Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


where the wild things are

Στη Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων (Where the Wild Things Are) του Σπάικ Τζόνζι

O μικρός Μαξ νιώθει ότι κανείς στον κόσμο δεν τον καταλαβαίνει. Αποφασίζει λοιπόν να το σκάσει από το σπίτι του και να βρει έναν άλλον κόσμο, τον κόσμο της φαντασίας του που είναι σίγουρος ότι υπάρχει. Ξεκινάει ένα ταξίδι στη θάλασσα και φτάνει Στην Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων. Τα πλάσματα των στέφουν βασιλιά τους και τότε ξεκινούν τα προβλήματα για τον Μαξ. Ο Σπάικ Τζόνζι, ο πρωτοπόρος κινηματογραφικός παραμυθάς με το τρελό βλέμμα και τη ρομαντική καρδιά, διασκευάζει το δημοφιλές στην Αμερική κλασικό βιβλίο του Μόρις Σέντακ σε μία ταινία που σου θυμίζει πόσο δύσκολο είναι να είσαι παιδί και να προσπαθείς να καταλάβεις τον κόσμο. Και πόσο μαγικό ταυτόχρονα...

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Οpen

love me not 607

Love Me Not του Αλέξανδρου Αβρανά

Ενα ζευγάρι προσλαμβάνει νεαρή μετανάστρια για να γίνει παρένθετη μητέρα. Ως φιλοξενούμενη των εργοδοτών της, απολαμβάνει την πλούσια ζωή τους, ενώ μοιάζει να δένεται και να συνυπάρχει αρμονικά μαζί τους. Ωστόσο, κάτω από την επιφάνεια, μια πλουσιοπάροχη ασφάλεια ζωής προϋποθέτει το τίμημα μιας ανθρώπινης ζωής, προκειμένου να εισπραχθεί.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 2

kill bill

Kill Bill Vol. 1 του Κουέντιν Ταραντίνο

Μια γυναίκα με το κωδικό όνομα «Νύφη» αναζητά εκδίκηση από τους πρώην συναδέλφους της σε μια ομάδα δολοφόνων, οι οποίοι έσφαξαν τα μέλη της οικογένειας και τον σύζυγο της στον γάμο της και προσπάθησαν να την σκοτώσουν ρίχνοντας της μια σφαίρα στο κεφάλι, άλλα επιβίωσε και έπεσε σε κώμα.

Το πρώτο μέρος του δίπτυχου που αφιέρωσε ο Κουέντιν Ταραντίνο στις αγαπημένες του ταινίες πολεμικών τεχνών από το ασιατικό σινεμά που λάτρεψε ως θεατής. Θρυλική Ούμα Θέρμαν στον κεντρικό ρόλο, μια σειρά από υπέροχες «συναντήσεις» σε κάθε μια από τις βινιέτες της ταινίας, υποδείγματα αισθητικής και κινηματογραφικής απόλαυσης.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.15 στο Open

Flee

Φυγή (Flee) του Γιόνας Πόερ Ρασμούσεν

Ο Αμίν (αυτό δεν είναι το αληθινό του όνομα) είναι φίλος του σκηνοθέτη και δέχτηκε να του αφηγηθεί την ιστορία του αλλά κρατώντας την ανωνυμία του, κάτι που συνέτεινε στην επιλογή του animation ως μέσο εικονογράφησής της. Μια επιλογή που λειτουργεί απόλυτα και συναρπαστικά, μεταμορφώνοντας μια ούτως ή άλλως έντονα προσωπική αφήγηση, σε κάτι που σε παρασύρει και σε εμπλέκει, δίνει στην ιστορία τον αντίκτυπο που της αξίζει και κυριολεκτικά χρωματίζει τις λέξεις του Αμίν με τη βαρύτητα που δικαιούνται.

Ενα συγκλονιστικό, αριστοτεχνικό, υπέροχο ντοκιμαντέρ. υποψήφιο για 3 Βραβεία Οσκαρ (Διεθνούς Ταινίας, Ντοκιμαντέρ & Αnimation) και για το βραβείο κοινού LUX. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

Moonlight

«Moonlight» (2016) του Μπάρι Τζέκινς

Η ταινία ξεδιπλώνεται σε τρεις ενότητες. Στην πρώτη, το αγοράκι, ο Σαϊρόν, ο «Little», διεκδικεί την αγάπη της μητέρας του που νοιάζεται περισσότερο για το επόμενο φιξ της και απορεί γιατί τον τραμπουκίζουν οι συμμαθητές του: στο πρόσωπο του ντίλερ της γειτονιάς του θα βρει την πατρική φιγούρα που αναζητά. Στη δεύτερη, την πιο προφανή και προβλέψιμη, ο έφηβος Σαϊρόν μαθαίνει ν’ απαντά στη βία με βία και να πληρώνει γι’ αυτό. Ενώ στην τρίτη, ο ενήλικος Σαϊρόν, ο «Black», έχει φορέσει τα χαρακτηριστικά που θεωρεί ότι του μοίρασε η μοίρα, αλλά με την πιο αφοπλιστική, ανυψωτική ειλικρίνεια απέναντι στις επιθυμίες του. Το «Moonlight» είναι μια ιστορία που στα χέρια ενός άλλου σκηνοθέτη θα γινόταν εύκολα ένα μίζερο δράμα. Είναι η ιστορία ενός μικρού μαύρου αγοριού που του αρέσουν τ’ αγόρια και που μεγαλώνει στο πιο σκληρό, βίαιο, επιθετικό περιβάλλον, προσπαθώντας να επιβιώσει, όχι αλλάζοντας την ταυτότητά του, αλλά παρατηρώντας τη να μεταβάλλεται με ενστικτώδη περιέργεια.

Οταν το φεγγαρόφωτο, μάς λέει ο Τζένκινς, διασκευάζοντας το θεατρικό έργο του Ταρέλ Αλβιν ΜακΚρέινι, πέφτει πάνω στο μαύρο δέρμα, το κάνει να φαίνεται μπλε. Γιατί στο «Moonlight», τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται, τίποτα δεν περιορίζεται στο πλαίσιο που έχει προκαθοριστεί γι’αυτό. Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας 2017. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Cosmote Cinema 2

Μήλα 607 1

Μήλα του Χρήστου Νίκου

Eνας 40χρονος άντρας τριγυρίζει στο απεριποίητο, ακατάστατο διαμέρισμά του με εμφανή σημάδια κατάθλιψης. Κλείνει την πόρτα πίσω του και βγαίνει στο δρόμο. Σε έναν κόσμο αλλόκοτο. Σε μια Αθήνα χτυπημένη από μία ανεξήγητη πανδημία: οι κάτοικοί της, ξαφνικά, ξεχνούν. Ποιοι είναι, τι κάνουν, πού πήγαιναν, πού είναι το σπίτι τους, υπάρχει κάποιος που τους περιμένει εκεί; Ο ήρωας αποκοιμιέται στη νυχτερινή διαδρομή του αστικού λεωφορείου κι όταν ξυπνά στο τέρμα, έχει φτάσει κι ο ίδιος στο δικό του. Χαμένος. Ενα ακόμα κρούσμα. Το Νο 14842. Γιατροί τον περιμαζεύουν και τον οδηγούν στα ειδικά κέντρα αποκατάστασης μνήμης. Ολοι στα γύρω δωμάτια, γυναίκες και άντρες διαφορετικών ηλικιών, χωρίς ταυτότητα, περιμένουν να τους αναζητήσουν οι αγαπημένοι τους. Εκτός κι αν κι εκείνοι πάσχουν από την ίδια μυστηριώδη αμνησία. Εκτός κι αν δεν τους αγαπά κανείς. Οι μέρες περνούν, κι ο μοναχικός άντρας θα δεχθεί να πάρει μέρος σ' ένα πειραματικό πρόγραμμα μιας ομάδας θεραπευτών που θέλει τους ασθενείς να ξαναχτίζουν τη ζωή και τις αναμνήσεις τους από την αρχή. Νέο διαμέρισμα, νέα ρούχα, νέα ταυτότητα και ένα speed-course εκμάθησης εμπειριών - μια σειρά από ασκήσεις στον έξω κόσμο. Mια βόλτα με ποδήλατο, μια ταινία, ένα one night stand. Κάθε φορά που ολοκληρώνουν μια αποστολή, θα βγάζουν μια polaroid – ως απόδειξη, ως κερδισμένο ενθύμιο. Ο άντρας ακολουθεί τις οδηγίες με μουδιασμένη πειθαρχία. Με το ίδιο χαμένο βλέμμα. Με την ίδια θλίψη. Το μόνο που μοιάζει να τον συνδέει ενστικτωδώς με το πριν, το μόνο που του προσφέρει μία οικεία αίσθηση εαυτού, είναι η αγάπη του για τα μήλα. Από τον τρόπο που τα καθαρίζει και τα απολαμβάνει, του ξεφεύγει μια μικρή λαχτάρα για ζωή. Πόσο ειρωνικό ότι, όπως λέγεται, τα μήλα βοηθούν την μνήμη.

Το πολυβραβευμένο ντεμπούτο του Χρήστου Νίκου. Παγκόσμια πρεμιέρα στο άνοιγμα των Οριζόντων του Φεστιβάλ Βενετίας, επίσημη υποβολή της Ελλάδας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς