Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη 6 Απριλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη 6 Απριλίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Ενας Χτύπος Μακριά (À Cœur Battant) της Κερέν Μπεν Ραφαέλ

Η Ζιλί και ο Γιουβάλ αγαπιούνται με πάθος. Από την μια μέρα στην άλλη, το δεμένο αυτό ζευγάρι αναγκάζεται να χωριστεί. Αυτός στο Τελ Αβίβ, τη γενέτειρά του, και αυτή στο Παρίσι, με το μωρό τους, συνεχίζουν να ζουν μαζί μέσα από τις οθόνες τους. Γρήγορα θα ανακαλύψουν τα όρια μιας σχέσης μέσω διαδικτύου. Η απόσταση θα δοκιμάσει σκληρά τον έρωτα τους. Η ταινία της Κερέν Μπεν Ραφαέλ με επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Η ταινία προβάλλεται online στο Πανόραμα του 21ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας. Σήμερα, Τρίτη 6 Απριλίου στις 21.00 μπορείτε να παρακολουθήσετε online και δωρεάν από το επίσημο κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube την τελετή έναρξης του 27ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και τη ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση με τους συντελεστές της ταινίας «De Gaulle», τον Γκαμπριέλ Λε Μπομάν, και τον Λαμπέρ Γουιλσόν.


Τζαμάικα του Αντρέα Μορφονιού

Κεντρικοί χαρακτήρες της ταινίας είναι ο Ακης (του Σπύρου Παπαδόπουλου), ο οποίος οδηγεί ταξί και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη του και την απαιτητική γυναίκα του, και ο Τίμος (του Φάνη Μουρατίδη), ο οποίος είναι ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεόρασης που ζει κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Οι δυο τους αποτελούσαν παλαιότερα δύο δεμένα αδέλφια, αλλά μια παρεξήγηση τους έχει αποξενώσει εδώ και χρόνια. Οπως συμβαίνει συνήθως στο σινεμά, η ζωή θα βρει τον τρόπο να τους φέρει και πάλι κοντά, αναπάντεχα και καθοριστικά, δημιουργώντας όλες τις συνθήκες για μία συγκινητική, ανακουφιστικά εύπεπτη ιστορία. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά; Ο Φάνης Μουρατίδης και ο Σπύρος Παπαδόπουλος πρωταγωνιστούν σε μια δραμεντί για όλα όσα μας χωρίζουν και μας ενώνουν σε εποχές... κρίσης, χωρίς όμως να καταφέρνουν να προσδώσουν στην αφήγησή τους ουσιαστικο συναισθηματικό υπόβαθρο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Τζαμάικα».

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 1.


Η Βασίλισσα της Καρδιάς της Μέι ελ-Τούκι

Η Ανα είναι μια επιτυχημένη δικηγόρος που αναλαμβάνει συχνά υποθέσεις οικογενειακής βίας αλλά που η ίδια μοιάζει να βιώνει ένα τέλειο κομμάτι οικογενειακής ευτυχίας στο σπίτι που μοιράζεται με τον γιατρό σύζυγό της Πέτερ και τις δυο της μικρές κόρες. Μέχρι τη στιγμή που ο μεγαλύτερος γιος του Πέτερ από τον πρώτο του γάμο, ένας ατίθασος έφηβος που διώχνεται (ξανά) από το σχολείο του θα έρθει να μείνει μαζί τους και το οικογενειακό τους hygge θα διαταραχθεί. Η πρόταση της Δανίας για το Οσκαρ Διεθνούς ταινίας το 2020 είναι ένα καλοφτιαγμένο glossy οικογενειακό μελόδραμα με ελαφρώς risque θεματική και μια επίγευση τραγωδίας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την «Βασίλισσα της Καρδιάς».

Η ταινία προβάλλεται στις 02.25 στο Cosmote Cinema 2 HD.


Ad Astra του Τζέιμς Γκρέι

O Ρόι του Μπραντ Πιτ είναι ένας αστροναύτης στο κοντινό μέλλον που εργάζεται στην μεγαλύτερη κεραία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, προορισμένη να αποκαλύψει τα σημάδια της εξωγήινης ζωής που πρέπει να υπάρχει εκεί έξω. Οταν όμως ένα ατύχημα σχεδόν του κοστίζει τη ζωή, ο Ρόι στρατολογείται με έναν ακόμα πιο σημαντικό στόχο: να ανακαλύψει τι τελικά συνέβη στην τελευταία αποστολή που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ψάχνοντας σημάδια εξωγήινης ζωής και να βρει την αιτία των όλο και πιο συχνών παγκόσμιων ηλεκτρικών εκκενώσεων που προέρχονται από τα βάθη του διαστήματος και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση του πλανήτη. Οπτικά εντυπωσιακό και αφηγηματικά άκρως υποσχόμενο, το «Ad Astra» του Τζέιμς Γκρέι επιλέγει να συμπληρώσει τελικά τα πανέμορφα κάδρα του με υπεραπλουστευμένες απαντήσεις και εύκολες επιλογές. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Ad Astra».

Η ταινία προβάλλεται στις 17.30 στο Nova Cinema 1 HD.


Η Τέλεια Ομορφιά του Πάολο Σορεντίνο

Ο Τζεπ είναι ένας 65χρονος, κομψός, φλεγματικός άντρας, γοητευτικός κι ερωτεύσιμος ακόμα, ένας επιτυχημένος συγγραφέας του ενός βιβλίου, γνωστός δημοσιογράφος και κοσμικός. Ζει στη Ρώμη κι όταν λέμε ζει, εννοούμε με κάθε ρανίδα της ύπαρξής του: κάνει βόλτα στην πόλη με τη μαγική ιστορία, λουσμένη στον καλοκαιρινό ήλιο, μπαινοβγαίνει στα ομορφότερα σπίτια που στέγασαν και καθόρισαν τις τέχνες, με την ίδια ευκολία που περνά το βράδυ του στο στριπτιζάδικο ενός παλιού φίλου, πηγαίνει σε ξέφρενα πάρτι που διαρκούν ως το ξημέρωμα και διοργανώνει, ως τέλειος οικοδεσπότης, συγκεντρώσεις στο μοναδικό σπίτι του με το μπαλκόνι που αγγίζει το Κολοσσαίο. Είναι ένας bon viveur, ένας Ζάχος Χατζηφωτίου της Ρώμης, φίλος των τεχνών και των γραμμάτων και των ανθρώπων που τα δημιουργούν, τα σχολιάζουν ή τα εμπορεύονται. Ταυτόχρονα, είναι ένας άντρας στο τελευταίο κεφάλαιο της ζωής του, που νιώθει το χρόνο να τον πιέζει να αξιολογήσει όσα πέρασε κι όσα κατάφερε ως τώρα. Επιστρέφοντας στην Ιταλία μετά το «This Must Be the Place», ο Σορεντίνο φτιάχνει τη δική του «Dolce Vita», μια «φτιασιδωμένη» ταινία που δοξάζει την ομορφιά της απλότητας, ένα τρωτό αριστούργημα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την «Τέλεια Ομορφιά».

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.


Ο Επιστάτης (Willy’s Wonderland) του Κέβιν Λιούις

Οταν το αυτοκίνητό του χαλάει, ένας απλός άνθρωπος συμφωνεί να καθαρίσει ένα εγκαταλελειμμένο κέντρο οικογενειακής διασκέδασης με αντάλλαγμα την επισκευή του αυτοκινήτου του. Σύντομα όμως θα καταλάβει πως στα παιχνίδια του πάρκου Willy’s Wonderland κατοικούν δαιμονικά πνεύματα που τον καταδιώκουν. Νίκολας Κέιτζ σε μεγάλα κέφια με cult following και μια ταινία που χάθηκε μέσα στα απόνερα της πανδημίας, αλλά παραμένει για πολλούς ένα fun film που αξίζει να δεις.

Η ταινία προβάλλεται on demand (για συνδρομητές με ή χωρίς αποκωδικοποιητή) στο VODAFONE TV


Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα του Κένεθ Λόνεργκαν

Αποκομμένος από το μέρος όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε τις μοναδικές στιγμές της ευτυχίας του, ο Λι ζει μόνος του υπομένοντας με ευλαβική διάθεση αυτοτιμωρίας τη ρουτίνα της καθημερινότητας ενός επιστάτη πολυκατοικιών που τα κάνει όλα. Οι μικρές εκρήξεις βίας που διακόπτουν την κατά τα άλλα σχεδόν αθόρυβη ύπαρξή του προδίδουν κάτι που έρχεται από το παρελθόν, αλλά και κάτι που μοιάζει τόσο βαθιά κρυμμένο που σχεδόν ξεχνάς ότι έχει κάποτε υπάρξει. Ενα τηλεφώνημα θα διακόψει το σχεδόν άχρονο παρόν του, θα τον επαναφέρει στο σήμερα, στην πραγματικότητα και μαζί στο Μαντσεστερ του Εσεξ, εκεί όπου θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με όλα αυτά από τα οποία έχει ξεφύγει - και κυρίως τον ίδιο του τον εαυτό. Η επιθυμία του νεκρού αδερφού του να είναι αυτός ο κηδεμόνας του έφηβου γιού του θα είναι μόνο ένα από τα παιχνίδια μιας κοσμικής μοίρας που τον σηκώνει από τον πάγκο για να γίνει ο βασικός παίχτης σε ένα παιχνίδι που αρνείται να μάθει τους κανόνες του. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα».

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς