Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Ad Astra 607

Ad Astra του Τζέιμς Γκρέι

O Ρόι του Μπραντ Πιτ είναι ένας αστροναύτης στο κοντινό μέλλον που εργάζεται στην μεγαλύτερη κεραία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, προορισμένη να αποκαλύψει τα σημάδια της εξωγήινης ζωής που πρέπει να υπάρχει εκεί έξω. Οταν όμως ένα ατύχημα σχεδόν του κοστίζει τη ζωή, ο Ρόι στρατολογείται με έναν ακόμα πιο σημαντικό στόχο: να ανακαλύψει τι τελικά συνέβη στην τελευταία αποστολή που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ψάχνοντας σημάδια εξωγήινης ζωής και να βρει την αιτία των όλο και πιο συχνών παγκόσμιων ηλεκτρικών εκκενώσεων που προέρχονται από τα βάθη του διαστήματος και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση του πλανήτη.

Οπτικά εντυπωσιακό και αφηγηματικά άκρως υποσχόμενο, το «Ad Astra» του Τζέιμς Γκρέι επιλέγει να συμπληρώσει τελικά τα πανέμορφα κάδρα του με υπεραπλουστευμένες απαντήσεις και εύκολες επιλογές. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix..

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Open

Bad Santa 607

Ο Άι Βασίλης Είναι... Λέρα (Bad Santa) του Τέρι Ζβίγκοφ

Φέτος τα Χριστούγεννα, ξεχάστε αυτά που ξέρατε! O Γουίλι Στόουκ δεν είναι ο Άι Βασίλης με την κλασική έννοια του όρου αλλά ένας διαρρήκτης χρηματοκιβωτίων ο οποίος κάνει μια γερή μπάζα κάθε χρονιά την παραμονή των Χριστουγέννων. Το κόλπο λειτουργεί στην εντέλεια. Όμως τα πάντα ανατρέπονται όταν ένα μικρό αγόρι πιστεύει ότι ο Γουίλι, παρά τα μεθύσια, τις βρισιές και τις παράνομες πράξεις που κάνει, είναι ο αληθινός Άι Βασίλης που χρόνια περίμενε να συναντήσει!

H ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον Σκάι

haute couture

Υψηλή Ραπτική (Haute Couture) της Σιλβί Οχαγιόν

Η Εστέρ είναι μια γοητευτική, αυστηρή, δραστήρια γυναίκα στην ωριμότητά της, που ξεκίνησε ως μοδίστρα στον Οίκο Ντιόρ κι ολοκληρώνει, τώρα, την καριέρα της ως επικεφαλής της ομάδας των τεχνητριών, της ζωογόνου μηχανής της θρυλικής φίρμας. Οταν, μια μέρα, η 20χρονη Ζαντ, ένα λαϊκό κορίτσι με τσαγανό και άγνοια κινδύνου τής κλέψει την τσάντα στο μετρό, η Εστέρ θ’ αναγνωρίσει μια – τελευταία – πρόκληση: αντί να καταδώσει την κοπέλα στην αστυνομία, θα τη μεταμορφώσει σε μια νεαρή εκδοχή του εαυτού της, θα της μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις μόδας, δουλειάς και ζωής που αποκόμισε τόσα χρόνια, θα την κάνει διάδοχό της.

Μια νέα εκδοχή του Πυγμαλίωνα, με την υψηλή τέχνη του Οίκου Dior και τη διαχρονική γοητεία της Ναταλί Μπάιγ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

Leaving las vegas

Αφήνοντας το Λας Βέγκας (Leaving Las Vegas) του Μάικ Φίγκις

Λας Βέγκας. Το μόνο μέρος στον πλανήτη που η μέρα και η νύχτα δεν έχουν καμία σημασία. Τα νέον φώτα του καίνε πιο λαμπερά κι από τον ήλιο. Στις βαριές σκιές τους, μπορείς να κρύψεις κάθε ένοχο σκοτάδι σου. Το Λας Βέγκας είναι ο επίγειος Παράδεισος και η πλανεύτρα Κόλαση μαζί, για όσους επιθυμούν ένα απενοχοποιημένο παραλήρημα - παρτάροντας χωρίς όρια, ή ποντάροντας την τελευταία ελπίδα ευτυχίας σε πράσινες τσόχες. Στο Λας Βέγκας μπορείς να τζογάρεις για 24 ώρες συνέχεια, χάνοντας το χρόνο και τα τελευταία σου χρήματα. Μπορείς να πίνεις, πρωί-βράδυ, χάνοντας τις αισθήσεις σου και τη ζωή σου. Κι αυτό το τελευταίο είναι κι η τελευταία επιθυμία του Μπεν. Να αυτοκτονήσει, πίνοντας. Αλκοολικός σε ανεπίστρεπτο στάδιο, έχει χάσει τη γυναίκα, το παιδί του, τη δουλειά του, έχει κάψει τα υπάρχοντά του κι έχει φορτώσει στις αποσκευές του άπειρο αλκοόλ. Θα βρει ένα φτηνό μοτέλ και θα πιει μέχρι να σταματήσει η καρδιά να χτυπά. Ο Μπεν είναι (ήταν) σεναριογράφος (το Χόλιγουντ τον έφτιαξε, το Χόλιγουντ τον ξέβρασε) οπότε έχει γράψει το τέλος του: κανείς δεν θα τον προσέξει, όσο θα αυτοκτονεί σε slow motion. Μόνο που κάποια τον προσέχει. Η Σέρα, μία πόρνη που, από ένα γύρισμα της τύχης, έχει απελευθερωθεί από τον σαδιστή νταβατζή της. Υιοθετεί τον Μπεν σαν χαμένο κουτάβι για να του γλείψει τις πληγές. Ισως θέλει να τον σώσει ως μία τελευταία ευκαιρία να σωθεί κι η ίδια. Ομως εκείνος της το ξεκόβει: το τέλος είναι προδιαγεγραμμένο. «Δεν μπορείς ποτέ να μου ζητήσεις να σταματήσω να πίνω».

Κατάμαυρο, νιχιλιστικό, τρυφερό, σπαρακτικό, ατμοσφαιρικό, τo φιλμ του Μάικ Φίγκις που χάρισε επάξια στον Νίκολας Κέιτζ το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου θα σας (ξανα)ραγίσει την καρδιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

maestro

Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

O Ορέστης ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.