Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Hotel Mumbai 607

Επίθεση στη Βομβάη (Hotel Mumbai) του Αντονι Μάρας

Μια συγκλονιστική, αληθινή ιστορία ανθρωπιάς και ηρωισμού. Η ταινία αφηγείται τα πραγματικά γεγονότα της πολιορκίας του φημισμένου Taj Hotel στη Βομβάη της Ινδίας από μια ομάδα τρομοκρατών τον Νοέμβριο του 2008. Το αφοσιωμένο προσωπικό του ξενοδοχείου επιλέγει να διακινδυνεύσει τη ζωή του για να παραμείνουν ασφαλείς οι επισκέπτες τους καθώς οι άνθρωποι κάνουν αδιανόητες θυσίες για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Οι αληθινές ιστορίες των θυμάτων και των επιζώντων.

Το βασισμένο σε αληθινά γεγονότα θρίλερ του Αυστραλού ελληνικής καταγωγής Αντονι Μάρας ξεχωρίζει για την ψύχραιμη οπτική του απέναντι σε μια τρομοκρατική επίθεση, με μπόνους τους Αρμι Χάμερ και Ντεβ Πατέλ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.15 στο Star

My Brilliant Friend 607

Η Υπέροχη Φίλη μου (My Brilliant Friend)

Το «Η Υπέροχη Φίλη Μου» είναι το πρώτο από τα τέσσερα ναπολιτάνικα μυθιστορήματα της Φεράντε, με την πορεία μιας γυναικείας φιλίας -αλλά και την ψυχή της Νάπολης- στο επίκεντρο. Οταν η σημαντικότερη φίλη της ζωής της μοιάζει να έχει εξαφανιστεί χωρίς ίχνη, η Ελενα, μια ηλικιωμένη γυναίκα που ζει σ' ένα σπίτι γεμάτο βιβλία, ξεκινά να γράφει την ιστορία της φιλίας τους. Γνώρισε τη Ραφαέλα, την οποία ανέκαθεν φώναζε Λίλα, στην πρώτη τάξη του σχολείου, το 1950. Η ιστορία τους, τοποθετημένη στις επικίνδυνες και γοητευτικές γειτονιές της Νάπολης, διατρέχει εξήντα χρόνια της ζωής τους, και η Ελενα περιγράφει το μυστήριο της Λίλα, της «υπέροχης φίλης της», της καλύτερης φίλης της και, ταυτόχρονα, της μεγαλύτερης εχθρού της.

Η σειρά προβάλλεται από την Δευτέρα 18/10 και κάθε μέρα στις 21.00

Heroic Losers 7

Ηρωικά Χαμένοι (Heroic Losers) του Σεμπαστιάν Μπορενστέιν

Αργεντινή, Δεκέμβριος 2001. Μια παρέα φίλων και γειτόνων επενδύει όλες τις αποταμιεύσεις της σε έναν αγροτικό συνεταιρισμό που θα τονώσει την οικονομία της μικρής τους πόλης. Μία μέρα μετά την κατάθεση των χρημάτων στην τράπεζα, η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της Αργεντινής καταρρέουν. Τα χάνουν όλα. Σύντομα, όμως, θα καταλάβουν ότι δεν έχουν πέσει θύματα μόνο της οικονομικής κρίσης, αλλά και ενός ασυνείδητου δικηγόρου και ενός διευθυντή τραπέζης, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση. Eνα χρόνο μετά, μία πληροφορία για το που μπορεί να βρίσκονται κρυμμένα τα χρήματά τους τούς δίνει την αφορμή για εκδίκηση. Να οργανώσουν μια περίτεχνη ληστεία και να επανακτήσουν ό, τι δικαιωματικά τους ανήκει.

Ενα heist movie με ήρωες πολίτες που έχασαν τα χρήματά τους στα capital controls, που όσο επιτρέπει στο μαύρο χιούμορ να έχει το τιμόνι είναι απολαυστικό. Το μελόδραμα για την οικονομική κρίση δεν το χρειαζόμαστε. Το ζούμε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 18.20 στο Cosmote Cinema 2

πρόστιμο main

Πρόστιμο του Φωκίων Μπόγρη

Ο Πέτρος είναι ο καινούργιος γκόμενος της Κατερίνας, της αδελφής του Βαγγέλη που, παρότι κοντά στα 40 πια, ντιλάρει ακόμα κάνναβη, χωρίς να μπορεί να σταυρώσει αξιοπρεπή απασχόληση λόγω μη έντιμου πρότερου βίου. Ο Πέτρος δεν είναι απλώς ο χαρακτηριστικός νεοέλληνας κάφρος με την ακόμα τυπικότερη μάτσο δυσανεξία. Είναι λέρα ολκής. Αλλά ακόμη δεν το ξέρουμε. Γιατί μια χαρά μοιάζει να συνεννοούνται ο ντίλερ με τον «γαμπρό» του αρχικά, στο πρώτο ημίωρο περίπου του «Πρόστιμου», κι ενόσω σκιαγραφούμε τον Βαγγέλη μέσα από τις επισκέψεις του σε φίλους και συνεταίρους, συνεντεύξεις για δουλειές χωρίς αποτέλεσμα, επαφές με μια τραβεστί που επίσης του παρέχει στέγη όταν έχει ανάγκη... Μέχρι που αργά, αλλά με μεθοδικότητα ψαρωτική, ο Πέτρος θα αρχίσει να τον παρασύρει στο έγκλημα.

