Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 31 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 31 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Jack Ryan: Shadow Recruit

Τζακ Ράιαν: Πρώτη Αποστολή (Jack Ryan: Shadow Recruit) του Κένεθ Μπράνα

Ο Τζακ Ράιαν είναι πατριώτης πεζοναύτης, αλλά μια πράξη ηρωισμού τον έχει καθηλώσει στο νοσοκομείο. Εκεί θα τον ανακαλύψει, όχι μόνο μια όμορφη γιατρός, αλλά και η CIA που τον προσλαμβάνει ως οικονομικό αναλυτή. Γρήγορα ο Τζακ Ράιαν θ’ ανακαλύψει ότι ο βαθύπλουτος Ρώσος επιχειρηματίας Βίκτορ Τσερέβιν, σχεδιάζει την οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ μέσω τρομοκρατικής επίθεσης, συνδυάζοντας τη διεθνή τρομοκρατία με τα ριψοκίνδυνα κόλπα στο παγκόσμιο χρηματιστήριο. Και φυσικά ο Τζακ Ράιαν, με τη βοήθεια του μέντορά του, θα προσπαθήσει ν’ ανατρέψει την τραγωδία.

Ο Κένεθ Μπράνα ανιχνεύει τα πρώτα βήματα του ήρωα του Τομ Κλάνσι, σε μια ταινία βγαλμένη από το ψυχροπολεμικό παρελθόν, όχι με την καλή έννοια. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στον ΣΚΑΪ στις 23.15.

Obama 2

Obama | In Pursuit of a Μore Perfect Union του Πίτερ Κάνχαρντ

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο 44ος και -πρώτος μαύρος- Αμερικανός Πρόεδρος, έμεινε στο ύψιστο αξίωμα για δύο τετραετίες (2008-2016), αλλά η διακυβέρνησή του χάραξε πορεία κι άφησε τη δική της Ιστορία. Κι όχι μόνο γιατί επί δύο χρονιές (2008 και 2012) ψηφίστηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το περιοδικό Time, ούτε γιατί κέρδισε το 2009 το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης (ο τρίτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ, και τέταρτος συνολικά, που κέρδισε το βραβείο).

Το ντοκιμαντέρ «Obama | In Pursuit of a Μore Perfect Union» που υπογράφει ο βετεράνος ντοκιμαντερίστας Πίτερ Κάνχαρντ, είναι ένα ακόμα ανατρεπτικό ντοκιμαντέρ σε παραγωγή της ΗΒΟ, και θα μας πάει πίσω - στην αρχή της πολιτικής του καριέρας του Ομπάμα, αλλά και στην άνοδό του μέσα στα χρόνια, μέχρι τη διπλή, απαιτητική θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Η σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων, είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στη Vodafone TV, το σπίτι της HBO στην Ελλάδα.

Snowden 607

Σνόουντεν (Snowden) του Ολιβερ Στόουν

Η αληθινή ιστορία του Έντουαρντ Σνόουντεν, υψηλόβαθμου στελέχους της NSA και της CIA, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα χιλιάδες απόρρητα έγγραφα που αποκάλυπταν τις μεθόδους παρακολούθησης των... πάντων από την αμερικανική κυβέρνηση. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 18.05 στο Cosmote Cinema 1.

a beautiful day in the neighbourhood 607

Ενας Υπέροχος Γείτονας (A Beautiful Day in the Neighborhood) της Μάριελ Χέλερ

Νέα Υόρκη, 1998. Στον κυνικό ερευνητή δημοσιογράφο του Esquire Λόιντ Βόγκελ (βραβευμένο για τα πορτρέτα που έχει κάνει πάνω σ' έναν βιαστή κι έναν γιατρό παράνομων αμβλώσεων) ανατίθεται να γράψει ένα κομμάτι για τον «Κο Ρότζερς», τον τηλεοπτικό «Παραμυθά» της Αμερικής, που, από το 1968 έως το 2001, είχε την παιδική τηλεοπτική εκπομπή «Mister Rogers' Neighborhood». Οικοδεσπότης, μουσικός, μαριονετίστας (Πρεσβυτεριανός ιερέας επίσης) χρησιμοποιούσε όλα τα ταλέντα του για να συνομιλήσει με τα παιδιά στο σπίτι. Οχι απλώς να τα ψυχαγωγήσει, αλλά να τα καθοδηγήσει, μέσω των ιστοριών, των τραγουδιών και των παραμυθιών του, προς την ενηλικίωσή τους. Επώδυνα θέματα όπως ο φόβος, το bullying, το διαζύγιο των γονιών, η οργή, η ζήλια, η αρρώστια περνούσαν μέσα από το φίλτρο της πραότητάς του, του μειλίχιου χαμόγελού του και η καθησυχαστική φωνή του διείσδυε στα αμερικανικά σπίτια και τις καρδιές των παιδιών σαν βάλσαμο. Γενιές και γενιές μεγάλωσαν με τον «Κο Ρότζερς». Ποιος όμως ήταν πραγματικά ο Φρεντ Ρότζερς; Η Χέλερ κατασκευάζει ένα κινηματογραφικό exposé που δεν αποκαλύπτει τον άνθρωπο πίσω από την τηλεοπτική περσόνα. Αποκαλύπτει πολλά περισσότερα. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Nova Cinema 2 στις 18.05

The Neon Demon 607

The Neon Demon του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν

Oταν η Τζέσι, ένα επίδοξο μοντέλο, μετακομίζει στο Λος Aντζελες, τα νιάτα και η ζωντάνια της καταβροχθίζονται από μια ομάδα γυναικών, με εμμονή στην ομορφιά, που θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, για να πάρουν αυτό που έχει. Η ταινία του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν είναι μια απόλαυση που καταναλώνεται με τα μάτια. Ακόμη κι αν πολλοί, αναμενόμενα, θα βρουν πως δεν «τρώγεται» με τίποτα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix.

ete 85 main

To Kαλοκαίρι του '85 του Φρανσουά Οζόν

Το μικρό ιστιoπλοϊκό σκάφος του 16χρονου Αλέξ αναποδογυρίζει κοντά στις ακτές της Νορμανδίας. Ο 18χρονος Νταβίντ τον σώζει ηρωικά. Ο Αλέξ μόλις βρήκε τον φίλο των ονείρων του. Ομως, μπορεί το όνειρο να διαρκέσει πάνω από ένα καλοκαίρι, το καλοκαίρι του ’85;

Βασισμένος στο βρετανικό young adult βιβλίο του «Dance on My Grave» του Βρετανού Αϊνταν Τσέιμπερς, ο Οζόν χτίζει την ιστορία του με τρόπο γοητευτικό, κατορθώνοντας να συλλάβει όχι μόνο την εποχή και την στιγμή, αλλά κι όλες τις διαφορετικές αποχρώσεις μιας σχέσης τόσο καθοριστικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Καλοκαίρι του '85».

Η ταινία στριμάρει στο Viva.gr μέχρι και 31 Αυγούστου.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.