Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


hail caesar George Clooney

Χαίρε, Καίσαρ! (Hail, Caesar!) των Ιθαν Κοέν, Τζόελ Κοέν

Στο «Χαίρε, Καίσαρ!», την καινούρια ταινία των αδελφών Κοέν που άνοιξε το φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου, ο Τζος Μπρόλιν - ο Εντι Μάνιξ - είναι ο Θεός. Μάλλον, ο απεσταλμένος του Θεού στη Γη. Δηλαδή ο διευθυντής παραγωγής του μεγάλου στούντιο Capitol στο Χόλιγουντ, ό,τι πιο κοντά στη θεϊκή παρέμβαση μπορούσε να νιώσει ο κόσμος του '50, εκεί όπου επικρατούσε η Δημιουργία (του σινεμά), η Αμαρτία, η Ενοχή, η Εξιλέωση, σφιχτά οργανωμένες σε μιάμιση ώρα, σε γεμάτο ένταση ασπρόμαυρο ή θεαματικό τεκνικολόρ. Παρόλ' αυτά, ο Εντι Μάνιξ έχει προβλήματα με τον Θεό, χάνοντας την πίστη του στο έργο που επιτελεί - μήπως ν' αφήσει αυτό το σύμπαν της μυθοπλασίας, το τόσο δύσκολο και να εργαστεί καλύτερα σε κάτι απλό, σε μια εταιρεία πηρυνικής ενέργειας; Να επιλέξει το δύσβατο δρόμο του σινεμά, ή τον εύκολο της πραγματικότητας;

Ενα μέτριο σενάριο, ένα απολαυστικό μπουκέτο των μεγαλύτερων σύγχρονων σταρ και μια γενναιόδωρη, αγνή εξομολόγηση αγάπης και πίστης στο σινεμά είναι η νέα ταινία των αδελφών Κοέν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στον ΑΝΤ1

Some Like it Hot 607

Μερικοί Το Προτιμούν Καυτό (Some Like It Hot) του Μπίλι Γουάιλντερ

Οταν δυο μουσικοί από το Σικάγο γίνονται αυτόπτες μάρτυρες ενός χτυπήματος της Μαφίας, φοβούμενοι για τη ζωή τους, αποφασίζουν να φύγουν από τη πόλη όσο πιο μακριά γίνεται. Οταν ανακαλύπτουν ότι ένα γυναίκειο συγκρότημα ετοιμάζεται να κάνει περιοδεία στο Μαϊάμι και ψάχνει μια μπασίστρια και μια σαξοφωνίστρια, θα επιχειρήσουν να υποδυθούν τις γυναίκες και να φύγουν με τα υπόλοιπα κορίτσια του συγκροτήματος. Τα πράγματα όμως θα πάρουν μια απρόσμενη τροπή.

Μια από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών με τους θρυλικούς Τζακ Λέμον και Τόνι Κέρτις και την αξεπέραστη Μέριλιν Μονρό.

H ταινία προβάλλεται στις 22.45 στο Open

Blue Bayou

Μπλε Βάλτος (Blue Bayou) του Τζάστιν Τσον

Γεννημένος στην Κορέα, ο Αντόνιο υιοθετήθηκε από Αμερικανούς γονείς όταν ήταν πολύ μικρός και μεγάλωσε στη Λουιζιάνα. Τον συναντάμε 30 χρόνια μετά, ερωτευμένο με τη γυναίκα του Κάθι, αλλά και με την εξάχρονη της κόρη από προηγούμενο γάμο, Τζέσι, την οποία μεγαλώνει τρυφερά, αφοσιωμένα, υποδειγματικά. Η Κάθι είναι έγκυος κι η μικρή Τζέσι ζηλεύει: τώρα ο μπαμπάς θα αγαπάει το δικό του μωρό περισσότερο. Και θα την εγκαταλείψει όπως ο πατέρας της. Ο Αντόνιο, πράγματι, θα την εγκαταλείψει. Οχι όμως για λόγους που το μυαλουδάκι της μπορεί να χωρέσει, ή η ενήλικη κοινή λογική και δικαιοσύνη μπορούν να δικαιολογήσουν. Ο Αντόνιο πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα, γιατί η νομοθεσία που ψήφισε η κυβέρνηση Τραμπ για τους DREAMERS (τα παιδιά των μεταναστών) που ακυρώνει την αμερικανική τους υπηκοότητα και τους αναγκάζει σε απέλαση, δεν αναγνωρίζει ούτε τις υιοθεσίες από άλλες χώρες. Κι έτσι ξαφνικά, ένας άνθρωπος με ρίζες, μνήμες, οικογένεια, μέλλον στην Αμερική, πρέπει να επιστρέψει στην Κορέα. Μία χώρα που τον γέννησε, αλλά δεν είναι η πατρίδα του.

Καλές προθέσεις, στιβαρό πολιτικό μήνυμα, εκκίνηση που δίνει την υπόσχεση υπέροχου σινεμά. Δυστυχώς όμως, ο Τσον παρασύρεται από αμετροεπή μελοδραματισμό και βουλιάζει στον κινηματογραφικό του βάλτο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Προβάλλεται στις 19.55 στο Nova Cinema 1

Paris Texas 607

Παρίσι, Τέξας (Paris, Texas) του Βιμ Βέντερς

Ενας άντρας περιπλανιέται από το Μεξικό προς το Τέξας, μέσα στην ανυπόφορη ζέστη του «Big Bend». Δεν μιλάει καθόλου, ενώ όλα δείχνουν ότι έχει χάσει και σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη του. Το όνομά του είναι Τράβις και το μόνο που θυμάται είναι μια κουκίδα στο χάρτη που γράφει «Παρίσι». Οταν θα βρεθεί λιπόθυμος στη μέση του πουθενά, θα επιστρατευτεί ο αδερφός του, ο Βαλτ, ο οποίος τον θεωρούσε νεκρό τα ελευταία τέσσερα χρόνια της απουσίας του. Θα ταξιδέψει από το Λος Αντζελες στο Τέξας για να τον φέρει πίσω στο σπίτι του. Εκεί μαζί με τη γυναίκα του, Αν, ζει και ο μικρός γιος του Τράβις, ο Χάντερ που έχει να δει τον πραγματικό του πατέρα από μωρό. Ο Τράβις επιστρέφει, αρνείται να εξηγήσει γιατί είχε φύγει όλα αυτά τα χρόνια, ενδιαφέρεται μόνο για το που βρίσκεται η νεαρή συζυγός του και μητέρα του Χάντερ, Τζέιν και αποφασίζει, μαζί πλέον με τον γιο του, να την αναζητήσει στο Χιούστον όπου μαθαίνει ότι βρίσκεται...

Η ταινία που χάρισε στον Βιμ Βέντερς το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών, ένα από τα ωραιότερα, πιο μελαγχολικά και αρχετυπικά road movies όλων των εποχών. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή στο ΕΡΤFlix

αγια εμυ

Αγία Εμυ της Αρασέλης Λαιμού

Η ταινία τοποθετείται στην κλειστή κοινότητα των Φιλιππινέζων Χαρισματικών Καθολικών του Πειραιά. Σε αυτήν ανήκει και η νεαρή Εμυ, η οποία νιώθει να έλκεται από μυστηριώδεις δυνάμεις που κατοικούν μέσα της, όταν η αδερφή της Τερέζα μένει έγκυος.

Ενα από τα καλύτερα ντεμπούτα μεγάλου μήκους του σύγχρονου ελληνικού σινεμά, με ειδική μνεία στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, δύο υποψηφιότητες στα Independent Spirit Awards και συμμετοχές και διακρίσεις στα φεστιβάλ του κόσμου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

strange world

Παράξενος Κόσμος (Strange World) του Ντον Χολ

Η ταινία μας μεταφέρει στη μυθική χώρα της Αβαλόνια, όπου τρεις γενιές της θρυλικής οικογένειας εξερευνητών Κλέιντ βρίσκονται σε μια αχαρτογράφητη και επικίνδυνη περιοχή, όπου παραμονεύουν μυθικά πλάσματα. Οι διαφορές τους μπορεί να υπονομεύσουν την, αναμφίβολα, πιο κρίσιμη αποστολή τους.

H νέα περιπέτεια κινουμένων σχεδίων της Disney είναι μια μεγάλη... περιπέτεια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.