Υποψηφιότητες για βραβεία Ίρις Καλύτερης Ταινίας και Β' Ανδρικού Ρόλου (Στάθης Σταμουλακάτος) σε μια πιο κλασικότροπη ίσως, αλλά εξίσου διαβρωτική νουάρ «μπαλάντα». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

arctic 607

Arctic του Τζο Πένα

Οπως υποδηλώνει ο τίτλος του, το «Arctic» (επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών), συναντά τον ήρωά του στην καρδιά της Αρκτικής, όπου έχει εγκλωβιστεί μετά την πτώση του αεροπλάνου του. Ο Οβεργκαρντ, ευρηματικός και ψύχραιμος σαν άλλος Οδυσσέας, έχει φτιάξει το δικό του καταφύγιο, ψαρεύει πέστροφες μέσα από τον πάγο και στέλνει τακτικά σήματα SOS ελπίζοντας στη διάσωση. Αυτή δεν θα αργήσει να έρθει αλλά το αεροπλάνο θα συντριβεί κι αυτό, αφήνοντας τον Οβεργκαρντ υπεύθυνο και για την ετοιμοθάνατη πιλότο. Βάζοντας σ' ένα έλκηθρο τα απολύτως απαραίτητα, μαζί και την τραυματισμένη πιλότο, ο Οβεργκαρντ θα ξεκινήσει μια διαδρομή με τα πόδια, στο λευκό πουθενά, κάτω από τον διαβρωτικό ήλιο, με μοναδική ελπίδα να προλάβει να βρει βοήθεια, πριν η φύση προλάβει να τον νικήσει.

Ταινία επιβίωσης στο απέραντο λευκό, δεν φτάνει στην κορυφή των ταινιών του είδους, αλλά ο Μαντς Μίκελσεν σε έχει συνοδοιπόρο ως το τέλος. Διαβάστε τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr.

lucky 607

«Lucky» του Τζον Κάρολ Λιντς

Ο Λάκι είναι ένας 90χρονος κάτοικος μίας μικρή πόλης στην έρημο του αμερικανικού νότου - τόσο μικρής που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Μοναχικός, πεισματάρης και άνθρωπος πιστός στη ρουτίνα του: ξυπνά, καπνίζει το πρωινό του τσιγάρο, κάνει τη γυμναστική του, φορά τις μπότες και το καουμπόικο καπέλο του, περπατά μέχρι το τοπικό diner όπου παίρνει πάντα το ίδιο πρωινό, λύνει το σταυρόλεξό του, αγοράζει προμήθειες για μία μόνο μέρα από το μίνι μάρκετ, επιστρέφει σπίτι και βλέπει με τα σώβρακα τα αγαπημένα του τηλεπαιχνίδια γνώσεων. Το βράδυ θα συναντηθεί με τους αντίστοιχα αλλόκοτους γείτονές του στο ίδιο μπαρ (γιατί είναι το μόνο που του επιτρέπει το κάπνισμα), θα τους μάθει τη λέξη της ημέρας (από το σταυρόλεξο ή το τηλεπαιχνίδι της μέρας), θα διαφωνήσουν, θα τσακωθούν, θα πιουν τα Bloody Mary τους και θα καληνυχτιστούν. Ο Λάκι θα γυρίσει σπίτι, θα βρίσει κάποιο περαστικό αυτοκίνητο, θα κάνει το βραδινό του τσιγάρο, θα κοιμηθεί. Αύριο θα είναι μια άλλη, ολόιδια μέρα. Μέχρι που μία δεν είναι: όταν ανεξήγητα καταρρέει στο σαλόνι του, αναγκάζεται να πάει στο γιατρό. Κι αναγκάζεται να αντιμετωπίσει ότι κάποτε η ρουτίνα του θα διακοπεί ανεπίστρεπτα. Κάποτε, θα πεθάνει.

Πόσο «Lucky» είμαστε με την τελευταία υπόκλιση του Χάρι Ντιν Στάντον! Το κύκνειο άσμα του μεγάλου καρατερίστα είναι μία ταινία που υποκλίνεται στους ρόλους της ζωής του: ήσυχη, μοναχική, ιδιόμορφα αστεία, μελαγχολικά τρυφερή. Και απαράμιλλα γοητευτική - σαν τον ορίζοντα της ερήμου του Τέξας. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.