Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 13 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 13 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


There' s Something About Mary

Κάτι Τρέχει Με Τη Μαίρη (There' s Something About Mary) των Πίτερ και Μπόμπυ Φάρελι

Ο Τεντ, ένας... γκαντέμης τύπος και μάλλον άτυχος με τις γυναίκες, αποφασίζει ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η μίζερη ζωή του, είναι να βρει τη Μαίρη, τον παλιό εφηβικό του έρωτα από τα χρόνια του σχολείου. Επειδή όμως η γκαντεμιά κυλάει στο αίμα του, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ, τον οποίο προσλαμβάνει για να εντοπίσει τα ίχνη της Μαίρης, την ερωτεύεται και ο ίδιος κεραυνοβόλα, με αποτέλεσμα να μεταφέρει μια ψευδή εικόνα στον Τεντ. Όταν στο παιχνίδι μπουν και άλλοι υποψήφιοι μνηστήρες, ο Τεντ καταλαβαίνει ότι πλέον πρέπει να πάρει ο ίδιος την κατάσταση στα χέρια του - αρκεί φυσικά να του το επιτρέψει η γκαντεμιά του.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον Alpha

The Piano 607

Μαθήματα Πιανου (The Piano) της Τζέιν Κάμπιον

Η εικόνα ενός πιάνου με ουρά στη μέση μιας παραλίας θα έμοιαζε με κάτι ασυγχώρητα κιτς αν, στο πλαίσιο μιας σχεδόν αριστουργηματικής εικονογραφίας πάνω στη μοναξιά, τη γυναικεία χειραφέτηση και τη δύναμη της αγάπης, η Τζέιν Κάμπιον δεν τη μετέτρεπε σε κάτι εμβληματικά κλασικό.

Υπό τους ήχους του σπουδαίου μουσικού θέματος του Μάικλ Νάιμαν, η Χόλι Χάντερ, η Ανα Πάκουιν και ο Χάρβεϊ Καϊτέλ είναι κάτι περισσότερο από τρια υποψήφια μέλη μιας οικογένειας που δεν θα υπάρξει ποτέ - με κοινή τους ανάμνηση αυτή την ημέρα που έριξε το φως της πάνω στα πλήκτρα αυτού του πιάνου και σε βλέμματα που είδαν κάτι μέσα στο απέραντο του ορίζοντα.

H ταινία προβάλλεται στις 17.40 στο Cosmote Cinema 2

Mudbound 607

Mudbound: Δάκρυα στο Μισισιπή (Mudbound) της Ντι Ρις

Η οικογένεια Μακ Άλαν έχει μόλις αφήσει την ήρεμη, πολιτισμένη ατμόσφαιρα του Μέμφις και βρίσκεται εντελώς απροετοίμαστη απέναντι στις σκληρές απαιτήσεις της αγροτικής ζωής στο Δέλτα του Μισισιπή. Παρά τα μεγαλεπήβολα όνειρα του Χένρι ΜακΆλαν (Τζέισον Κλαρκ), η γυναίκα του Λόρα (Κάρει Μάλιγκαν) παλεύει να διατηρήσει την πίστη της στο μάταιο εγχείρημα του συζύγου της και να μεγαλώσει τις δύο κόρες της. Εν τω μεταξύ, ο Χαπ και η Φλόρενς Τζάκσον (Ρομπ Μόργκαν, Μέρι Τζ. Μπλάιτζ), οι μαύροι μισθωτοί καλλιεργητές που έχουν δουλέψει τη γη για χρόνια, παλεύουν να πετύχουν το δικό τους, μικρό όνειρο, παρά τους αμείλικτους κοινωνικούς περιορισμούς. Ο πόλεμος ανατρέπει τα σχέδια των δύο οικογενειών με την επιστροφή των αγαπημένων τους, του Τζέιμι Μακ Άλαν (Γκάρετ Χέντλουντ) και του Ρονσέλ Τζάκσον (Τζέισον Μίτσελ), οι οποίοι αναπτύσσουν μία δυνατή φιλία που προκαλεί την κοινωνία στην οποία ζουν.

Το φιλμ της Ντι Ρις που κέρδισε 4 υποψηφιότητες για Οσκαρ ανάμεσα τους μια διπλή (Β' Γυναικείου Ρόλου και Τραγουδιού) για την Μέρι Τζ. Μπλάιτζ και την ιστορική πρώτη υποψηφιότητα γυναίκας διευθύντριας φωτογραφίας για την Ρέιτσελ Μόρισον. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

τετάρτη main

Τετάρτη 04:45 του Αλέξη Αλεξίου

Αθήνα, Χειμώνας 2010. Ο Στέλιος Δημητρακόπουλος έχει 32 ώρες πριν χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο Ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα, απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος τώρα. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου, τον υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα. Η σύζυγος σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, σηκώνει επιτέλους το ανάστημα του. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο χρόνος τρέχει, και το έλατο στο σπίτι του Στέλιου πρέπει να στολιστεί.

Επτά χρόνια μετά την «Ιστορία 52», ο Αλέξης Αλεξίου επιστρέφει με ένα ακόμη ατόφιο κομμάτι σινεμά που διασχίζει την παράδοση του νουάρ μετατρέποντας την ελληνική κρίση σε ένα απολαυστικό για τα μάτια και τις αισθήσεις εφιάλτη μέσα στην πραγματικότητα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Lamb

Αμνός (Lamb) του Βαλντιμάρ Γιοχάνσον

Η Μαρία κι ο Ινγκβαρ είναι κτηνοτρόφοι και αγρότες σε μία απομονωμένη φάρμα στους πρόποδες των Ισλανδικών βουνών. Η μοναξιά του τοπίου, η σκληρή δουλειά της καθημερινότητας, κι ο πόνος του ότι δεν κατάφεραν να κάνουν παιδιά, έχουν ρίξει τη βαριά σκιά τους στη σχέση του ζευγαριού. Δύο καλοκουρδισμένοι συνεργάτες - στο χωράφι, το τάισμα των ζώων, το καθάρισμα των στάβλων. Αλλά μέχρι εκεί. Οταν μοιράζονται ένα πιάτο φαγητού ή το κρεβάτι τους, η ισλανδική παγωνιά τρυπά και την οθόνη. Κλεφτά χαμόγελα τους ξεφεύγουν, αναμενόμενα, όταν βοηθούν τις προβατίνες να γεννήσουν. Το μεγαλείο της στιγμής, τούς ξεπερνά. Μέχρι που μία γέννα, όντως θα τούς ξεπεράσει - όπως και θα ξεπεράσει κάθε κοινή λογική. Αλλοι θα επέλεγαν να τη δουν ως «τερατόμορφη». Η Μαρία κι ο Ινγκβαρ όμως την είδαν ως σημάδι, ως θεϊκό δώρο στην άτεκνη μοναξιά τους. Υιοθετούν το υβρίδιο, το ονομάζουν Αντα και το μεγαλώνουν ως παιδί τους. Τι κι αν η προβατίνα που το γέννησε, το διεκδικεί και κλαίει κάτω από το παράθυρό τους; Ο άνθρωπος αποφάσισε να το κρατήσει κι ο Ανθρωπος στη φύση έχει προτεραιότητα. Τι, όχι;

Δράμα, θρίλερ με σασπένς και στοιχεία μαύρης κωμωδίας. To υβριδικό WTF ντεμπούτο του Βαλντιμίρ Γιόχανσον (Βραβείο Πρωτοτυπίας στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών) ή θα σας πετάξει έξω, ή θα ξεκινήσει έναν ενδιαφέροντα διάλογο μέσα σας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς