Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Μεγάλη Πέμπτη, 21 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Μεγάλη Πέμπτη, 21 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


the green mile

Το Πράσινο Μίλι (The Green Mile) του Φρανκ Ντάραμποντ

Τη δεκαετία του '30, οι δεσμοφύλακες της πτέρυγας μελλοθανάτων ενός σωφρονιστικού ιδρύματος θα βρεθούν σε πραγματικό ηθικό δίλημμα καθώς θα διαπιστώσουν ότι το επόμενο «θύμα» τους, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία δύο κοριτσιών, είναι ένα καλοκάγαθο άτομο, που διαθέτει το χάρισμα να θεραπεύει με τα χέρια του.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Star

the passion of the christ 607

Τα Πάθη του Χριστού (The Passion of the Christ) του Μελ Γκίμπσον

Οι τελευταίες δώδεκα ώρες του Ιησού Χριστού. Η σύλληψη, η περιφορά του από το ιερατείο στον Πόντιο Πιλάτο, τα βασανιστήρια, η πορεία προς τον Γολγοθά και η σταύρωση. Ισως ότι πρέπει για Μεγάλη Πέμπτη εν μέσω πανδημίας.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Σκάι

Ο Ιησούς Από Τη Ναζαρέτ 607

Ο Ιησούς Από Τη Ναζαρέτ (Jesus of Nazareth) του Φράνκο Τζεφιρέλι

Είναι αδύνατον να έρθει το Πάσχα, χωρίς να παρακολουθήσεις για χιλιοστή φορά το έπος του Τζεφιρέλι σε καθημερινές προβολές. Η μίνι σειρά με το καστ που θα ζήλευαν ο Γούντι Αλεν κι ο Ρόμπερτ Αλτμαν μαζί, έχει λάβει διαστάσεις σχεδόν «Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης» στην Ελλάδα, με την υποχρεωτική προβολή της κάθε Μεγάλη Εβδομάδα (φέτος επίσης) να έχει σώσει άπειρους από εμάς στα σχολικά χρόνια. Τότε που το να παρακολουθήσουμε μια καλογυρισμένη ταινία για έναν θαυματουργό ήρωα ήταν απείρως προτιμότερο από το να ανοίξουμε και να διαβάσουμε ένα κακογραμμένο σχολικό βιβλίο. Η εικόνα του Ρόμπερτ Πάουελ έχει καθορίσει το ίματζ του Χριστού σε απόλυτο βαθμό και η ιταλοβρετανική συμπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι έχει γίνει πιο Κανόνας κι από την ίδια την Καινή Διαθήκη. Διαβάστε τα recaps/κριτικές του Flix.

Δείτε το τρίτο μέρος απόψε στις 21.30 στον ΑΝΤ1

ουζερί τσιτσάνης 607

Ουζερί Τσιτσάνης του Μανούσου Μανουσάκη

Θεσσαλονίκη, 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Ομως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης και παθιασμένη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Ελληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.

Ταινία εποχής που χάνει την ευκαιρία να μεταμορφωθεί σε χορταστικό, ουσιαστικό, απολαυστικό σινεμά για το πλατύ κοινό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.15 στον Alpha

Peterloo

Peterloo του Μάικ Λι

Στις 16 Αυγούστου του 1819, λίγα χρόνια μετά τη λήξη των Ναπολεόντειων Πολέμων, στο St. Peter’s Field του Μάντσεστερ έλαβε χώρα μια από τις μεγαλύτερες σφαγές στην ιστορία της αγγλικής ιστορίας, όταν το ιππικό επιτέθηκε σε πλήθος αρκετών δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως μέλη της εργατικής τάξης αλλά και εκπροσώπους του τύπου, σουφραζέτες και μέλη οργανώσεων που μάχονταν για τα δικαιώματα του απλού λαού (οι μαρτυρίες της εποχής ανέφεραν ότι παρόντες ήταν 60.000 με 80.000 άνθρωποι), οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί ειρηνικά για να ζητήσουν μεταρρυθμίσεις που θα εξασφάλιζαν τη δίκαιη εκπροσώπησή τους στη Βουλή.

Επιμένοντας στην κοινωνική ματιά που τον καθιέρωσε και εστιάζοντας στη μεγάλη σφαγή στο Μάντσεστερ του 1819 που όρισε μια νέα εποχή για την αγγλική ιστορία, ο Μάικ Λι ανεβάζει τους τόνους και το επίπεδο της παραγωγής, όμως παρουσιάζει τελικά μια ταινία ικανή αλλά και ασφαλή μέσα στις χαρακτηριστικές, κινηματογραφικές του δυνάμεις. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Open

Loro

Loro του Πάολο Σορεντίνο

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σπουδαίος Ιταλός δημιουργός Πάολο Σορεντίνο (Η Τέλεια Ομορφιά) συνεργάζεται ξανά με τον καταπληκτικό πρωταγωνιστή Τόνι Σερβίλο, σε μία ακόμα εκστατική και πληθωρική ταινία που, αν και βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά, επιστρατεύει τη μυθοπλασία για να δημιουργήσει το πορτρέτο της Ιταλίας υπό την επήρεια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.Καλύπτοντας τα χρόνια μεταξύ 2006 και 2010, το δίδυμο μεταφέρει σκηνές από την πολύκροτη ζωή του μεγιστάνα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας,

Η βιογραφία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά τον Πάολο Σορεντίνο γίνεται από δύο μέρη, μια ενιαία αλλά άνιση ταινία, με στιγμές μεγαλείου αλλά και υπερφιλόδοξης αποτυχίας, χαρακτηριστικής και του κεντρικού της ήρωα ερμηνευμένου στην εντέλεια από τον ηθοποιό-φετιχ του Ιταλού σκηνοθέτη, Τόνι Σερβίλο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.20 στην ΕΡΤ 2

Vasy's Odyssey 607

Η Οδύσσεια του Βάση (Vasy's Odyssey) του Βασίλη Παπαθεοχάρη

O Bάση (Βασίλης) είναι ένας νεαρός Καρδιτσιώτης, που τα τελευταία 10-15 χρόνια ζει στο Αλικάντε της Ισπανίας. Φιλόδοξος κινηματογραφιστής, κάνει όνειρα για την μεγάλη καριέρα, αλλά δεν έχει καταφέρει να πουλήσει κανένα σενάριο. Δουλεύει στο πλυντήριο αυτοκινήτων του κολλητού του, ενός καπάτσου Ισπανού φαφλατά, που, αναλαμβάνοντας χρέη παραγωγού, τού μπολιάζει συνεχώς τις ελπίδες για το αμερικάνικο όνειρο, αλλά δεν καταφέρνει τίποτα για να βοηθήσει – μόνο να τον βουλιάζει περισσότερο στα χρέη. Οταν η μητέρα του, τού ζητάει να επιστρέψει στην Καρδίτσα για το Πάσχα, ο Βάση σκέφτεται ότι οι γονείς του είναι η τελευταία του ελπίδα: να πουλήσουν κάτι στρέμματα του παππού, να ξεχρεώσει, να κάνει την ταινία του.

Μια ταινία που ερωτεύεσαι κεραυνοβόλα και δέχεσαι αμαχητί να συνταξιδέψεις μαζί της μέχρι το ελληνικό Πάσχα (στο χωριό) κι ακόμη παραπέρα. Ντεμπούτο του Βασίλη Παπαθεοχάρη από την μακρινή Ισπανία μέχρι τις σινεφίλ αναφορές στο αμερικανικό ανεξάρτητο σινεμά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται σε πρώτη προβολή στο Cinobo από τις 19 Απριλίου


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς