Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη 6 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη 6 Μαΐου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


Judas and the Black Messiah 607

Judas and the Black Messiah του Σάκα Κινγκ

Η ιστορία του Φρεντ Χάμπτον, του προέδρου των Black Panthers του Ιλινόις και η προδοσία του από έναν πληροφοριοδότη του FBI, τον Γουίλιαμ Ο’ Νιλ. H ταινία του Σάκα Κινγκ που χάρισε το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου στον Ντάνιελ Καλούγια για την ενσάρκωση του μυθικού ηγέτη των Black Panthers. Η ταινία κέρδισε ακόμη Οσκαρ τραγουδιού και ήταν υποψήφια για έξι συνολικά Οσκαρ, ανάμεσα σε αυτά και Καλύτερης Ταινίας αλλά και Β' Ανδρικού Ρόλου στον «Ιούδα», Λακίθ Στάνφιλντ.

Η ταινία προβάλλεται στο Vodafone Οn Demand για συνδρομητές με αποκωδικοποιητή

World War Z

Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ του Μαρκ Φόρστερ

Ενας υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, ο Τζέρι Λέιν, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, προκειμένου να σταματήσει μια θανατηφόρα πανδημία που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε επιθετικά «όντα». Ο ιός, όμως, εξαπλώνεται ραγδαία σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου με αποτέλεσμα να απειλούνται άμεσα με ανατροπή στρατοί και κυβερνήσεις, αλλά και με αποδεκατισμό η ίδια η ανθρωπότητα. O Μπραντ Πιτ είναι το αντίδοτο για τις ορδές των ζόμπι που απειλούν τον πλανήτη, στην κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου best-seller του Μαξ Μπρουκς. Και το φιλμ, αντίδοτο επίσης στα ανόητα blockbusters της σειράς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ΣΚΑΙ

kill bill

Kill Bill Vol. 1 του Κουέντιν Ταραντίνο

Μια γυναίκα με το κωδικό όνομα «Νύφη» αναζητά εκδίκηση από τους πρώην συναδέλφους της σε μια ομάδα δολοφόνων, οι οποίοι έσφαξαν τα μέλη της οικογένειας και τον σύζυγο της στον γάμο της και προσπάθησαν να την σκοτώσουν ρίχνοντας της μια σφαίρα στο κεφάλι, άλλα επιβίωσε και έπεσε σε κώμα. Το πρώτο μέρος του δίπτυχου που αφιέρωσε ο Κουέντιν Ταραντίνο στις αγαπημένες του ταινίες πολεμικών τεχνών από το ασιατικό σινεμά που λάτρεψε ως θεατής. Θρυλική Ούμα Θέρμαν στον κεντρικό ρόλο, μια σειρά από υπέροχες «συναντήσεις» σε κάθε μια από τις βινιέτες της ταινίας, υποδείγματα αισθητικής και κινηματογραφικής απόλαυσης.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο OPEN

Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο 607

Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο του Νίκου Περάκη

Μια μικρή ομάδα φαντάρων πηγαίνει στη βραχονησίδα Πίττα για να αναλάβει υπηρεσία φύλαξης. Τα ξημερώματα της 15ης Αυγούστου 2003 η τουρκική θαλαμηγός «Ege guzeli» (Η ομορφιά του Αιγαίου) επιχειρεί να αποβιβάσει στην Πίττα τρεις ναυαγούς παράνομους μετανάστες, δύο άνδρες και μια εξάχρονη, τους οποίους περιέσωσε πλέοντας σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Εκτός από τον Τούρκο καπετάνιο κι ένα ναύτη, του σκάφους επιβαίνουν δυο υποψήφιες και μία τέως εστεμμένη καλλονή, ένας ρεπόρτερ και ένας καμεραμάν του Bodrum TV, του τοπικού τουρκικού καναλιού που διοργανώνει τα ετήσια καλλιστεία στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της χερσονήσου της Αλικαρνασσού. Η εξαμελής φρουρά του φυλακίου καταλαμβάνει το σκάφος και αναμένοντας άνωθεν διαταγές υποχρεώνει το πλήρωμα να αποβιβασθεί και να φιλοξενηθεί στην νησίδα. Η χάριν μιας φανταρίστικης φάρσας και λόγω άλλων δυσμενών συνθηκών παρακινδυνευμένη επικοινωνία με την μονάδα αφενός, η αυθεντικότητα χαρακτήρων των εθνοφυλάκων, τα εμφανή προσόντα των καλλονών, η φιλοπατρία των συνοδών τους και η απόγνωση των παράνομων μεταναστών αφετέρου, περιπλέκουν μια εγκάρδια και συγχρόνως εκρηκτική συνάντηση, η οποία κλιμακώνεται σε μια παρ' ολίγον σύρραξη μεταξύ των όμορων κρατών.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο MEGA

Dolphin Man 607

Dolphin Man του Λευτέρη Χαρίτου

Για όσους γνωρίζουν έστω και λίγο από τη ζωή του Ζακ Μαγιόλ, το «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου είναι η δικαίωση μιας ιστορίας που έγινε διάσημη λόγω της πρωτοφανούς επιτυχίας του «Απέραντου Γαλάζιου» του Λικ Μπεσόν, σε μια ταινία, όμως, που λίγη σχέση είχε με την πραγματικότητα του θρύλου της ελεύθερης κατάδυσης, του ανθρώπου που όχι μόνο έφτασε πρώτος στα 100 μέτρα βάθος αλλά που συνέδεσε το άθλημα με φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ανθρώπινη αντοχή, τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, τη σημασία του να συνεχίζεις όταν όλα υπαγορεύουν ότι πρέπει να σταματήσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ αλλά και την γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 23.40

Left Handed Woman 607

Η Αριστερόχειρας Γυναίκα του Πέτερ Χάντκε

Οταν ο σύζυγος επιστρέφει από ένα επαγγελματικό ταξίδι, η γυναίκα του, χωρίς εξηγήσεις του ζητά να αφήσει εκείνη και τον γιο τους. Η ταινία εξερευνά την μοναξιά της νέας πραγματικότητας, τόσο για την νεαρή γυναίκα, όσο και για τον άνδρα και το παιδί τους. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του συγγραφέα Πέτερ Χάντκε βασισμένο στην ομότιτλη νουβέλα του και στη θέση του παραγωγού ο Βιμ Βέντερς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται online από τη StraDa Films στο Viva.gr

the mitchells

«Oι Μίτσελ και η Εξέγερση των Μηχανών» (The Mitchells vs the Machines, 2021) του Μάικ Ριάντα

Η Κέιτι Μίτσελ από μικρή ένιωθε πως δεν ταιριάζει με κανέναν, ούτε καν με την ίδια την οικογένειά της και όνειρό της ήταν πάντα να πάει σε σχολή κινηματογράφου. Οταν το όνειρό της γίνεται επιτέλους πραγματικότητα και ετοιμάζεται να φύγει για το πανεπιστήμιο, ο πατέρας της συνειδητοποιεί πόσο πολύ έχουν απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον. Ετσι αποφασίζει να πάρει όλη την οικογένεια μαζί σε ένα ταξίδι για να συνοδεύσουν την Κέιτι στη σχολή, με σκοπό να τα ξαναβρούν. Μόνο που μια εξέγερση από ρομπότ τους χαλάει τα σχέδια, κάνοντάς τους την τελευταία οικογένεια πάνω στη Γη και τους μόνος που μπορούν να σώσουν την ανθρωπότητα. Σε ένα animation από τους δημιουργούς του «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν», που δεν κατεβάζει ρυθμούς από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, βάζοντας υποψηφιότητα για τα Οσκαρ του 2022. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους

Στο Κάμπινγκ 607

Στο Κάμπινγκ του Ανδρέα Θωμόπουλου

Σειρά 13 επεισοδίων που περιγράφει τις σχέσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους πελάτες ενός κάμπινγκ στην Πελοπόννησο (έχει γυριστεί σε κάμπινγκ της παραλίας του Δρεπάνου Αργολίδας). Κεντρικά πρόσωπα είναι ο ιδιοκτήτης Τάκης και ο Μήτσος, που ήρθε απ' το χωριό Αραχναίο για να αναλάβει τη φροντίδα των αλόγων που νοίκιασε ο πατέρας του στον Τάκη για το καλοκαίρι («Σχολή ιππασίας» στο κάμπινγκ). Ο Μήτσος θα ζήσει έναν έρωτα με την Γερμανίδα Σαμάνθα, που θα τελειώσει μαζί με το καλοκαίρι. Καταπληκτικό καστ με τον Νίκο Καλογερόπουλο (σε διπλό ρόλο) και τον Τάκη Μόσχο να κλέβουν την παράσταση.

Η θρυλική σειρά της ΕΡΤ που έκανε πρεμιέρα στις 7 Μαΐου του 1989 διαθέσιμη στην πλατφορμα της ERTFLIX


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς