Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


sameblood 607

«Η Καταγωγή των Σάμι» («Sameblod») της Αμάντα Κέρνελ

Η Ελε Μάργια είναι ένα 14χρονο κορίτσι στη Σουηδία του '30, κόρη της κοινότητας των Σάμι, των ιθαγενών της Σκανδιναβίας, οι οποίοι έζησαν νομαδικά κοντά στη φύση, εκτρέφοντας ταράνδους και μιλώντας τη δική τους γλώσσα, τραγουδώντας τα δικά τους τραγούδια, αναπτύσσοντας στενές σχέσεις, όπως όλοι οι παλιοί λαοί, με τα ζώα και τις φυσικές δυνάμεις. Η Ελε Μάργια θέλει ό,τι κι οποιαδήποτε έφηβη της εποχής της - να χορέψει, να φορέσει ελαφρά φορέματα κι όχι την παραδοσιακή μάλλινη φορεσιά της, να φλερτάρει. Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να την υποδεχτεί: αντίθετα, θα την κοροϊδέψει, θα την υποβιβάσει, θα μετρήσει με επιστημονικά εργαλεία την ανάπτυξη του εγκεφάλου της, θα την περιθωριοποιήσει, κάνοντάς την ν' απαρνηθεί την καταγωγή και την ιστορία της, να απορροφηθεί από το συνηθισμένο σύνολο.Το ντεμπούτο της Αμάντα Κέρνελ που κέρδισε το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Βενετίας και το Βραβείο Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 22.00

spider-man 2002

«Spider-Man» του Σαμ Ράιμι

Ο Πίτερ Πάρκερ (Τόμπι Μαγκουάιρ), ζει σε μια ήσυχη γειτονιά της Νέας Υόρκης με το θείο και τη θεία του. Είναι κρυφά ερωτευμένος με τη Μέρι Τζέιν Γουάτσον, το όμορφο, καλόκαρδο κορίτσι που μένει στο διπλανό σπίτι, αλλά είναι πολύ ντροπαλός για να την προσεγγίσει. Σε ένα εργαστήριο γενετικής, μια μεταλλαγμένη αράχνη τσιμπά τον Πίτερ, με αποτέλεσμα να αναπτύξει ειδικές ικανότητες αναρρίχησης κι ευελιξίας, να μεταμορφωθεί σε άνθρωπο-αράχνη και να γίνει κυνηγός του εγκλήματος.

Η ταινία προβάλλεται στον Ant1 στις 22.00

Atomic Blonde 607

«Atomic Blonde» του Ντέιβιντ Λιτς

Βερολίνο, αρχές Νοεμβρίου 1989. Λίγες μέρες πριν την πτώση του Τείχους κι ενώ όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε πολιτικό και διπλωματικό πυρετό, η Βρετανίδα Λορέν Μπρότον, μία αδίστακτη, τολμηρή και σέξι πράκτορας της MI6 προσγειώνεται στο επίκεντρο των κοσμοϊστορικών γεγονότων με μία μυστική αποστολή: να εξιχνιάσει τον φόνο ενός συναδέλφου της (με τον οποίο τη συνέδεε ένα ρομαντικό παρελθόν) και να εντοπίσει μία χαμένη λίστα με τα ονόματα όλων των διπλών πρακτόρων, για την οποία όλες οι μυστικές υπηρεσίες των εμπλεκόμενων πλευρών κυριολεκτικά και μεταφορικά θα σκότωναν. Θα καταφέρει να φέρει εις πέρας την αποστολή της, όταν όλος ο κόσμος δείχνει να καταρρέει; Με πρωταγωνίστρια τη Σαρλίζ Θερόν, η απάντηση είναι μάλλον δεδομένη. Eνα new wave, κομιξάδικο, σέξι και γρήγορο θρίλερ με φόντο το Βερολίνο της πτώσης του τείχους. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο Star στις 22.15

Obama 2

«Obama | In Pursuit of a Μore Perfect Union» του Πίτερ Κάνχαρντ

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο 44ος και -πρώτος μαύρος- Αμερικανός Πρόεδρος, έμεινε στο ύψιστο αξίωμα για δύο τετραετίες (2008-2016), αλλά η διακυβέρνησή του χάραξε πορεία κι άφησε τη δική της Ιστορία. Κι όχι μόνο γιατί επί δύο χρονιές (2008 και 2012) ψηφίστηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το περιοδικό Time, ούτε γιατί κέρδισε το 2009 το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης (ο τρίτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ, και τέταρτος συνολικά, που κέρδισε το βραβείο).

Το ντοκιμαντέρ «Obama | In Pursuit of a Μore Perfect Union» που υπογράφει ο βετεράνος ντοκιμαντερίστας Πίτερ Κάνχαρντ, είναι ένα ακόμα ανατρεπτικό ντοκιμαντέρ σε παραγωγή της ΗΒΟ, και θα μας πάει πίσω - στην αρχή της πολιτικής του καριέρας του Ομπάμα, αλλά και στην άνοδό του μέσα στα χρόνια, μέχρι τη διπλή, απαιτητική θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Η σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων, είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στη Vodafone TV, το σπίτι της HBO στην Ελλάδα.

The Neon Demon 607

«The Neon Demon» του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν

Oταν η Τζέσι, ένα επίδοξο μοντέλο, μετακομίζει στο Λος Aντζελες, τα νιάτα και η ζωντάνια της καταβροχθίζονται από μια ομάδα γυναικών, με εμμονή στην ομορφιά, που θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, για να πάρουν αυτό που έχει. Η ταινία του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν είναι μια απόλαυση που καταναλώνεται με τα μάτια. Ακόμη κι αν πολλοί, αναμενόμενα, θα βρουν πως δεν «τρώγεται» με τίποτα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix.

longshots 607

Longshots από το BBC Reel

Το LongShots, το διαδικτυακό φεστιβάλ του BBC Reel, επιστρέφει από τώρα ως και τις 22 Σεπτεμβρίου, με 13 μικρού μήκους ντοκιμαντέρ απ' όλο τον κόσμο, τα οποία δεν έχουν αλλού διανομή. Η περσινή διοργάνωση του LongShots σημείωσε πάνω από 400.000 θεάσεις, ενώ το φετινό event γίνεται και διαγωνιστικό, με κριτική επιτροπή αλλά και με βραβείο κοινού για το οποίο μπορεί ο κάθε θεατής να ψηφίσει. Σύμφωνα με το BBC, «Οι ταινίες του προγράμματος εξερευνούν ιστορίες που εμπνέουν και ενθουσιάζουν και που μας θυμίζουν τη χαρά της ανθρώπινης ύπαρξης, τιμούν τα νέα ξεκινήματα και τα θαύματα του ποικιλόμορφου, πολύχρωμου, εντυπωσιακού κόσμου μας. Ταινίες που κάνουν την καρδιά σου ν' αναπηδήσει, που σε εκπλήσσουν, που εξετάζουν καίρια ζητήματα μέσα από ένα νέο, αυτοδύναμο φακό και, πάνω απ' όλα, γιορτάζουν την ομορφιά και ποικιλομορφία του πλανήτη μας.»

Μπορείτε να ξεκινήσετε να βλέπετε μικρού μήκους ντοκιμαντέρ και να ψηφίζετε, από τώρα, εδώ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.