Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Foxtrot 607

Foxtrot του Σάμουελ Μάοζ

Μια μητέρα κι ένας πατέρας συγκρούονται κατά μέτωπο μεταξύ τους, με τις Αρχές και με το σύμπαν, όταν μαθαίνουν ότι, πιθανόν, κάτι πήγε πολύ στραβά με τον γιο τους που εκτίει τη στρατιωτική θητεία του.

H ταινία του Σάμουελ Μάοζ μετά το «Λίβανο», ένα ακόμη παράδοξο δράμα για το μεγάλο μυστήριο που λέγεται ζωή. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο 74ο Φεστιβάλ Βενετίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

the kingsman

Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία (Kingsman: The Secret Service) του Μάθιου Βον

Oταν ο πατέρας του πεντάχρονου Γκάρι “Έγκσι” Ανουίν θυσιάσει τη ζωή του, εν ώρα υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια μιας απόρρητης στρατιωτικής άσκησης, η οικογένειά του θα λάβει ένα ασυνήθιστο μετάλλιο. Το μετάλλιο αυτό συνοδεύεται από έναν τηλεφωνικό αριθμό τον οποίον ο Έγκσι και η οικογένειά του θα πρέπει να καλέσουν μόνο όταν χρειαστούν κάποια πολύ σημαντική χάρη. Δεκαεφτά χρόνια αργότερα, ο νεαρός αλητάκος που παράτησε πλέον το σχολείο και ζει με τη μητέρα του βρίσκεται σε αδιέξοδο. Μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία, για επικίνδυνη οδήγηση με κλεμμένο αυτοκίνητο, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το μετάλλιό του προκειμένου να καταφέρει να βγει από τη φυλακή. Έτσι θα έρθει, για πρώτη φορά στη ζωή του, ενώπιος ενωπίω με τον Χάρι Χάρτ (Κόλιν Φερθ), έναν γλυκύτατο τζέντλεμαν και απόλυτα κομψό κατάσκοπο που σπεύδει να τον απελευθερώσει επειδή τυγχάνει να χρωστάει, ο ίδιος, τη ζωή του στον σπουδαίο πατέρα του.

Ξεχάστε τις βαρετές κατασκοπικές περιπέτειες. Ο Μάθιου Βον του «Kick-Ass» παραδίδει μια απενοχοποιημένα απολαυστική κινηματογραφική διασκευή του κόμικ του Μάρκ Μίλαρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

sinister 607

Sinister του Σκοτ Ντέρικσον

Ψάχνοντας απεγνωσμένα να εμπνευστεί το best seller, που θα αναγεννήσει την καριέρα του, ο Έλισον, συγγραφέας αστυνομικών βιβλίων βασισμένων σε πραγματικές ιστορίες, μετακομίζει με την οικογένεια του στην τοποθεσία της πιο πρόσφατης ιστορίας του: το άλυτο μυστήριο του απεχθούς φόνου μιας χαρούμενης και αγαπημένης οικογένειας. Απομονωμένος από την τοπική κοινότητα και πιεσμένος από τις οικογενειακές του υποχρεώσεις, ο Έλισον θα ανακαλύψει μερικές βιντεοκασέτες στη σοφίτα του σπιτιού και θα αντιληφθεί με τρόμο ότι οι έρευνές του βάζουν την οικογένειά του σε τεράστιο κίνδυνο...

H ταινία τρόμου του Σκοτ Ντέρικσον η οποία, σύμφωνα με την επιστήμη, θεωρείτει η πιο τρομαχτική ταινία όλων των εποχών.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Star

jurassic park

Jurassic Park του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ένας εκκεντρικός πολυεκατομμυριούχος, προσκαλεί δύο παλαιοντολόγους να επισκεφθούν το ιδιωτικό του νησί, όπου έχει δημιουργήσει ένα περίεργο πάρκο με ζωντανούς δεινόσαυρους. Όλα μοιάζουν να κυλούν ειδυλλιακά στο παραδεισένιο νησί μέχρι τη στιγμή, που οι δεινόσαυροι αποφασίζουν να πάρουν τον έλεγχο.

Η ταινία προβάλλεται στις 15.20 στο Nova Cinema 1

La Vie très privée de Monsieur Sim

Ο Ιδιωτικός Βίος του Μάξουελ Σιμ (La Vie Très Privée de Monsieur Sim) του Μισέλ Λεκλέρκ

Ηρωας της ταινίας είναι ο Φρανσουά Σιμ (ο ελληνικός τίτλος της ταινίας κρατά, παραδόξως, το όνομα που έχει στο βιβλίο του Κόου), ένας πικραμένος από τη ζωή μεσήλικας - χωρισμένος από τη γυναίκα του, παλεύει ν' ανοίξει μια δίοδο επικοινωνίας με την έφηβη κόρη του που δεν τον αντέχει. Ο Φρανσουά δεν έχει φίλους, ούτε καν στο facebook κι η πιο τρυφερή φωνή που ακούει είναι αυτή της «Εμανουέλ» στο GPS του αυτοκινήτου του. Αναζητώντας μια νέα ευκαιρία, δέχεται να γίνει πλασιέ για μια πρωτοποριακή οδοντόβουρτσα με αποσπώμενη κεφαλή και για χάρη της ξεκινά ένα road trip σ' ολόκληρη τη Γαλλία.

Ο Μισέλ Λεκλέρκ διασκευάζει το ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζόναθαν Κόου σε μια διστακτική κωμωδία με γλυκόπικρη γεύση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

L' Attesa 607

Η Μεγάλη Αναμονή (L'Αttesa) του Πιέρο Μεσίνα

Η ταινία παρακολουθεί την Ανα που, με την απώλεια κάποιου πολύ κοντινού της προσώπου που μαντεύουμε ποιο είναι, περνά μέρες και νύχτες κλεισμένη στην πανέμορφη έπαυλή της στη Σικελία, με μοναδικό συμπαραστάτη τον οικονόμο της. Η Ανα πονά και το καταλαβαίνουμε περισσότερο στη μοναχική τοποθέτηση της ηρωίδας σε μεγάλα, άδεια κάδρα και στο - πάντα κι ακόμα ακαταμάχητο - υγρό, πληγωμένο βλέμμα της Ζιλιέτ Μπινός. Τη μελαγχολία της θα διακόψει η απρόσμενη επίσκεψη της όμορφης σα δροσοσταλίδα Ζαν, της κοπέλας του Τζιάκομο, του γιου της Ανα. Ο Τζιάκομο δεν έχει φτάσει στο σπίτι «ακόμη» και οι δυο γυναίκες, προσπαθώντας να γνωρίσουν η μια την άλλη, θα τον περιμένουν, από τη Μεγάλη Παρασκευή ως την Κυριακή του Πάσχα, προσδοκώντας… ανάσταση νεκρών.

Μια ταινία για την απώλεια, βασισμένη στην ευαισθησία της Ζιλιέτ Μπινός και την εικαστική πανδαισία χωρίς ουσία, ενός «μαθητή» του Πάολο Σορεντίνο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

μαγνητικά πεδία

Μαγνητικά Πεδία του Γιώργου Γούση

Μια γυναίκα οδηγεί ταραγμένα στην κίνηση της Αθήνας. Στρίβει τελευταία στιγμή προς Κόρινθο, παίρνει αποφασιστικά το δρόμο προς την Πάτρα, μπαίνει σ’ ένα φέρι σιγοτραγουδώντας μελαγχολικά. Ενδιάμεσα, αμήχανα τηλέφωνα - στο παιδί της, στον άντρα της. Ερωτήσεις, δικαιολογίες, ενοχές. Αυτή είναι η Ελενα κι όπως εξηγεί στον Αντώνη, τον άγνωστο άντρα που διασώζει όταν το αυτοκίνητο του μένει στην έξοδο από το φέρι, δεν πάει κάπου συγκεκριμένα. Απλώς, έφυγε. Για πολύ, για λίγο, θα δει. Πήρε το σαραβαλάκι της, τον «Ζορζ», και ξέφυγε - από την Αθήνα, από τη δουλειά, από τη γερασμένη της αντανάκλαση. Εκείνος, που πάει; Και τι είναι αυτό το μεταλλικό κουτί που κουβαλά; Οχι, δεν σοκάρεται που ο Αντώνης της εξομολογείται ότι αυτή είναι η θεία του, ή μάλλον τα λείψανα της που υποσχέθηκε ότι θα τα συνοδεύσει για την ταφή τους στο αγαπημένο της μέρος. Αντιθέτως, η Ελενα βρίσκει βάλσαμο σε αυτή την αποστολή. Ενα συγκινητικό προορισμό και μια περιπέτεια που θα τη βγάλει επιτέλους από το μυαλό της. Ετσι, οι τέσσερις τους, η Ελενα, ο Αντώνης, η θεία κι ο Ζορζ θα ξεκινήσουν μια διαδρομή, ένα ταξίδι δρόμου που οι άγνωστοι νιώθουν ασφαλείς να ανταλλάξουν τις πιο μύχιες σκέψεις τους, να εξομολογηθούν ανασφάλειες, να τολμήσουν μια τρέλα που βγάζει περισσότερο νόημα από την λογική πραγματικότητα που τους περιμένει στην επιστροφή.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιώργου Γούση είναι ένα road movie με προορισμό την καρδιά. 7 υποψηφιότητες για Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς