Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Νησιά στην Ακρη

Νησιά στην Ακρη - Αη Στρατής

Ο Άη Στράτης είναι ένα νησί στη μέση του Αρχιπελάγους. Το πιο απομακρυσμένο της Ελλάδας από στεριά σε στεριά. Του έλαχε να ζήσει τραυματικά γεγονότα μέσα στο χρόνο. Δεν είναι μόνο οι εξορίες που σημάδευσαν το νησί αλλά και ο μεγάλος σεισμός που ισοπέδωσε τον τόπο όταν 7,1 ρίχτερ ταρακούνησαν συθέμελα τη γη αλλάζοντας για πάντα τη ζωή των κατοίκων. Ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, στο πριν και το μετά από το σεισμό, στον κατεστραμμένο και τον νέο οικισμό, στις πράσινες βελανιδιές και τη γαλάζια θάλασσα ο Άη Στράτης είναι εδώ αναζητώντας τη νέα του ταυτότητα. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Το επεισόδιο προβάλλεται στις 19.30 στην ΕΡΤ 3

Le Guignolo

Ο Μάγκας με τα 1000 Πρόσωπα (Le Guignolo) του Ζωρζ Λοτνέρ

Αφού βγήκε από τη φυλακή, ο Αλεξάντερ Μπορονί πιάνει δουλειά, στις διεθνείς επιχειρήσεις απάτης. Στο αεροπλάνο για τη Βενετία, τα προβλήματα ξεκινούν όταν ένας άγνωστος παραδίδει στον ανυποψίαστο Αλεξάντερ μια θήκη που περιέχει έναν αναπτήρα με το μικροφίλμ μιας μυστικής φόρμουλας, που ορισμένες ξένες δυνάμεις θα ήθελαν να πάρουν στα χέρια τους.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Καλή Τύχη, Λίο Γκράντε

«Καλή Τύχη, Λίο Γκράντε» (Good Luck to you, Leo Grande) της Σόφι Χάιντ

Η 60χρνη Νάνσυ βαρέθηκε να είναι μόνη της. Συντηρητική, ντροπαλή, εσωστρεφής αποφασίζει μία τολμηρή κίνηση: να προσλάβει έναν συνοδό κυριών για να κάνει σεξ. Μόνο που όταν ο νεαρός φτάνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της, εκείνη κλειδώνει. Θα χρειαστούν κουβέντες, εξομολογήσεις, αλκοόλ και ένα άλμα στο κενό για να αποφασίσει η Νάνσυ να πάρει τη ζωή και τη σεξουαλικότητά της στα χέρια της.

Δραμεντί κειμένων και ερμηνειών, με την ερμηνεία της σπουδαίας Εμα Τόμσον να αποζημιώνει με το παραπάνω για τη γραμμικότητα και την ατολμία της κατασκευής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στο Cosmote Cinema 2

last night in soho

Συνέβη στο Σόχο (Last Night in Soho)του Εντγκαρ Ράιτ

H Eλοΐζ είναι ένα 18χρονο κορίτσι του σήμερα που ζει στο παρελθόν. Αγαπά τα 60ς τραγούδια, τα vintage ρούχα, τον ρομαντισμό μιας άλλης νοσταλγικής εποχής. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι μεγάλωσε με τη γιαγιά της, γιατί έμεινε ορφανή σε πολύ μικρή ηλικία. Μπορεί να πηγαζει από την ευαισθησία, τον εύθραυστο ψυχισμό της - μία επικίνδυνη κληρονομιά, καθώς μαθαίνουμε ότι η μητέρα της αυτοκτόνησε. Ή μπορεί να έχει απλώς να κάνει με τη μόδα, τα όνειρά της να γίνει διάσημη σχεδιάστρια. Και τι πιο λαμπερό από τη μόδα των swinging 60s; Οταν γίνεται δεκτή για να σπουδάσει στο London School of Fashion, η Ελοΐζ αφήνει πίσω την επαρχιακή της πόλη και τη γιαγιά της κι ανοίγει τα φτερά της στο μέλλον. Ή, μάλλον, όχι ακριβώς. Τις μέρες, συνεσταλμένη και διστακτική, παλεύει να βρει την ταυτότητά της στη σχολή και στη σχέση της με τους συμφοιτητές της, τις νύχτες όμως ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Κάθε βράδυ που πέφτει για ύπνο στο μικρό της δωμάτιο στο Σόχο, μεταμορφώνεται στη Σάντι - μια λαμπερή κοπέλα, που μάλλον νοίκιαζε το ίδιο δωμάτιο δεκαετίες πριν. Οταν κι εκείνη είχε φτάσει στην πρωτεύουσα με όνειρα να γίνει τραγουδίστρια. Αρχικά, η Ελοΐζ γοητεύεται από αυτό το γεμάτο αυτοπεποίθηση πλάσμα και παίρνει μαθήματα στιλ και γοητείας. Σταδιακά όμως συνειδητοποιεί τι συνέβαινε στα φιλόδοξα κορίτσια των καμπαρέ του Σόχο των 60ς. Και κάπως έτσι, το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη...

Ο Εντγκαρ Ράιτ μάς ξελογιάζει με μια φανταχτερή βουτιά στο swinging 60ς παρελθόν, αλλά για να μάς απογοητεύσει με ένα διδακτικό, υπεραπλουστευμένο #metoo μήνυμα για το παρόν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.55 στο Nova Cinema 1

Plein Soleil 607

Γυμνοί στον Ηλιο (Plein Soleil) του Ρενέ Κλεμάν

Σε μια άψογα φωτογραφημένη από τον θρυλικό Ανρί Ντεκέ Ιταλία, σαγηνευτική κάτω από τον εκτυφλωτικό ήλιο και υποδόρια απειλητική, οι ζωές του Τομ, του Φιλίπ και της Μαρτζ θα διασταυρωθούν σε ένα τρίγωνο ανομολόγητων παθών και απωθημένων. Ο πρώτος, φτωχός αλλά πανέξυπνος καιροσκόπος, έχει έρθει από το Σαν Φρανσίσκο κατ’ εντολή του πατέρα του δεύτερου προκειμένου να πείσει τον άσωτο bon viveur γιο να γυρίσει στο σπίτι. Ο Φιλίπ δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση και χρησιμοποιεί τον Τομ όχι μόνο ως σύντροφο στις κραιπάλες του, αλλά και για να ξεσπά πάνω του υποτιμώντας τον, σε μια ξεκάθαρα εξουσιαστική σχέση υποταγής και λανθάνοντος (υποσυνείδητου;) ομοερωτισμού. Ο Τομ, από τη μεριά του, γοητεύεται τόσο από την προσωπικότητα και τη ζωή του πλούσιου φίλου του, που θα κάνει το παν να την οικοιοποιηθεί. Κατά τη διάρκεια μιας θαλάσσιας εκδρομής στη Νότια Ιταλία με το γιοτ του Φίλιπ και υπό την καταλυτική παρουσία της Μαρτζ, της Γαλλίδας φιλενάδας του, οι διαρκείς ταπεινώσεις, αλλά και τα προσωπικά του καταχθόνια σχέδια που θα έρθουν σταδιακά στην επιφάνεια, θα οδηγήσουν τον Τομ στο (πρώτο του) έγκλημα. Είναι πλέον ελεύθερος να ζήσει τη ζωή που πάντα ονειρευόταν. Ποιο θα είναι, όμως, το τίμημα;

Ο ηλιοκαμένος Αλέν Ντελόν στην πρώτη - και για πολλούς καλύτερη - διασκευή του διάσημου best seller της Πατρίσια Χάισμιθ, «Ο Ταλαντούχος Κος Ρίπλεϊ». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Harmonium 607

Harmonium (Fuchi nι Tatsu) του Κότζι Φουκάντα

Μια τριμελής οικογένεια που αποτελείται από ένα ζευγάρι και μια νεαρή κόρη ζουν μια ήρεμη καθημερινότητα. Η ηρεμία μερικές φορές διαταράσεται από τις ασκήσεις της νεαρής κόρης στο Αρμόνιο και πιο σπάνια, από την άφιξη ενός άντρα. Ψάχνοντας να ξεπληρώσει ένα χρέος και να καλύψει τον χαμένο χρόνο, ο νέος επισκέπτης είναι τόσο ένας καλεσμένος στο σπίτι όσο και εργαζόμενος στο εργαστήριο. Ξαφνικά, η κόλαση ξεσπά και κανένας δεν είναι αθώος.

Στην έκτη ταινία του, ο σκηνοθέτης, Κότζι Φουκάντα αποκαλύπτει τη διάλυση της παραδοσιακής ιαπωνικής οικογένειας, με τρόπο ακριβή και ενοχλητικό.

Η ταινία προβάλλεται σε streaming στο Viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς