από τη δική του αφήγηση, σε flash back, ανακαλύπτει πώς ένας νομικός φάκελος μπορεί ν' ανταποκρίνεται στο σκοτεινό βίωμα εκατοντάδων ψυχών, πώς μια πολιτική απόφαση μπορεί ν' αντικατοπτρίζει τη διάλυση, για πάντα, εκατοντάδων σπιτικών, πώς μια μαύρη πολεμική ιστορία ξεφεύγει από τις σελίδες στις οποίες είναι γραμμένη και παίρνει ανθρώπινη ανάσα, μορφή και οδύνη.

Ο Νικόλας Δημητρόπουλος κάνει μια τίμια, άνιση, αξιοπρεπή ιστορική ταινία με τον Μαξ φον Σίντοφ στον τελευταίο του κινηματογραφικό ρόλο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

Lomo

LOMO: The Language of Many Others της Τζούλια Λάνγκχοφ

Η οικογένεια Σάκλβικ ζει σε μια πλούσια περιοχή του Βερολίνου. Η μητέρα Κρίστα και ο πατέρας Μάικλ θέλουν να προσφέρουν τα πάντα στα παιδιά τους, τον Καρλ και την Ανα, δίδυμα που βρίσκονται στην τελευταία τάξη του σχολείου. Ο Καρλ αποφασίζει να μοιραστεί την περίοδο αυτή της ζωής τους μέσα από ένα ανώνυμο blog που δίνει στους αναγνώστες του τη δυνατότητα να ελέγχουν τη ζωή του.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ArteKino


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς