Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


The People Upstairs

Οι Γείτονες από Πάνω (The People Upstairs | Sentimental) του Σεσκ Γκέι

Ο Χούλιο και η Άνα είναι ένα ζευγάρι που κυρίως καυγαδίζει. Ένα βράδυ, η Άνα αποφασίζει να καλέσει για δείπνο τους γείτονές τους που ζουν από πάνω, τον Σάλβα και τη Λόρα, παρά το γεγοός πως ο Χούλιο δεν τους συμπαθεί για διάφορους λόγους, ένας από τους οποίους είναι ότι ακούγονται συχνά όταν κάνουν σεξ. Όσο η βραδιά προχωρά, διάφορα μυστικά για τα 2 ζευγάρια βγαίνουν στην επιφάνεια.

Μια κωμωδία για τον γάμο και τις σχέσεις από τον σκηνοθέτη του «Τρούμαν», Σεσκ Γκέι, βασισμένο στο πετυχημένο θεατρικό έργο του ιδίου. Υποψήφιο για 5 Βραβεία Goya. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

Ιωάννης ο Βίαιος 607

Online Προβολές του αφιερώματος Ελλάδα-Γαλλία: Κινηματογραφικές συναντήσεις

Στην online πλατφόρμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος μπορείτε να δείτε δωρεάν πέντε υπέροχες ταινίες: «Το Μπλόκο» του Αδωνι Κύροου, τη «Διαθήκη του Ορφέα» του Ζαν Κοκτό, τον «Ιωάννη τον Βίαιο» της Τώνιας Μαρκετάκη, το «Κιέριον» του Δήμου Θέου και το ντοκιμαντέρ «Ο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμο» του Ροβήρου Μανθούλη. Στην πλατφόρμα της Γαλλικής Ταινιοθήκης θα βρείτε επίσης δύο ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους: «Μιλώντας για τον κινηματογράφο, κεφάλαιο 21, Τα αντι-μαθήματα του Ανρί Λανγκλουά» του Χάρι Φίσμπαχ (1977) και το «Συνομιλία με τον Ανρί Λανγκλουά του Πιερ-Αντρέ Μπουτάνγκ (1975). Οι ταινίες προβάλλονται σε παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Paris PIeds Nus

Ξυπόλυτοι στο Παρίσι (Paris Pieds Nus) των Ντομινίκ Αμπέλ, Φιόνα Γκόρντον, 2016

Η Φιόνα, μια βιβλιοθηκάριος από μικρή καναδική πόλη, λαμβάνει γράμμα απελπισίας από την 93χρονη θεία της Μάρθα που ζει στο Παρίσι. Η Φιόνα μπαίνει στο πρώτο αεροπλάνο και ανακαλύπτει πως η θεία είναι εξαφανισμένη.

Δείτε την ταινία εντελώς δωρεάν στο site του Festival Scope από τις 21 Σεπτεμβρίου και για έναν μήνα. Ολες οι ταινίες είναι διαθέσιμες δωρεάν για 1000 θεάσεις.

squid game

Squid Game

«To Παιχνίδι του Καλαμαριού» διαδραματίζεται στην Νότια Κορέα των «Παρασίτων», μια ριζικά άνιση οικονομικά κοινωνία, στην οποία ο ήρωας της σειράς προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με αμέτρητα χρέη που συσσωρεύονται, μια διαλυμένη οικογένεια και καμμιά ελπίδα να φέρει βόλτα. Μέχρι την στιγμή που στο χείλος της ύστατης απελπισίας θα δεχτει μια πρόταση που πολύ απλά δεν μπορεί να αρνηθεί, να συμμετάσχει σε ένα μαραθώνιο από ομαδικά παιχνίδια μαζί με μερικές εκατοντάδες ακόμη παίκτες που βρίσκονται στην ίδια θέση με αυτόν. Το χρηματικό έπαθλο από αυτή την φαινομενικά αθώα δοκιμασία είναι τόσο μεγάλο ώστε να κάνει τους πάντες να προβλέψουν μια εξαιρετικά σημαντική λεπτομέρεια που δεν γνωρίζουν από την αρχή: Οποιος δεν τα καταφέρνει σε κάθε ένα από τα παιχνίδια, δεν χάνει απλά, αλλά χάνει την ζωή του. Οχι στο παιχνίδι, αλλά κανονικά.

Η κορεάτικη σειρά του Netflix ανέβηκε στο νούμερο ένα της πλατφόρμας στις Η.Π.Α. Και σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο. Δικαιολογημένα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Ολόκληρη η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix.

aquaman main

Aquaman του Τζέιμς Γουάν

Ο Aρθουρ Κάρι, μισός άνθρωπος, μισός Ατλάντειος, εξερευνά το ταξίδι της ζωής του, ένα ταξίδι, που δεν θα τον αναγκάσει απλώς να συμβιβαστεί με την πραγματική του ταυτότητα αλλά και να ανακαλύψει αν είναι άξιος να εκπληρώσει το δικό του πεπρωμένο: να διεκδικήσει δηλαδή το θρόνο του μυθικού βασιλείου, να γίνει βασιλιάς και να εξουσιάσει όλα τα πλάσματα του βυθού, αποτρέποντας τα καταστροφικά σχέδια των εχθρών του.

Περισσότερο εξωφρενική απ όσο μπορείτε να φανταστείτε, ατρόμητα ποπ και ανερυθρίαστα σαχλή, αυτή η superhero εξτραβαγκάντζα του Τζέιμς Γουάν είναι απροσδόκητα απολαυστική. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star.

john wick 607

John Wick των Ντέιβιντ Λιτς, Τσαντ Σταχέλσκι

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της αγαπημένης του συζύγου, ο Τζον Γουικ λαμβάνει ένα τελευταίο δώρο από εκείνη: ένα κουτάβι με το όνομα Ντέιζι κι ένα σημείωμα που τον προτρέπει να μην ξεχάσει ν’ αγαπά. Ο θρήνος του διακόπτεται απότομα, όταν ο αδίστακτος Γιόζεφ και η συμμορία του εισβάλλουν στο σπίτι του, αφήνοντας τον ίδιο αναίσθητο και την Ντέιζι νεκρή. Δίχως να το γνωρίζουν, μόλις ξύπνησαν έναν από τους πιο επικίνδυνους δολοφόνους του υπόκοσμου. Η αναζήτηση του Τζον για το κλεμμένο αυτοκίνητο που του πήρε η συμμορία, τον οδηγεί σε μια μυστική κοινότητα της Νέας Υόρκης, όπου κάποτε ο ίδιος ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων. Οταν μαθαίνει ότι ο Γιόζεφ είναι ο μοναχογιός ενός παλιού του συνεργάτη, θα αναζητήσει την εκδίκηση. Ο πατέρας του Γιόζεφ εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για το Τζον Γουικ, προκειμένου να μη φτάσει ποτέ στο γιο του. Με έναν ολόκληρο στρατό στο κατόπι του, ο Τζον μετατρέπεται ξανά στη φονική μήχανη που φοβόταν ολόκληρος ο υπόκοσμος, κηρρύσοντας έναν πόλεμο στον οποίο μπορεί να χάσουν και οι δύο πλευρές.

Μεταμοντέρνο b-movie ή μια στιλιζαρισμένη ανοησία; Δεν χρειάζετε να πάρετε θέση. Το «John Wick» είναι και τα δύο. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Star.

Shawshank

Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ (The Shawshank Redemption) του Φρανκ Ντάραμποντ

Η ταινία βασίζεται στη νουβέλα του Στίβεν Κινγκ με τον τίτλο "Rita Hayworth and Shawshank Redemption" και εξιστορεί τη ζωή του Άντι Ντουφρέιν, ενός τραπεζίτη, ο οποίος περνάει άδικα δύο δεκαετίες στη φυλακή Σώσανκ. Εκεί αναπτύσσει φιλία με τον λαθροδιακινητή Ρεντ, εργάζεται για τον διεφθαρμένο διευθυντή Σάμιουελ Νόρτον, και μαθαίνει να προσαρμόζεται στη σκληρή ζωή της φυλακής.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.50 στο Nova Cinema 2.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.