Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη 13 Απριλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη 13 Απριλίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


A Nos Amours

A Nos Amours του Μορίς Πιαλά (1983)

Η Σουζάν είναι δεκαπέντε χρονών και ζει τη ζωή ενός κοριτσιού της ηλικίας της. Εχει ένα κύκλο φιλενάδων, κορίτσια λυκείου σαν κι αυτή με γονείς του ιδίου οικογενειακού υπόβαθρου, τεχνίτες και έμποροι που εργάζονται σκληρά και δεν έχουν το χρόνο να αφοσιωθούν στα παιδιά τους. Τα κορίτσια δεν μοιράζονται απλά τα φλερτ και τις ιστορίες τους, αλλά αναδημιουργούν αυτό που δεν έχουν: μια στοργική οικογένεια.

Η ταινία προβάλλεται στο 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας στο πλαίσιο του αφιερώματος Ελλάς - Γαλλία: Συμμαχία. Την ταινία επέλεξε η Αθηνά Τσαγγάρη. Κλείστε εισιτήριο εδώ

klimt 607

**Κλιμτ, ο Ζωγράφος των Αισθήσεων του Ραούλ Ρουίζ (2006)

1900: στην Παγκόσμια Έκθεση του Παρισιού, ο ζωγράφος Γκουστάφ Κλιμτ βραβεύεται με χρυσό μετάλλιο για το έργο του και συναντιέται με εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής... Μέσα από αναμνήσεις, αφηγήσεις και φίλους, ξεδιπλώνεται η ζωή του Αυστριακού ζωγράφου, με τους εντυπωσιακούς -όσο και αισθησιακούς για την εποχή τους- πίνακες, και το μεγάλο πάθος του για τις γυναίκες. Οι πολυάριθμες γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του, ο μεγάλος του έρωτας με τη χορεύτρια Λία Ντε Κάστρο και οι προκλητικοί του πίνακες, που καταδικάστηκαν στην πατρίδα του, αυτή είναι η φλογισμένη ζωή ενός από τους διασημότερους ζωγράφους... Στον ρόλο του Κλιμτ ο Τζον Μάλκοβιτς.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ2

Thor 2

Thor 2: Σκοτεινός Kόσμος του Αλαν Τέιλορ (2013)

Ο Θορ καλείται να σώσει τη Γη και τους Εννέα Κόσμους από έναν εχθρό, που τον καλύπτει ένα αρχαίο πέπλο μυστηρίου, παλαιότερο και από τους αιώνες. Όταν αρχίσει να κάνει αισθητή την απειλητική παρουσία της μια φυλή με αρχηγό τον εκδικητικό Μάλεκιθ, που έχει σκοπό να σπείρει παντού το χάος, ο Θορ καλείται να μπει στο πιο επικίνδυνο μέχρι τώρα προσωπικό μονοπάτι του. Άλλωστε, ούτε ο θεός Όντιν, ούτε ο Άσγκαρντ θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Σε αυτό το μονοπάτι, όμως, θα επανασυνδεθεί με την Τζέιν Φόστερ, αλλά και με μια απρόβλεπτη διάσταση των γεγονότων, που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Περισσότερη δράση, λιγότερο χιούμορ, με το βαρύ σφυρί του Θορ να προσπαθεί στο σίκουελ να σώσει τον κόσμο από μια αρχαία φυλή σκοτεινών ξωτικών που θέλει να ρίξει μαύρο και τίτλους τέλους στο σύμπαν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος».

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ALPHA

Caught in the Net

Παγίδα στο Διαδίκτυο (Caught in the Net) των Βιτ Κλουσάκ και Μπαρμπόρα Χαλούποβα (2020)

Τρεις γυναίκες ηθοποιοί, τρία παιδικά δωμάτια, 10 μέρες, 2.458 σεξουαλικοί παραβάτες. Ένα πείραμα που ρίχνει αναγκαίο φως στο θέμα της αποπλάνησης παιδιών στο ίντερνετ. Τρεις ενήλικες ηθοποιοί που όμως μοιάζουν πολύ νεαρές καλούνται να προσποιηθούν τις δωδεκάχρονες σε ψεύτικα προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε στούντιο πιστά αντίγραφα παιδικών δωματίων, συνομιλούν μέσω τσατ και Skype με άντρες όλων των ηλικιών που τις έχουν αναζητήσει κι έχουν επικοινωνήσει μαζί τους διαδικτυακά. Η συντριπτική πλειοψηφία των αντρών αυτών απαιτούν από τα κορίτσια σεξουαλικά βίντεο και τις στέλνουν φωτογραφίες με τα πέη τους ή συνδέσμους με πορνογραφικό υλικό. Κάποιοι επιχειρούν ακόμη και να τις εκβιάσουν.

Το ντοκιμαντέρ κάνει πρεμίερα στο Cinobo από τις 13 Απριλίου

Filles de Joie

Κορίτσια της Πιάτσας των Φρεντερίκ Φοντέιν και Αν Πολίσεβιτς

Η Αξέλ, η Ντομινίκ και η Κονσό μοιράζονται ένα μυστικό. Ζουν διπλές ζωές. Συναντιούνται κάθε πρωί στο πάρκινγκ του συγκροτήματος κατοικιών τους για να διασχίσουν μαζί τα σύνορα προς το Βέλγιο οπού και εργάζονται. Εκεί, σε ένα οίκο ανοχής; μεταμορφώνονται στην Αθηνά, την Κίρκη και την Ήρα. Κορίτσια της πιάτσας, ηρωίδες της καθημερινότητας, η κάθε μία αγωνίζεται για την οικογένειά της, για να διατηρήσει την αξιοπρέπεια της. Όταν όμως η ζωή της μίας κινδυνεύει, θα ενωθούν για να αντιμετωπίσουν την αντιξοότητα.

Η ταινία προβάλλεται στο 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας στο τμήμα Πανόραμα. Κλείστε εισιτήριο εδώ

Liillys Story

LIlly's Story του Ροβήρου Μανθούλη (2002)

Η τελευταία ταινία του Ροβήρου Μανθούλη με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία. Η ταινία καταγράφει την περιπέτεια μιας ταινίας που δεν κατάφερε να γυρίσει την περίοδο της δικτατορίας με τη Μελίνα Μερκούρη. Ο Μανθούλης τη χαρακτηρίζει ως μια ταινία της εξορίας. Στην αυτοβιογραφία του γράφει: «Στο Lilly’s Story, στην «ταινία της εξορίας» που γύρισα, βρήκα την ευκαιρία, με κάποια αφορμή, να βάλω σκηνές από προηγούμενες ταινίες που δεν είχα προλάβει να γυρίσω! | Στο αφιέρωμα «Μια Τρίτη Ματιά» προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η γαλλική βερσιόν της ταινίας (διάρκειας 106 λεπτών) που αποτελεί ένα νέο μοντάζ της ελληνικής βερσιόν (125’)

Η ταινία προβάλλεται στο αφιέρωμα «Μια Τρίτη Ματιά» στον Ροβήρο Μανθούλη


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς