Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


anna karenina

Αννα Kαρένινα (Anna Karenina) του Τζο Ράιτ

Στην αριστοκρατική Ρωσία του 1874, η Αννα Καρένινα, παντρεμένη με μεγαλύτερό της, εξέχοντα πολιτικό, ερωτεύεται έναν νεαρό αξιωματικό του στρατού και αψηφά τις συμβάσεις της ρωσικής αστικής τάξης: εγκαταλείπει τον σύζυγο και τον γιο της για να ζήσει με τον εραστή της. Ομως, η ζήλια είναι πιο ισχυρή από τον έρωτα και η Καρένινα σταδιακά οδηγείται στην αυτοκαταστροφή.

Ο σκηνοθέτης των λογοτεχνικών κλασικών Τζο Ράιτ («Εξιλέωση», «Περηφάνια και Προκατάληψη») επιχειρεί μία τολμηρή, στυλιστική ανάγνωση της «Αννα Καρένινα» του Τολστόι, επιτυγχάνει στη φόρμα και χάνει στα σημεία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ΑΝΤ1

Beauty and the Beast 607

Η Πεντάμορφη και το Τέρας (Beauty and the Beast) του Μπιλ Κόντον

Η Μπελ είναι μια νεαρή κοπέλα που φυλακίζεται από το Τέρας στο κάστρο του, ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του πατέρα της, Μορίς. Παρά τον φόβο της, γίνεται φίλη με το στοιχειωμένο προσωπικό του κάστρου και μαθαίνει να προσπερνά την εξωτερική εμφάνιση του Τέρατος, διακρίνοντας την αληθινή καρδιά του Πρίγκιπα που κρύβεται μέσα του. Εντωμεταξύ, ένας κυνηγός που ακούει στο όνομα Γκαστόν έχει βαλθεί να παντρευτεί την Μπελ, αλλά και να κατατροπώσει το Τέρας με κάθε κόστος.

H Disney ζωντανεύει ένα από τα πιο κλασικά της κινούμενα σχέδια σε μια ταινία που νιώθεις σαν να βλέπεις για πρώτη φορά ενώ μέσα σου νιώθεις απέραντα ασφαλής για το γεγονός ότι τη γνωρίζεις από το πρώτο ως το τελευταίο της λεπτό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

το τανγκό των χριστουγέννων 607

Το Τανγκό των Χριστουγέννων του Νίκου Κουτελιδάκη

Στη διάρκεια της δικτατορίας, σ’ ένα στρατόπεδο στον Εβρο, τέσσερις άνθρωποι βασανίζονται από τις κρυφές τους επιθυμίες. Ο Συνταγματάρχης Λόγγος είναι παντρεμένος κι ερωτευμένος με μια νεαρή γυναίκα που δεν τον αγαπά. Ο Υπολοχαγός Στέφανος Καραμανίδης τη διεκδικεί υπερβαίνοντας τον εαυτό του: θέλει να μάθει τανγκό για να τη χορέψει στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του στρατοπέδου. Τα βήματα θα του τα διδάξει ο στρατιώτης Λαζάρου, καλλιτεχνική φύση, που βλέπει στο πρόσωπο του Καραμανίδη την αλήθεια με την οποία δε θα έρθει ποτέ αντιμέτωπος.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη, ένα ερωτικό δράμα με πολιτικό ντεκόρ, εμπορική προοπτική και σέξι καστ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στο Mega

101 dalmatians 607

Τα 101 Σκυλιά Της Δαλματίας (101 Dalmatians) του Στίβεν Χέρεκ

Μια τυχαία βόλτα στο πάρκο του Σαιντ Τζέιμς θα έχει ως αποτέλεσμα δύο σκυλιά Δαλματίας, ο Πόνγκο και η Περντίτα να ερωτευτούν σφοδρά. Τόσο σφοδρά, που ακόμα και οι ιδιοκτήτες τους, ο Ρότζερ και η Ανίτα, δεν θα γλιτώσουν ούτε αυτοί από τα βέλη του έρωτα. Η ευτυχία όλων όμως ανατρέπεται, όταν η διάσημη και τρομερή σχεδιάστρια μόδας, Κρουέλα Ντε Βιλ, στον οίκο μόδας της οποίας εργάζεται η Ανίτα, αποφασίζει να φτιάξει τη μεγαλύτερη και πιο φανταχτερή γούνα από... δέρμα σκυλιών Δαλματίας! Για το λόγο αυτό, οι απαγωγές των χαριτωμένων τετράποδων στο Λονδίνο δεν έχουν τελειωμό. Ανάμεσα σε αυτές και των μικρών κουταβιών του Πόνγκο και της Περντίτα, που αμέσως αποφασίζουν να κινήσουν γη και ουρανό για να σώσουν τα βλαστάρια τους, αλλά και τα υπόλοιπα ενενήντα εννιά σκυλάκια από τα νύχια της άπληστης και αδίστακτης Κρουέλας Ντε Βιλ. Άραγε, θα προλάβουν;

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον Alpha

Δε θέλω να γίνω δυσάρεστος 607 2

Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος Αλλα Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό του Γιώργου Γεωργόπουλου

Ο Αρης είναι ένας 35χρονος που μεγάλωσε με τη βεβαιότητα ότι η ζωή του ανήκει. Αυτό το γνωστό δικαίωμα/προνόμιο που κουβαλούν αβίαστα στο βλέμμα και τη συνείδησή τους μερικοί άνθρωποι. Σταδιακά κέρδισε την εμπιστοσύνη του ιδιοκτήτη του εργοστασίου που εργάζεται, ανέβηκε στην πυραμίδα εξουσίας, και τώρα περιμένει να πάρει τα κλειδιά της διεύθυνσης. Αν όμως στην επαγγελματική του ζωή έδειξε πίστη, πειθαρχία κι επιμονή, στην προσωπική του έφευγε. Αφηνε πίσω σχέσεις, υποσχέσεις, συντρόφους. Ολες οι πρώην του αισθάνονται προδομένες. Ενας άντρας που φροντίζει με επιμέλεια το bonsai δεντράκι που κρατά στο κομοδίνο του, αλλά όχι τις γυναίκες που κρατά αγκαλιά στο κρεβάτι του. Ενα γύρισμα της τύχης όμως τον φέρνει αντιμέτωπο με το παρελθόν και τον εαυτό του. Γίνεται φορέας ενός νέου κι άκρως επικίνδυνου ιού, που οι γιατροί ακόμα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν. Ο ιός μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή, μεταλλάσσεται γοργά και καταλήγει θανατηφόρος, αλλά μόνο για τις γυναίκες. Η viral επιδημία έχει εξαπλωθεί μέσα σε λίγες μέρες σε όλο τον κόσμο - γυναίκες πεθαίνουν στους δρόμους, στα αυτοκίνητα, στα γραφεία. Οι άντρες όχι. Παραμένουν μόνο φορείς. Ο Αρης είναι η μοναδική ελπίδα για τη δημιουργία ενός εμβολίου. Αρκεί, γυρνώντας προς τα πίσω, να ξανασυναντήσει όλες τις γυναίκες της ζωής του και να ανακαλύψει ποια σύντροφός του τον κόλλησε αρχικά. Εκείνες τον μισούν. Εκείνος, δεν θέλει να γίνει δυσάρεστος, αλλά πρέπει να μιλήσουν για κάτι πολύ σοβαρό.

Με τη δεύτερη ταινία του, ο σκηνοθέτης του «Tungsten» αποδεικνύει ότι έχει μία ξεχωριστή κινηματογραφική γλώσσα στην οποία επιτρέπουμε και τις πιο δυσάρεστες αλήθειες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

natale

Σχεδόν Χριστούγεννα του Φραντσέσκο Λάτζι (2020)

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και τα τρία αδέλφια Ντι Καράτσε προσκαλούνται στο πατρικό τους σπίτι: η μητέρα τους είναι πολύ άρρωστη και πριν πεθάνει έχει κάτι σημαντικό να τους πει. Ο Ιζιντόρο, πωλητής μιας σπάνιας ποικιλίας κόκκινης πιπεριάς που ζει ακόμα στο πατρικό τους, η Κιάρα που μόλις χώρισε και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, και ο Μικελίνο που πουλάει πετρέλαιο στους Κινέζους, συναντιούνται για να επισκεφτούν στη συνέχεια την μητέρα τους που νοσηλεύεται εκεί κοντά. Μαζί τους είναι και η Μίριαμ, η νέα σύντροφος του Μικελίνο. Μαζί θα θυμηθούν την παιδική τους ηλικία και θα μιλήσουν για τη ζωή τους όπου η μητέρα τους έπαιξε βασικό ρόλο. Πρόκειται για κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου από τον ίδιο σκηνοθέτη και τους ίδιους συντελεστές. |

Η ταινία θα προβάλλεται από τις 30 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου στο Italy on Stage.

When the Trees Fall

When the Trees Fall (Koly Padayut Dereva) της Μαρίσια Νικίτιουκ

Η ιστορία τριών μικρών επαναστατων, της μικρής Βίτκα, της ξαδέλφης της Λαρίσα και του αγορίου της Σκαρ στην ουκρανική επαρχία. Η Λαρίσα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι μετά το θάνατο του πατέρα της, το χωριό την εξοστρακίζει επειδή αγαπάει τον μικροεγκληματία Σκαρ, μέχρι που η Λαρίσα μαθαίνει τη μυστική ιστορία της γιαγιάς της. Από τα νέα ταλέντου του ουκρανικού σινεμά, επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βερολίνου, βραβείο των κριτικών της Ουκρανίας για την ανακάλυψη του 2018.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ArteKino


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς